Matcherna rullar vidare i 6D och så här har det gått i veckan:

 

ONSDAG 24/5

Hålta IK – Backatorp IF 2-1

BK Björkåsen – Bosna IF 0-7

FREDAG 26/5

Diseröd SK – Neutrala IF 2-3

IF Warta – Hälsö BK 2-2

Hermansby IF – IF Vardar/Makedonija 2-4

 

Hålta IK fortsätter att kriga i toppen av tabellen. I onsdags blev det en 2-1 seger mot Backatorp. Patrik Sundberg blev matchhjälte när han satte segermålet med tjugo minuter kvar av matchen.

HIK:s Jimmy Karlsson kommenterade segern så här:

”Riktigt jäkla skön seger i en match som bestod av en hel massa kamp och betydligt mindre skönspel från båda lagen. Vi har väldigt mycket folk borta idag vilket gör segern extra skön. Själva matchbilden var ganska böljande under 90 minuter med ungefär lika många chanser åt båda hållen. Extra kul att vårt nyförvärv Patrik Sundberg får hänga sin första balja i Håltatröjan!

Backatorps tränare Jon Wiklund sa så här om förlusten:

”Hålta sätter igång med ett högt tempo första minuterna, men efter det tar vi över mer och mer. Hela första halvlek tycker jag är fördel oss, vi har väldigt många lägen och många bollar på deras mållinje. Men bollen vill inte in. Hålta gör 1-0 och sen gör vi 1-1. I andra halvlek kommer vi ut bra, men man ser att många av våra gubbar börjar bli trötta efter 90 minuter mot Warta i söndags. Känslan är att Hålta får andra halvlek dit de vill och gör även 2-1. Men vi har en hel del chanser i andra halvlek också, vi har nog inte haft så här mycket klara målchanser i en match tidigare denna säsongen. I slutminuterna får vi ett rött kort och det speglar lite våran andra halvlek. Vi behåller inte kylan och lägger för stort fokus på domaren. Men vi gör en bra insats med dom förutsättningarna. Vår bänk bestod av en spelare som inte gjort en enda träning denna säsongen och två tränare som är helt matchotränade.”

HIK är tvåa i en tät toppstrid. BIF är sexa.

 

Bosna IF är också ett lag som vill vara med i toppen och de hade inga problem att besegra jumbon BK Björkåsen. 7-0 blev det på Ruddalen efter att det rann iväg sista halvtimmen. Dino Mundzic blev tvåmålsskytt för Bosna.

Bosna är trea i tabellen och Björkåsen är ohjälpligt sist med nio raka förluster.

 

I fredags fortsatte Neutrals fina form. Efter en jobbig start med tre raka förluster har laget nu inte förlorat på sju matcher och tredje raka segern kom mot Diseröd i fredags. 3-2 blev det till Neutrala borta på Kareby Hed och laget är nu femma. Tuffare för Diseröd som är inne i en svacka och har fem raka förluster och ligger näst sist.

 

Igår spelade också IF Warta och Hälsö BK 2-2 på Sälöfjordsvallen. Faysal Ahmed Adosh gav hemmalaget ledningen i den första halvleken men sedan vände HBK till en 2-1 ledning genom två snabba mål med dryga kvarten kvar. Hemmalaget lyckades dock kvittera sju minuter från slutet genom David Gustafsson.

Wartas Daniel Svensson kommenterade matchen så här:

”Kändes riktigt tungt att gå av planen idag. Vi ger bort poäng på vår egen arena vilket vi inte ska göra. Från start är vi starka och spelar vårt spel, fungerar kanon. Vi missar dock många lägen i första halvlek som bör vara mål alla dagar i veckan. Halvtidsvila med en rättvis ledning. Vi fortsätter att trycka på i andra men fortsätter missa givna lägen. Hälsös målvakt gör det bra och står hela tiden rätt. I mitten av andra har vi missat så många lägen och börjat ta felbeslut att luften går ur oss, vilket höjer Hälsö som kommer in i matchen. De lyckas forcera in två snabba mål på ren kraft och dåligt försvar från vår sida. Lyckligtvis hittar vi lite kraft att trycka på igen vilket vi också gör sista tio minuterna. Vi får in ett mål till men borde gjort fler. Som sagt ett riktigt tråkigt resultat från vårt håll och vi får ta oss ett rejält snack på måndag. En sån här match får vi inte tappa. Får blicka framåt mot en viktig match mot Bosna.”

Warta är trots poängtappet fyra i tabellen med bra häng uppåt. HBK är sjua.

 

Hermansby inledde matchen mot Vardar/Makedonija på bästa sätt när Samuel ”Sonkan” Holgersson gjorde 1-0 redan i första minuten! Det skulle bli en målrik första halva av matchen och Vardar både kvitterade (Ahmad Said) och tog ledning (Nassim Ben Sassi) innan den första halvtimmen var spelad. Innan paus hade även HIF lyckats kvittera då Holgersson satte sitt andra mål. Med timmen spelad blev hemmalaget Hermansby reducerade till tio man efter en utvisning och Lorend Qerkinaj kunde göra både 3-2 och 4-2 till Vardar!

HIF:s tvåmålsskytt ”Sonkan” beskrev matchen så här:

”Vi rivstartade med ett tidigt mål redan efter ca två minuter. Vardar var dock det lag som tog tag i taktpinnen och började rulla boll. Kvitteringen kom och sedan kom även ledningsmålet på straff. Det var ingen snack om att Vardar var det mest taggade laget och stundtals spelade ut oss. Vi lyckades dock kvittera efter en fint slagen hörna som Sonkan lätt kunde nicka in. 2-2 i halvlek kändes som vi var nöjda med. I andra halvlek kom vi ut lite mera taggade och höll upp spelet bra. Tyvärr drog vi på oss ett rött kort efter ca 60 minuter och efter det ökade pressen från Vardar igen. 3-2 kom ganska snart efter utvisningen. Efter det försökte vi hitta en kvittering och hade några farliga chanser. Tyvärr lyckades Vardar istället stänga matchen med sitt 4-2 mål. Tyvärr för vår del känns resultatet rättvist, vi kom inte alls upp i den nivån vi vet att vi kan. Matchen var stundtals rätt tuff med mycket närkamper och tjat på domaren. Blev rätt heta känslor stundtals men det är väl så det blir när båda lagen verkligen vill vinna. Efter matchen var allt dock lugnt och vi ser fram emot nästa match och ny jakt efter tre poäng.”

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om segern:

”Underbart med seger! Måste börja med att lyfta fram dagens domare Peter Novakovic som stod för en grym och solid insats. En riktig laginsats bäddade för att vi kunde hämta hem 3 poäng till Hisingen. Hermansby börjar bäst och får utdelning omgående. Tungt. Men vi biter oss in i matchen och när Ahmad Said vackert böjer in en frispark från 20-25 meter är det vi som tar över matchen tycker jag. Hermansby är effektiva och har bara 3-4 riktiga målchanser under hela matchen som dem gör 2 mål på. När Hermansby får en utvisning i mitten på andra orkar man inte mer och vi gå för det. Lorend Qerkinaj står för 2 mål och stänger matchen på egen hand! Även kul att vårt nyförvärv Nassim Ben Sassi fick öppna målkontot. Nu går vi för tredje raka mot BK Björkåsen.”

Vardar har efter en poängfattig start två raka segrar och är uppe på en åttondeplats. Hermansby är tia.

 

Idag lördag spelas en 6D-match. Det intressanta mötet mellan FTU och Bjurslätts IF på Krokängsplan 14.15.

 

/Rasta