Så här har det gått i veckans division 7-matcher:

 

ONSDAG 24/5

7A:

Surte IS FK – Fotö GoIK 3-0

Andalus IF – Elisedals IS 1-1

7B:

Hjuviks AIK – Slottsskogen/Godhem IF 3-1

Chalmers Studenkårs IS – Järnbrotts IF 1-1

 

Fotö var starkast i seriefinalen förra helgen mot Nödinge SK (seger 6-2) och var alltså obesegrade och utan poängförlust inför mötet med Surte IS FK i 7A i onsdags. Surte har dock seriens överlägset bästa målskytt, Rade Radovic, och han satte mål nummer 19 och 20 för säsongen i den första halvleken. Det blev till slut 3-0 till Surte efter att även Trimor Huskaj hamnat i målprotokollet. Resultatet spetsar till toppstriden och Fotö leder fortfarande med Surte som fyra.

Fotos Gustav Bäck sa så här om förlusten:

”Började med att vi precis hade lag men någon timme innan så var vi ändå fyra avbytare så vi hade ett starkt lag. Kändes som vi ändå var på gång vid uppvärmningen men direkt när matchen började så blev vi pulvriserade. De slår långt nästan uteslutande och första och andra bollarna vi vinner är lätträknade över hela matchen. Vi är inte alls taggade och kommer inte alls in i matchen! Riktigt tråkigt att förlora men extra tråkigt på sättet vi gör det! Väl genomfört av Surte, vi bryter ihop och kommer igen till nästa match.”

Fotös matchrapport hittas HÄR.

 

Efter att ha inlett säsongen med åtta raka förluster har nu Andalus IF tre matcher i rad med poäng! I onsdags blev det 1-1 mot mittenlaget Elisedals IS på Gunnaredsplan. Anton Johansson gav EIS ledningen efter en halvtimme och Aras Ghaderi kvitterade strax efter paus. AIF är nu på en elfteplats och EIS är sjua.

 

I 7B fortsätter Hjuviks AIK att plocka poäng. 3-1 blev det mot Slottsskogen/Godhem i onsdags hemma på idylliska Hästevik. Hemmalaget hade 2-1 i paus och ett tidigt självmål i den andra halvleken avgjorde matchen.

Hjuviks spelande tränare Jan Matuszczyk gjorde sin sista match innan han lämnar för serieledarna Azalea BK och sa så här om matchen:

”Matchen börjar med flera farliga lägen för SG, deras målvakt lägger väldigt bra och långa bollar på deras snabba anfallare. Vi har lite svårt i positionsspelet i början men äter oss in i matchen när vi förstår deras taktik. Det vänder när vi gör 1-0, då börjar SG tröttna lite verkar det som. När vi utökar till 2-0 är SG helt slut och i halvtid är vi väldigt nöjda. Vi vet att vi kan spela bra fotboll. SG lyckas dock få in 2-1, lite snöpligt i försvaret av oss kanske. Men det gör inget för vi maler på och gör 3-1 på en hörna omgående efter SG’s mål! SG får en kille utvisad och vi har tiotals chanser att göra minst 4-5 mål till men skärpan saknas i avsluten. Deras målvakt gör flera bra räddningar också måste sägas. Vi är jättenöjda med tre poäng och alla killar ser fram emot att börja klättra i tabellen igen! Vill passa på att tacka alla underbara spelare i Hjuvik som gjort det till min bästa fotbollsupplevelse på mycket mycket länge. Tack!”

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om förlusten:

”Ja du, va ska man säga, vi kom verkligen inte upp till vad vi kan, även om vi började helt okej. De tar ledningen men Yoran kvitterar kort där efter. Vi kommer fortfarande inte in i vårt egna spel. De gör 2-1 lite snöpligt. Sen får de även in 3-1. Vi åker på ett rött kort men efter det tar vi över matchen men lyckas inte få in bollen tyvärr, vi gör en extremt dålig match och det visar resultatet.”

Hjuvik är sexa i en jämn övre halva av tabellen. SG är precis bakom som sjua.

 

I onsdags spelade också Chalmers och Järnbrott 1-1. Samuel Andersson gav Studentkåren ledningen innan Simon Ramström kvitterade för JIF innan paus.

Järnbrotts Pär Johansson Sunnerfjell sa så här om matchen:

”Vi startar inte optimalt. Har svårt att få träff på Chalmers som rullar fint genom mittfältet. Vi tappar en del boll och de ställer om bra och kvickt och skapar där en del situationer och chanser. Efter en situation i straffområdet tilldöms de straff, vilken de också förvaltar säkert. 1-0 där är klart rättvist. Efter det tuggar vi i gång riktigt bra. Vi får bra träff på dem och kan bryta runt mittplan och börja spela därifrån. Vi skapar bra situationer men kanske inte så klara chanser, men när vi väl gör det är vi först nära när Laggar drar på en rökare i ribban och sen kliniska när Simon med pirlotouch hittar bortre krysset. Där efter har vi mycket av spelet och ytterligare två ramträffar. Simon som är nära båda gångerna. Chalmers är fortsatt farliga i sina omställningar. 1-1 i paus. Andra börjar som den första slutade, vi trummar på och Laggar står för ett fint ryck och avslut, tyvärr blir det hans andra och vår fjärde ramträff. Vi fortsätter att skapa och det känns som att Chalmers tröttnar lite. Tyvärr lyckas vi inte få dit en pyts och mattas något. Mot slutet har Chalmers några bra situationer och lägen men 1-1 står sig. Vi är besvikna, känns som vi borde gjort något mer mål. Men en ok insats på en fruktansvärt svårspelad matta (att det ens är tillåtet att lira där) och mot ett bra motstånd. Cred till David ”Schlager” Lönnbark som ägde mittfältet och till Simon för målet, samt konstapel Adam & Gurra G-star för gediget mittbacksarbete.”

Chalmers är trea och JIF femma.

 

/Rasta