Här kommer lördagens resultat:

 

4B:

Mölnlycke IF – IF Mölndal Fotboll 0-0

IFK Björkö – Kållered SK 1-1

KF Velebit – Öckerö IF 3-1

5B:

Kungsladugårds BK – Näsets SK 1-3

6B:

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Göteborgs City FF 6-1

6C:

Solväders FC – Brämaregårdens FC 1-5

6D:

Förenad Turkisk Ungdom – Bjurslätts IF 6-1

7A:

Nödinge SK – Rödbo IF 2-0

 

4B avslutade sin nionde omgång av säsongen 2017 igår lördag med tre matcher.

Nykomlingen Mölnlycke IF och IF Mölndal Fotboll spelade 0-0Mölnlycke IP.

IF Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om den mållösa matchen:

”Ja efter några bortfall i sista sekund och några ändringar på plan, så äger vi första halvlek men skapar bara några halvchanser. Andra halvlek startar på samma sätt som första men i minut 55 får vi en av våra mittbackar utvisad för två gula kort (inget o snacka om ). Och där får Mölnlycke ny kraft och kämpar på, men vi står upp helt ok och chanser skapas åt bägge håll men tycker väl 0-0 i det stora hela är rättvist. Brukar inte lyfta fram någon spelare men idag vill jag nämna Anton Johansson 15 år som går in och gör ett kanon jobb på högerbacken fast han är mittfältare egentligen.”

Båda lagen återfinns i mitten av tabellen med elva inspelade poäng. Mölnlycke har dock två måls bättre målskillnad och är sexa medan Mölndal är sjua.

 

Trots att det var toppen (ettan Kållered) som mötte botten (tian IFK Björkö) på Björkös gräsplan så blev det dock inte den väntade utgången. Visst tog KSK ledningen (målskytt Martin Schölin i minut 65) men Björkös Oscar Frank nickade in slutresultatet med kvarten kvar.

Kållereds Mattias de Wall sa så här om 1-1 matchen:

Vi gör en av våra sämre matcher i år. Vi visste om att det skulle bli en tuff borta match. Liten/dålig plan, naturgräs och ett ö-lag som bara slår långt och backar hem! Får tilläggas att Björkö spelar efter sina förutsättningar och gör det väldigt bra över det hela, för de fick ju med sig en pinne. Vi skall dock stänga matchen när vi gör 1-0 men känns som vi blir lite passiva och matchbilden vänder lite. Vi slarvar mer och ändrar vår matchplan helt från det som var sagt innan matchen och då lyckas de även kvittera på en hörna. Tråkigt resultat, men tar man inte vara på en ledning och lyckas stänga matcher kan allt hända i fotboll. Björkö visade detta i lördags och tar med sig en pinne med huvudet högt.

Kållered kvar som serieledare men har nu bara en poäng ner till tvåan GFF. Björkö tappade en placering och är nu under strecket som elva.

 

Nedflyttade KF Velebit har sakta men säkert börjat ta sig ur det absoluta bottenträsket efter en usel start på säsongen. Efter en poäng på de inledande fem matcherna har laget nu tagit nio poäng på de fyra senaste! I lördags blev det 3-1 hemma mot Öckerö IF. Sladjan Ilievski satte 1-0 redan efter sex minuter, Fernando Martins De Souza kvitterade med sitt sjätte mål för säsongen men innan paus hade Velebit återtagit ledningen, denna gången genom Igor Utkovic. 3-1 kom i matchens slutskede genom Daniel Milanovski.

Velebit är nu över strecket och är tia. ÖIF återfinns på en femteplats.

 

I 5B kunde Näsets SK ta en efterlängtad trepoängare efter fyra raka förluster. 3-1 blev det mot nykomlingen Kungsladugårds BK. Det var dock KBK som tog ledningen hemma på Apelsinplan genom Anjan Nilsson i matchminut 26. Vasileios Liolios såg dock till med dubbla mål att NSK var i ledning efter halva den andra halvleken. Anton Örth utökade sedan gästerna ledning med dryga tio minuter kvar.

Just Örth sa så här om NSK:s seger:

”Så jävla skönt med seger! Vi har jobbat så länge för detta, inget har riktigt gått vår väg i någon match på länge men idag flöt det på ganska bra. Härlig plan, otroligt fin! Och mönsterklippt! Drömväder och planen var dessutom vattnad en stund före uppvärmning tror jag (någon nämnde detta). Bra laginsats idag, alla jobbade för varandra och tog kampen, sprang det där lilla extra osv. Bra genomfört av hela laget helt enkelt!”

NSK (som alltså kvalade till division 4 förra säsongen) är tia. KBK är sjua.

 

Syrianska/Arameiska har verkligen hittat formen i 6B. Den fjärde raka segern kom mot Göteborgs City med hela 6-1. Citys enda mål (Adrian Holländer Nyström) inledde dock matchens målskörd och kom redan efter fyra minuter. Sedan var det dock slut på det roliga. Innan paus hade dock Aleksander Yildirim (2) och Darko Kraljev sett till att Syrianska ledde med 3-1. Duon upprepade sitt målgörande i den andra halvleken vilket alltså betydde att Yildirim blev fyramålsskytt (19 totalt i 6B i år!) och Kraljev satte två.

Just Yildirim sa så här om segern:

”Vi gör en oerhört bra insats idag oavsett hettan i luften! Vi kämpar och springer för varandra och vänder 0-1 underläge till 6-1. Vi förtjänar de tre poängen i denna matchen och fyra raka seger i följd är skriven! Alla i laget ska ha creed för matchen idag!”

Citys Anders Hultberg (som såg matchen från sidan på grund av tre gula) sa så här om förlusten:

”Värmen tog musten ur oss. Vi var bra i 20 minuter och leder rättvist. Sen får de en frispark som styrs in via muren och då får de energi. Sen blir de värre. Vi är inte bra i något straffområde och de har studsarna med sig offensivt. Siffrorna är väl inte ärliga mot matchen, utan kanske 3-2 hade varit mer rimligt. Men vi förlorar för att vi är sämre, så enkelt är det.”

Syrianska alltså i finfin form och är trea bakom Proletären och Heden. City är sjua.

 

I 6C tog nykomlingen Brämaregårdens FC en viktig trepoängare på den undre halvan mot jumbon Solväders FC. Det rann iväg till slut till 5-1 för BFC.

BFC:s Tobias Hofving sa sä här till bloggen om segern:

”Ytterligare en match på en av de varmaste dagarna när solen står som högst på himmelen. Spelet påverkades säkerligen också av att matchen blev ganska ryckig, med flera spelavbrott för vatten och skador. Vi kommer under matchen aldrig riktigt upp i kvalitet med bara stundtals ett riktigt ordnat spel, men lyckas ändå vinna övertygande vilket vi tar med oss som en styrka framöver. Det ska även tilläggas att Solväder hade en del oflyt och att segermarginalen inte helt avspeglar matchen.”

SFC är sist med noll poäng efter nio matcher. BFC klev upp på en åttondeplats.

 

Inför 6D-säsongen trodde nog många (bloggen inräknad) att mötet i den nionde omgången mellan FTU och Bjurslätt skulle vara ett riktigt toppmöte. FTU återfinns i toppen men Bjurslätt har haft det riktigt tungt och det märktes i resultatet. FTU kunde nämligen vinna med hela 6-1!

Det var mållöst till slutet av den första halvleken då FTU kunde göra både 1-0 och 2-0. Målen fortsatte att rassla in i den andra halvleken och BIF:s 1-4 reducering i med 2o kvar spelade ingen större roll. Oguzhan Yilmaz och Serhat Yilmaz blev tvåmålsskyttar för FTU.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om segern:

”Strålande solsken och varmt på Hisingen idag. En match som Vi laddat för hela veckan få vi var ute efter revansch eftersom vi förlorade förra helgen. Vi kom till spel med en stark elva idag och vissa taktiska förändringar jämfört med förra matchen. Vi startar riktigt bra och skapar några lägen utan att spräcka nollan. Eftersom det var tropisk sommar på ön idag bröt domaren matchen för vattenpaus efter 25 min. Efter pausen kommer Bjurslätt igång och det är dom som har spelet och bollinnehavet. Ändå är det vi som gör första målet efter ett långskott av Apo Duman. Några minuter senare var det dags igen. Matchens höjdpunkt då vi har flera one-touch passningar och till slut friställer Oguzhan Yilmaz som avslutar enkelt och 2-0 är ett faktum. Vi gick till halvtidsvilan fulla av energi och optimism. Andra halvlek är det stundtals champagnefotboll från vår sida och Bjurslätt kroknar. 3-0 gör Oguzhan Yilmaz efter ett stenhårt skott stolpe in. Efter en hörna kommer även 4-0 av Yusuf. Bjurslätt reducerar och har några minuter direkt efter målet som mycket väl kunde resultera i ytterligare något mål. Vi reder ut stormen och fortsätter mala på. Vår lagkapten Serhat Yilmaz har sista ordet för dagen då han först sätter femman på straff och sen avslutar distinkt upp i nättaket som fastställer slutresultatet till 6-1. En mycket trevlig eftermiddag för oss som i och med vinsten fick lite andrum till dom jagande lagen. Vi ser fram emot nästa lördag då vi gästas av serietvåan Hålta.”

FTU leder 6D fyra poäng före Hålta och de möts i nästa omgång. Bjurslätt ligger nia.

När det gäller 6D så föll Diseröd SK med 2-3 mot Neutrala i fredags och bloggen har fått tag i DSK:s Daniel Broman som sa så här om förlusten:live streaming movie Spider-Man: Homecoming 2017

”En matchbild som liknar de vi spelat i år. Vi har problem att behålla fokus och flås matcherna igenom, därav ett gäng uddamålsförluster. Vi skall bita ihop och hitta tillbaks till vinnarspåret igen!” 

 

Nödinge SK kunde besegra Rödbo IF med 2-0 hemma på Vimmervi i 7A i lördags. Både målen kom i början av den andra halvleken, målskyttar Daniel Stajic Halvorsen och Mohammed Ramadan.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om segern:

”Tränaren väljer att variera ”lite” i startelvan inför den här matchen, hela åtta nya spelare fick chansen från start i denna match jämfört med förra. Inte för att vara kaxig eller respektlös mot våra motståndare men detta var en match som vi bara skulle vinna. Rödbos taktik var att backa hem till halva plan och försöka kontra medans vi skulle försöka rulla boll och skapa chanser på det sättet, det funkade sådär för bägge lagen. Vi är ändå det laget som äger bollen och skapar några få farliga chanser utan att ta vara på dem, vi hinner missa en straff innan domaren blåser av den första halvleken.

Andra halvlek startar som den första slutade, vi äger bollinnehavet och försöker göra något utav den och till slut får vi utdelning. Åke slår in en stenhård boll från vänsterkanten till Daniel på andra stolpen som bara kan ”pissa” in den då målvakten var kvar vid första. Några minuter efter ledningsmålet får vi en frispark utanför straffområdet som Mohammed tar vara på och gör 2-0. Efter målet skapar vi några chanser men matchen slutar 2-0.

Ett stort eloge till Rödbo som krigar och kämpar på, behåller humöret uppe trots att truppen inte är den bredaste och resultaten inte går deras väg.
NSK leder 7A på bättre målskillnad än tvåan Fotö. RIF är nia.

 

För den som missat det så är GP en egen sportdel som heter Lokalfotbollen. Bland annat skrev de en hel del om derbyt mellan Styrsö BK och Donsö IS. Den senast artikeln handlar om mitt älskade gamla Götaholm BK och en av deras eldsjälar Ingvar Börjesson. Artikeln om GBK hittas HÄR och hela Lokalfotbollssidan hittas HÄR.

 

/Rasta