Gröna Vallen har blivit ett skönt tillhåll. I fredags var inget undantag då jag för första gången kunde bevittna Gamlestaden FF spela match och för första gången i årets seriespel vila ögonen på 6A. Åtminstone i en halvlek.

Det är alltid kul att kolla på Pushers då det fortfarande finns en del spelare som vi mötte på 6C-tiden. Men denna gång var det ett rejält manfall i Pushers som fått ringa ihop en trupp på vissa gubbar. Bland annat med Dick”Ring så spelar jag”Hellström som slet på en kant om vartannat i solen och där i mellan vilade sig i skuggan.

Forslund född 63 var på bänken och jag uppfattade det som att Pushers hade spelare från hela fem decennier på plan vilket i sig måste lyftas fram. Rejält. Att dessutom ”Lidas” född 52 fortfarande spelar b-lag för klubben. Ja ni hör ju. Men att de skulle räcka till mot Gamlestaden, njae.

Och den första halvleken jag såg med tillhörande samtal med bland annat Frasse vid sidan gav mig följande. Nicky Singelton i mål var briljant. Gamlestaden behöver träna avslut eller byta ut övningarna där de tränar avslut.

Pushers hade oerhörda problem på egen planhalva, Gamlestaden kom inledningsvis i anfallsvåg efter anfallsvåg och deras avslut kom att visa en viss mått av ineffektivitet. Pushers nykomponerade backlinje kämpade och slet men räckte inte till mot ett motstånd som slog 1-2 passningar i djupled innan man högt eller lågt tryckte in bollarna bakom backlinjen i Pushers som fick jobba i motvind och springa en hel del. Dock så var det lite väl enkelt för Pushers att skapa situationer när de tog sig in på offensiv planhalva, skall Gamlestaden plocka placeringar i höst krävs det tätare defensiv, och då inte bara i backlinjen utan understödet från mittfältet var stundtals så där. Men i denna matchen räckte de utan problem, Pushers hade 2-3 spelare som hade hotat om en plats i elvan i Gamlestaden och då vinner man inte i sexan där organisationen inte är det som vinner matcherna utan kvalitén på spelarna.

Det var otaliga frilägen och inspel från kanten innan 1-0 kom, men jag vill minnas att 1-0 kom efter ett friläge där Robin Forsberg(?) hystade upp den läckert. Kort därefter kom 2-0 via självmål typ. En glidtackling på ett hemlöp men Gamlestaden hade nog gjort mål där oavsett. Pushers var trötta och orkade inte men precis innan paus, gjorde Oscar Ferney Johansson 1-2 på nick mycket fint efter frispark. Därefter blev det Skärgården för undertecknad men att det slutade 1-5 var ingen chock. Klart bäst på plan i första halvlek var ju Nicky Singelton i Pushers mål.

Bra fotbollsmatch? Njae. Men alltid kul med lokalfotboll. Särskilt i så underbart väder.

 

///Dalla