Här kommer en lite snabbtitt på gårdagens matcher:

SÖNDAG 28/5

6B:

Proletären FF – Fässbergs IF 4-1

7A:

Lövet/Johannebergs IF – Gothenburg Celtic FC 0-0

7B:

Tynnered FC – Menisken IF 5-3

 

Fässberg har gjort det riktigt bra i årets 6B men igår gick det att konstatera att de har en bit kvar till den absoluta toppen. 1-4 blev det mot Proletären FF och mycket talar för att det blir ett tvålagsrace i toppen mellan just PFF och FC Heden. Fässberg åkt på en utvisningen efter en dryg halvtimme och Danial Khosravi satte den efterföljande straffen. Svaret från Fässberg kom dock direkt även om det var PFF som bjöd på ett självmål. Innan paus gjorde dock Nofal Yousif 2-1 till PFF. I slutet av matchen utökade Mattias Tuncay till 3-1 och Yousif hängde sitt andra fram till 4-1.

PFF är tvåa på målskillnad bakom Heden men har en match tillgodo. Fässberg är nu femma, fem poäng efter.

 

0-0 är inget vanligt resultat i lokalfotbollen och särskilt inte i division 7. Igår blev det dock mållöst mellan 7A-lagen Lövet/Johanneberg och Gothenburg CelticMossens IP.

Lövets Rino Wiger sa så här om matchen:

”Ja du, 0-0 i division 7 känns inte som ett speciellt vanligt resultat, tror det är första 0-0 från min tid. För Lövets del kom man till matchen med några av sina främsta poängspelare borta, exempelvis Henrik Larsson. Matchen i sig hade Lövet klart mest boll och var det spelförande laget hela matchen, dock var det en ganska chansfattig match där jag räknade 2-3 chanser till båda lagen, Lövet hade en hel del ”nästan” utan att det ledde nånstans. I övrigt kudos till Celtic för en gnällfri match, inte många av dem heller tyvärr, skönt.”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

Celtic är femma och Lövet sjua.

 

I 7B får Menisken IF jaga vidare efter sin första trepoängare. Igår blev det till slut 3-5 mot nystartade Tynnered FC. Det var en målrik första halvleken där TFC ledde med 2-1 redan efter en kvart och till paus hade båda lagen gjort varsitt mål till. MIF åkte på en tung utvisning i 57:e minuten och Tynnered utökade till 4-2 strax efter. Det blev till slut 5-3 till Tynnered och matchen hade inte mindre än tre tvåmålsskyttar. Azmar Jalali och Egon Behrami för TFC och Isaac Sayen för Menisken.

MIF:s Christian Björkdahl sa så här om förlusten:

”Kristi flygare, mors dag, avstängningar och helgmatch i allmänhet innebär att vi startar matchen med decimerat manskap. Sedan underläge redan i första anfallet på det. Tung start. Matchbilden är att de rullar boll medan vi kontrar. Ju snabbare desto farligare, särskilt när deras backlinje står på hälarna. Vi krigar på efter förmåga och i paus har vi 2-3 samtidigt som det trillar in figurer så att det även räcker till en avbytare (!). En tidig utvisning i andra halvlek senare är vi emellertid återigen tio man men har dem ändå lite på gaffeln, i synnerhet när vi får tillfälle att jaga kvittering vid ställning 3-4. Deras målis gör några fina parader. Självfallet har även Tynnered flera fina lägen för att göra fler strutar. De avgör dock först sent med 3-5. Vi krigar på ändå in i kaklet men får inte till några ytterligare reduceringar. Domaren är bäst på plan. Han är oväntat duktig för att hålla till i sjuan.

En eloge till Tynnered och domaren som går med på att senarelägga matchen några timmar vilket innebär att vi i alla fall slipper lämna WO. Vårsäsongen är hittills en riktig prövning men vi tror fortfarande på snar bot och bättring.”
Menisken är tia och Tynnered är på en tredjeplats.
/Rasta