Igår, måndag, lirades det lite boll och så här gick det:

MÅNDAG 29/5

5B:

Donsö IS – FC Linné 3-1

6B:

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Högaborg Kärralunds FC 5-2

7B:

Slottsskogen/Godhem IF – Käringöns FC 3-1

 

I 5B kom både Donsö IS och FC Linné från tunga förluster i förra omgången. Donsö föll i det upphaussade ö-derbyt mot Styrsö BK och FC Linné tappade en 3-2 ledning till 3-4 mot serieledarna Finlandia sent i matchen. Efter den första halvleken på Donsövallen hade lagen gjort varsitt mål, Robert Lundström satte 1-0 för gästerna innan Erik Kristensson kvitterade strax innan paus. DIS kunde ta ledningen tidigt i den andra halvleken (Olof Lagerqvist), en ledning de inte skulle släppa. Med kvarten kvar fastställde Simon Gustafsson slutresultatet 3-1.

DIS tränare Mikael Schagerlind sa så här om segern:

”Gött med en seger efter derbyförlusten. Vi mötte ett lag som var som var stora och starka. De spelade mycket långbollar och även om vi inte vann luftduellerna så stod vår backlinje helt rätt. Annars var det vi som förde matchen, tycker jag. Vi kunde rulla runt och spela vårt kortpassningspel och i Alberts frånvaro har vi andra som kliver fram och petar in bollarna.”

Linnés Karl Jansson hade följande att säga om matchen:

”Donsö tog emot ett FC Linné i poängbehov på Donsövallen. Första halvtimmen stod matchen och vägde med fördel till Donsö men i 30:e minuten kontrar vi in ett mål och börjar ta över lite. Dock släpper vi in ett riktigt buskismål precis innan halvlek. Scenförändring. Donsö öppnar piggt, inspirerat och kraftfullt i andra halvlek. På en frispark dubbelskarvar Donsö in ett skolboksmål där FC Linné är chanslösa. Efter ledningsmålet försöker Linné flytta fram sina positioner och får ett litet momentum. Mitt i denna ”forcering” kommer en Donsökontring som ett brev på posten och 1-3 är ett faktum. Efter 1-3 målet orkar inte Linné med att etablera något tryck och alla känner att sista båten har gått.”

Donsö klev upp på en fjärdeplats, fem poäng bakom ettan Finlandia. Tuffare för Linné som är sist i tabellen.

Bilder från matchen hittas på sidan Skärgårdsfotboll HÄR.

 

I 6B tog Sjövalla-Mölnlycke en mycket efterlängtad seger efter fyra raka förluster och bara en seger på de åtta första matcherna. Hemma mot nykomlingen Högaborg Kärralunds FC började det dock dåligt när Emil Folkesson gav gästerna ledningen efter dryga 20 minuter. Två snabba mål av Simon Bevenäs och Jakob Johansson vände dock på den berömda steken innan paus. HKFC åkte sedan på en utvisning i den andra halvleken och Johansson tog till vara på detta och satte 3-1 för sitt Sjövalla-Mölnlycke. HKFC fick dock lite kontakt med en 2-3 reducering (Olle Rydsjö) innan Johansson fullbordade sitt hattrick. Bevenäs blev tvåmålsskytt med sitt 5-2 mål i slutminuterna.

Sjövalla-Mölnlyckes tränare Christian Bevenäs sa så här om segern:

”En skön seger som vi hoppas ska lyfta vårt unga lag framöver och förhoppningsvis tar vi någon mer seger innan sommarens upphåll. Som alla lag har vi en del frånfall och sjukdomar men sånt är livet i division 6.”  

Sjövalla-Mölnlycke lyfte lite från botten och gick bland annat om just Högaborg. Sjövalla-Mölnlycke är nia och HKFC är sist.

 

I 7B har nedflyttade Slottsskogen/Godhem inlett lite sisådär. Igår blev det iallafall seger mot Käringöns FC hemma på gräset på lilla Sikvallen. SG hade 1-0 (efter ett självmål) men tio man med sig in i paus. Kvitteringen kom tio minuter in i andra genom Rolf-Erik Westerström men trots det numerära underläget kunde SG:s Yogan Isaak sätta både 2-1 och 3-1!

SG:s lagkapten Albin Westerlund sa så här om segern:

”En av våra bästa matcher hittills denna säsongen. Vi dominerar kraftigt och skapar rätt många målchanser. Detta trots att vi har en man utvisad i en halvlek. Det ska sägas att de stod 1-1 under en period av matchen då vi blev för långa mellan lagdelarna samt att Käringön flyttade fram positionerna. Därefter gör Yoran två mål och vi vinner med 3-1. Käringön missade även en straff.”

SG klev upp till en sjätteplats och KFC är åtta.

 

/Rasta