Denna vecka är det återigen en hel del intressanta matcher. De hetaste presenteras nedan.

Mossen-Floda 4A 1/6 kl.19.00

Nykomlingen Mossen har trampat en hel del vatten inledningsvis och har bara mäktat med en seger. Och nu går snart tåget. Ja det kanske till och med går här men skulle det bli förlust så kommer det skilja minst åtta poäng till säker mark efter matchen och det plockar man inte hem utan vidare. Framförallt är det defensivt där man inte räcker till, nästan 30 insläppta mål ger inget lugn och ro direkt. Floda har också gått ganska trögt i år, men så sopade man till Kozara med 2-1 senast och gav sig själva ett klart mycket bättre utgångsläge och jämnade ut toppstriden. Bör ju vara favoriter här då det säkert gav en skön energi att piska serieledarna senast.

TIPS: Floda vinner.

Öckerö-Björkö 4B 1/6 kl.19.30

Ö-derby! Förra veckan small det i den södra skärgården med match mellan Styrsö-Donsö, två lag som inte mött varandra i seriespel på länge. I norra skärgården är dock lagen vana att mötas till derbyn. Björkö plockade poäng hemma mot serieledande Kållered efter 1-1 medan Öckerö förlorade mot Velebit i förra omgången. Spelar formen någon roll nu? Ja kanske lite men framförallt så har Björkö bara vunnit en av fem bortamatcher. Öckerö är favoriter i min bok men Björkö som ligger på nedflyttning är ju bara två poäng bakom femteplacerade Öckerö i den rekordjämna serien. Dock har derbyt känts hetare tidigare år än just nu. Men visst skall man ha höga förväntningar på matchen.

TIPS: Öckerö vinner.

Öjersjö-Björndammen 5A 1/6 kl.19.30

Ytterligare ett derby och här känns det otroligt hett! Björndammen har hittat formen de senaste omgångarna och börjat klättra i tabellerna. Dock så har man inte klättrat ifrån så pass mycket att man kan känna sig lugna i tabellen. Öjersjö har varit direkt svaga hittills och bara löst en seger. Jumbo som man är krävs det poäng framöver för att få fart på serien. Förlust här. Ja då är risken stor att man tappar styrfart. Det sägs att Anders Svensson är med om han hinner hem från resa. Vi kan hoppas att han gör det. Annars har vi tre säkra poäng till Björndammen.

TIPS: Björndammen vinner.

Bergsjö IF-Tollered 6A 1/6 kl.19.00

6A lever på ett sätt vi inte varit med om på flera år. Fem sex lag har fortfarande liten eller stor chans att vinna serien. Det är vi inte vana vid. Bergsjö som hittat formen efter den inledande förlusten kan dock hänga av Tollered vid vinst här. Seriens två målgladaste lag har hela 31 baljor i motståndarnas kasse hittills vilket talar för en målrik match, samtidigt har de båda haft för många att stänga igen hyfsat i jämförelse med flera andra lag. Tollered har hutlösa 21 mål på senaste tre matcherna men å andra sidan fick man stryk senast ett topplag stod på andra sidan(Bergum). Bergsjö favoriter i min bok och bör ta chansen att hänga av Tollered.

TIPS: Bergsjö IF vinner.

Bosna-Warta 6D 1/6 kl.20.15

Toppmatch i 6D där toppen lever precis som i 6A. De sista åren har få lag hotat hela vägen men just nu har flera lag häng på FTU som leder. MEN det gäller att vinna matcherna för serieledarna ser väldigt tunga ut hittills. Warta har bäst häng(förutsatt att de vinner sin hängmatch) men Bosna är inte på något sätt borträknade men som sagt, inget av lagen har råd poängförluster om man skall hänga med på tåget. Warta fick bara 2-2 mot Hälsö medan Bosna körde över Björkåsen med 7-0 i förra omgången. Två ganska intetsägande resultat.

TIPS: oavgjort.

Ytterby-GFF 4B 2/6 kl.19.00

Ytterby har rasat inte bara i seriesystemet sista två åren utan också i årets serie. Efter en pigg inledning på seriespelet är de nu jumbo när de tar emot serietvåan GFF på hemmaplan. Serien är dock oerhörd jämn då de endast har fyra poäng till fjärdeplatsen. Men fem raka förluster är ingen rolig trend och särskilt inte när GFF väntar. Ingenting talar för att Ytterby skall ta poäng, 1-4 hemma mot Väster senast vittnar om det, ett Väster som i omgången innan åkte på hela 6-0 mot GFF… GFF är bara en poäng efter Kållered och har verkligen gett sig själva chansen att få ett roligt år, om man bara slutför omgångarna innan sommaren med kvalité så kommer de ha stor chanser att störa Kållered hela året ut.

TIPS: GFF vinner.

Bosona-Utbynäs 5A 2/6 kl.19.15

Komarken kommer ju vinna 5A om inte himlen trillar ner. Men som vi vet kan ju tvåan och i vissa fall trean få anledning att fira när femmorna sammanfattas, eller framförallt när kvalet till trean är klart. Det kan vi inte säga något om just nu men det finns en anledning att haka på i toppen för dessa två lag. Utbynäs är ju i magisk form just nu och de har vunnit fyra av de senaste fem matcherna. Defensiven fungerar klockrent och offensivt börjar det hända grejer också. Bosona kommer få slita här. Deras form är inte lika vacker men de har häng i tabellen och går ikapp Utbynäs vid seger, så de är inget dåligt lag på något sätt.

TIPS: Utbynäs vinner.

Finlandia-FC Fiskebäck 5B 2/6 19.00

Seriefinal! Det var ett tag sedan vi i FCF fick uppleva det. 2014 när vi kämpade med Björkö om seriesegern var senast vi var nära denna typ av matcher. Finlandia inledde serien precis lika starkt som många(även undertecknad) väntat sig men har hackat lite av och till de senaste omgångarna. Dock inte på hemmaplan. På fyra matcher har de tolv poäng och 14-3 i målskillnad. Det är imponerande. Vi i FCF har efter en stark vår satt oss i en trevlig sits, vi räknade inte med toppstriden vi hamnat i men gör självfallet det vi kan för att stanna kvar där så länge som möjligt. Men det är ett skönt läge inför en seriefinal där vi hittills ligger långt ovan målsättningen. Finlandia har ju också ett tacksamt läge, även vid förlust är de bara en poäng efter och vid seger hela fem poäng före. Båda lagen har släppt en hel del mål för att vara topplag samtidigt som det är seriens två målgladaste gäng som möts.. Det talar väl för en målglad match!

TIPS: Oavgjort. Kan inte tippa emot mitt lag.

Lärje Angered-Gunnilse IS div III NVG 3/6 kl. 16.00

Ytterligare ett hett derby denna vecka! Lärje inledde försäsongen katastrofalt och serien svagt men har därefter allt mer vaknat till och de är bara sex poäng efter serieledning med en match mindre än de tre topplagen varav Gunnilse är ett. Så här lär det bli full fart. Lärje löste oavgjort borta mot Virgo och dessförinnan 4-0 hemma mot Älvsborg. Bra formkurva! Gunnilse har bara förlorat en match hittills och poängmässigt är man på samma poäng som serieledarna Hisingsbacka. Gunnilse städade av Svane senast och visade upp en stabilitet jag inte väntade mig, Gunnilse är i min värld en överraskning hittills.

TIPS: Gunnilse vinner.

Hisingsbacka-Älvsborg div III NVG 3/6 kl.16.45

PUHA! Vilken match. Nykomlingen och serieledarna Hisingsbacka mot ett Älvsborg som tappat oväntade poäng sista två matcherna och nu behöver i alla fall poäng för att inte tappa för mycket mark. Hisingsbacka bolltrillande mot ett Älvsborg som med kraft och organisation ger sig själva chansen att vinna matcherna. Ja det blir något att bita i det!

TIPS: Hisingsbacka vinner.

Bjurslätt-Diseröd 6D 3/6 kl.14.15

Alltid tråkigt att prata om negativa överraskningar. Men det kan vi göra här. Båda lagen ville ta nästa steg i år. Båda lagen slåss nu för att ta sig ifrån bottenstriden och toppstrid känns rejält avlägset. Bjurslätt åkte på en rejäl mina mot FTU senast, 6-1 och behöver nog poäng för att hitta tillbaka till självförtroendet. Diseröd förlorade hemma mot Neutrala och ligger just nu på nedflyttning. Poängen skall in med andra ord!

TIPS: Bjurslätt vinner.

FTU-Hålta 6D 3/6 kl.14.15

Seriefinal! FTU är nykomlingen som fortsatt bygga en mycket intressant trupp. Hålta är laget som brukar pendla mellan sexan och sjuan men som plötsligt fått vind i seglen(eller nya spelare) och som gjort det riktigt bra hittills i år. Dock så skiljer det just nu fyra poäng efter att Hålta förlorat tre av nio matcher, det är rätt mycket och ändå vara tvåa. Det talar för FTU tycker jag. Rejält också men de kan inte ställa ut skorna serieledarna.

TIPS: FTU vinner.

Landala-Sjövalla 6B 4/6 kl.14.15

Bottenkamp! Serien har delat upp sig rejält, topplag, några få mittenlag och sen en gäng lag som slåss i botten. Helt klart en spännande serien vi har framför oss. Landala har bara mäktat med en seger hittills men har en defensiv som håller, bara sexton insläppta(lite för att vara bottenlag i sexan) vittnar om att det finns en trygghet. Men däremot behöver man få offensiven att lossna. Landala har dock inte vunnit sedan premiären men gör ofta bra matcher, bland annat 1-2 mot Real Heden senast. Sjövalla är precis ovan strecket och kommer från en seger senast mot jumbon Högaborg. Detta blir tuffare.

TIPS: Landala vinner.

 

///Dalla