Bara en match i lokalfotbollen igår och den spelades i 6A mellan Pushers BK och Real Maskin BKGröna Vallen.

 

Hemmalaget PBK hade en 1-0 ledning in i paus efter att Jesper Högbacka målat redan i den tolfte minuten. Runt timmesmarkeringen kunde sen Pushers göra både 2-0 (Petter Jonsson) och 3-0 (John Pernsved) och döda matchen. Real fick in en sen reducering genom Ahmed Gouda men det hjälpte föga och Pushers kunde vinna med 3-1.

PBK:s målskytt John Pernsved sa så här om segern:

”Efter cirkus en halvtimme ordnar Bosse efter en dubbelsituation i straffområdet sin 5:e straff för året för Pushers. Jesper kliver fram och missar första försöket efter en fin räddning från Realkeepern men lyckas på sin egna retur ordna 1-0 åt hemmalaget. Första halvlek är jämn med något spelövertag från Pushers. Andra halvlek domineras av de svartklädda och det bjuds bland annat på ett drömmål från innermittfältaren Petter, som på halvvolley från 30 meter drämmer upp bollen rakt i krysset. Med någon kvart kvar lyckas undertecknad komma fri på djupet mot Reals rosaklädda målvakt och relativt behärskat har Pushers 3-0. I slutet kontrar bortalaget in en boll och det kan jag tycka att de absolut var värda. Real Maskin kommer enligt mig plocka en del poäng framöver och lagen precis ovanför bör nog vara lite oroliga. Poängskörden hittills speglar inte riktigt deras potential kan jag tycka. I övrigt en grym kväll på magiska Gröna Vallen.”

Reals målvakt Mattias Kitterfeldt sa så här om förlusten:

”Tungt…trodde vi var på gång och kunde rida på vågen vi skaffat oss mot Bergum men det blev platt fall istället. Bara bryta ihop och komma igen.”

Pushers matchrapport hittas HÄR.

 

Skön seger för Pushers efter två raka 1-5 förluster (mot Bergsjö IF och Gamlestaden FF) och laget ligger nu åtta i tabellen. Desto tyngre för jumbon Real Maskin som fortfarande väntar på den första segern.

 

/Rasta