Imorgon torsdag (1/6) smäller det på Öjersjö IP (20.00) när hemmalaget Öjersjö IF tar emot rivalerna Björndammens BK i ett lite ångestfyllt derby i 5A!

För några år sen var det oftast Öjersjö som slogs i toppen av 6A medan BBK var ett stabilt mittenlag. Det var dock Björndammen som hann före till division 5 då de kvalade sig upp säsongen 2015. Förra året vann dock Öjersjö 6A och nu återfinns båda lagen i 5A.

För er som gillar statistik så har det gått så här de senaste sex mötena i seriespel (alla i 6A):

2015:

Björndammens BK – Öjersjö IF 5-4

Öjersjö IF – Björndammens BK 0-5

2014:

Björndammens BK – Öjersjö IF 3-1

Öjersjö IF – Björndammens BK 1-1

2013:

Öjersjö IF – Björndammens BK 4-1

Björndammens BK – Öjersjö IF 0-1

 

Målskillnad de senaste sex mötena:

Björndammens BK: 15 gjorda mål.

Öjersjö IF: 11 gjorda mål.

 

Gula kort de senaste sex mötena:

Björndammens BK: 14 gula.

Öjersjö IF: 13 gula.

 

Röda kort de senaste sex mötena:

Björndammens BK: 0 röda.

Öjersjö IF: 2 röda.

 

Björndammen har alltså varit det starkaste laget på senare tid och har alltså tre raka segrar mot ÖIF i bagaget. Båda lagen har dock inlett årets 5A tämligen knackigt. Björndammen är visserligen sexa men har klättrat dit tack vare två raka segrar, senast mot Älvängen med 3-2. Öjersjö är sist i tabellen med bara fyra poäng på åtta matcher och föll senast mot FC Komarken med 0-2. Det är alltså mycket på spel imorgon. ÖIF vill självklart upp från jumboplatsen och BBK vill fortsätta klättringen uppåt i tabellen. Målmässigt är Pontus Börjesson bäst i BBK med fyra mål men ÖIF:s Patrik Salomonsson är vassare med sina sju.

 

Bloggen har tagit ett snack med BBK:s lagkapten Gustav Ågren och ÖIF:s tränare Jonas Andersson inför matchen:

Vi inleder med Ågren (som vanligt i mitten på bilden i gula skor):

På torsdag smäller det med derbyt mot Öjersjö! Hur är den spontana känslan?

Spontana känslan är go, vi fick en skön långhelg med några extra dagar ledigt från träning och match och det behövdes för några kroppar i laget. Inte minst min egen 😉.

Bloggen trodde starkt på BBK inför säsongen men det har väl gått sådär. Dock två raka segrar inför derbyt. Hur skulle du sammanfatta inledningen och vad tar ni med er till matchen och vad måste ni förbättra?

Bedrövlig inledning där vi föll som korthus så fort vår nolla spräcktes. Det har satt lite hjärnspöken hos oss men det börjar bli bättre. Spelet framåt måste bli bättre även om vi gör tillräckligt med mål, men vi behöver kunna äga matcherna mer. Sen så behöver vi ju fixa defensiven. Så många mål vi släppt hittills ska vi knappt släppa på ett helt år.

Hur mycket har ni sneglat på ÖIF och deras dåligt start?

Inte för mycket faktiskt, och jag tror inte de kommer ligga där de ligger när serien är slut. Blir ju ingen toppstrid för varken oss eller Öjersjö i år men jag tror de rycker upp sig. Hade vi fått en kanonstart själva kanske jag hade skrattat lite åt dem men vi har egen skit att ta tag i.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

Jag hoppas vi hittar bra rull mot Öjersjö och kan straffa dem med djupledslöpningar från framförallt Pontus och Atce, det har sett bra ut de senaste matcherna. Jag är helt säker på att vi gör ett par mål så det gäller att vi spikar igen bakåt så tar vi det.

Om ni vinner matchen vilken ÖIF-spelare hade du gärna sprungit på ute i svängen i helgen och varför?

Taco. #bättreäntaco

Hur slutar matchen?

Det håller vi osagt. Men ett par gula kort skall nog hittas i protokollet iallafall!

____________________________________________

 

Vi fortsätter med ÖIF:s tränare Andersson:

På torsdag smäller det med derbyt mot Björndammen! Hur är den spontana känslan?

Säsongens viktigaste match, vi måste vinna för att inte tappa ännu mer mark på lagen i bottenträsket. En sexpoängsmatch helt enkelt. 

Bloggen trodde ÖIF skulle bli ett stabilt 5A-lag men laget är sist i tabellen med fyra poäng på åtta matcher. Hur skulle du sammanfatta inledningen och vad tar ni med er till matchen och vad måste ni förbättra?

Samtliga i laget trodde att vi skulle vara med på övre halvan även jag. Fast nu är verkligheten att vi ligger sist och då får vi förhålla oss till det, det är en väldigt stor omställning för alla att kunna tackla alla förluster när man är van vid att vinna för det mesta. Vi har underpresterat i många matcher (en självförtroende grej, i fotboll är prestationen 50% självförtroende) och där är vi på botten just nu men en vinst på torsdag kan förändra allt. Vi måste bli bättre försvarsmässigt och då menar jag att spela försvar från forward till backlinje. Vi behöver också höja träningsnärvaron om vi vill spela division 5 nästa år, där ligger nyckeln för kvalitén i laget finns.

Hur mycket har ni sneglat på BBK och deras resultat?

Vi vet att de är där nere hos oss också och att det kommer vara ett av lagen vi kommer slåss med för att vara ett division 5 lag nästa år.

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

En tillknäppt tillställning och dom som gör minst misstag vinner matchen. Tråkigt men tyvärr sant där vi befinner oss idag.

Om ni vinner matchen vilken BBK-spelare hade du gärna sprungit på ute i svängen i helgen och varför?

Deras assisterande tränare Jimmy som verkar vara en go göbbe och som jag gärna hade bjudit på en Öjersjö vinst-öl eller två.

Hur slutar matchen?

Vi vinner med 2-0. Patrik Salomonsson gör båda målen.

 

Bloggen tackar självklart Gustav och Jonas för att de tog sig tid och önskar samtidigt både Öjersjö och Björndammen lycka till imorgon!

 

/Rasta