Nu på lördag (3/6) är det toppmatch i 6D på Krokängsplan 14.15 när serieledarna Förenad Turkisk Ungdom tar emot tvåa Hålta IK. Nykomlingen FTU har som, många trodde, blivit ett topplag direkt och har sju vinster, en oavgjord och en förlust på sina nio inledande matcher. Hålta IK däremot kom från en niondeplats 2016 med bara en poäng ner till jumbon Neutrala (som åkte ur men fick vara kvar till sist). Båda bloggens ”experter” hade HIK som tia i 6D när serierna skulle tippas. Laget har dock överraskat de flesta och har sex vinster och tre förluster hittills och är fyra poäng efter FTU i toppen. Idag, torsdag, spelar både trean Bosna och fyran Warta och vinster för de gör att de kliver förbi Hålta i tabellen inför lördagen.

FTU har alltså chans att hänga av Hålta och skapa ett försprång på sju poäng medan Hålta alltså kan krympa avståndet till en pinne!

FTU kommer från en rejäl utskåpning av Bjurslätt (6-1) medan Hålta slog Backatorp med 2-1 i senaste omgången.

När det gäller målskyttet är Said Duman FTU:s främsta målgörare med sju mål än så länge. HIK:s Felix Enarson har gjort sex mål hittills i 6D.

 

Bloggen har tagit ett snack med FTU:s tränare Romeo Vidovic och Håltas burväktare Andreas Johansson inför toppmötet.

Vi börjar med Vidovic:

Seriefinal på lördag mot Hålta IK, hur är den spontana känslan inför matchen?

Vi har en bra känsla i truppen efter förra omgångens vinst. Vi ser fram emot lördagen med stort självförtroende men även respekt för motståndaren då detta är en tidig seriefinal.

FTU har som nykomlingar gått riktigt bra och leder 6D! Hur skulle du sammanfatta inledningen och vad har varit nyckeln till framgången?

Jag märkte tidigt i våras då vi spelade våra träningsmatcher att här fanns det mycket att hämta. Många tekniska spelare, ett par riktigt snabba och några duktiga huvudspelare. Det enda vi saknade var taktiskt kunnande egentligen. Vi har jobbat mycket med hur vi vill att det ska se ut på plan. Nu är vi nära. Inledningen har varit fantastiskt bra med några sämre insatser som vi ändå lyckats gå ur segrande. Det som dock har varit den viktigaste faktorn för framgången är inställningen och moralen. Vi har hög träningsnärvaro och det är många som vill mycket. Sån inställning utvecklar spelarna.

Hur bra koll har ni på Hålta och vilken matchbild tror du vi får se?

Hålta mötte vi faktiskt i genrepet inför säsongen och då lyckades vi vinna med 3-1. De kom till spel med 12 spelare och vi hade kanske inte vår starkaste elva på plan så det resultatet är oviktigt inför lördagen.

Vilka detaljer tror du blir avgörande för matchen?

Jag förväntar mig en tuff match där nyckeln för oss är att utnyttja vårt tekniska och snabba spel. De kommer att vara löpstarka och livsfarliga vid fasta situationer då de har några riktigt bra huvudspelare. Det blir med andra ord två ganska olika spelstilar som möts. Vi hoppas och förväntar oss att vårt stora bollinnehav ger resultat till slut.

Hur är läget i truppen?

Läget i truppen är hyfsat bra. Vi har inga avstängningar och några få skador. Vi ställer antagligen upp med det bästa vi har. Första gången för säsongen i så fall.

Hur slutar matchen?

Jag tror på en tuff och väldigt jämn match mot en riktigt bra motståndare. Jag tror också på FTU-vinst då jag tror att den individuella skickligheten kommer att avgöra det hela. 2-1 till oss.

Tusen tack!

Tack för intresset!

_______________________________________________________

 

Vi fortsätter med HIK:s Johansson:

Seriefinal på lördag mot FTU, hur är den spontana känslan inför matchen?

Ja, det ska bli riktigt kul! Lördagsmatch, juni och lite av en seriefinal. Kan det bli bättre?

Hålta är tvåa i 6D och har gått riktigt bra och överraskat många! Hur skulle du sammanfatta inledningen och vad har varit nyckeln till framgången?

Ja, jag kan förstå om folk är överraskade med tanke på fjolårets placering.. Vi hade något bra på gång med en spännande trupp. Men med tanke på att serien var fruktansvärt jämn, tunn trupp med skador och bortfall samt att vi stod utan tränare hamnade vi där vi hamnade. Att truppen hade potential visste vi och med lite vassa nyförvärv där det behövdes plus en tränare i Martin Olsson som ställt krav och verkligen sparkat oss i rätt riktning så känns det inte helt ologiskt att vi finns med i toppen vilket även var ett mål inför säsongen.

Hur bra koll har ni på FTU och vilken matchbild tror du vi får se?

FTU har ju varit lite av en klass för sig i serien än så länge. Vi möttes inför serien i en match som FTU vann med 3-1 om jag inte minns fel. Helt klart ett riktigt bra fotbollslag som alltid ger 100%.

Vilka detaljer tror du blir avgörande för matchen?

Det luktar målrik match med två offensiva och målglada lag och det gäller verkligen att ha fokus i 90 minuter. Laget som sätter försvarsspelet bäst vinner matchen.

Hur är läget i truppen?

Vi har tyvärr haft lite problem med skador och spelare borta senaste matcherna. Men förhoppningsvis är det en stark trupp som kommer till start på lördag!

Hur slutar matchen?

Svår tippning, FTU har som sagt en väldigt hög nivå och spelar även på hemmaplan. Men kan ju inte tippa emot oss själva plus att vi har revanschsugna spelare så 3-2 till oss.

 

Bloggen tackar självklart Romeo och Andreas för att de tog sig tid och önskar båda lagen lycka till på lördag!

 

/Rasta