Igår lirades två matcher i lokalfotbollen och så här gick det!

ONSDAG 31/5

6A:

Partille IF SC – Croatia Göteborg 3-3

7A:

Elisedals IS – Nödinge SK 0-3

 

I 6A tog Partille viktiga poäng i botten medan Croatia missade chansen att haka på uppåt i tabellen. Det var hemmalaget Partille som hade greppet om matchen på Lexby. Laget ledde nämligen tre gånger om. Anders Svedstam nickade in 1-0 redan efter fyra minuter men spelande tränaren Vllaznim Ibishi kvitterade för sitt Croatia tio minuter senare. Freddie Jillesjö hängde sedan dit en frispark för Partille men Joel Tesfai satte 2-2 bara minuter efter. I mitten av den andra halvleken tog Partille ledningen igen, denna gången genom Martin Björkdahl men med bara fem minuter kvar kvitterade seriens skyttekung Berat Deniz på en frispark!

Partilles Martin Björkdahl sammanfattade matchen så här:

”En jämn match där Croatia har lite mer boll och några fler heta chanser. Vi leder dock matchen tre gånger vilket gör att det känns surt att inte få med sig alla tre poäng hem. Fem av de sex målen kom på fasta situationer.”

Croatias spelande tränare Vllaznim Ibishi sa så här om det oavgjorda resultatet:

”En underhållande match med väldigt mycket spelavbrott. Det blev lite irriterande med så mycket avblåsningarna. Tråkigt för matchen. Vi gör en dålig match men skapar ändå tillräckligt med målchanser för att vinna. I minut 85 så gör vi 3-3 på frispark och fixar en pinne iallafall. Nu ser vi framemot måndagens match mot Bergum.”

Partille är elva men har samma poäng som både tian Lekstorp och nian Götaholm. Croatia är sjua.

 

I 7A leder Nödinge SK serien och vann med 3-0 borta på Överåsvallen mot Elisedals IS. Efter en mållös första halvlek satte Shkar Nawzad 1-0 tidigt i den andra. Emanuel Kollén utökade till 2-0 på och Ibrahim Jakupovic fastställde slutresultatet i sista minuten.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om segern:

”Vi visste på förhand att vi skulle möta ett lag som krigar och springer mycket, ett lag som är lojala mot varandra, att det skulle vara tufft. Sen så finns det inte så mycket att säga om första halvlek, vi har bollen lite mer men ingen utav lagen skapar några riktigt farliga målchanser. I andra höjer vi lite kvalitén på passningsspelet och får utdelning nästan omgående, spelande tränare (Shkar) tar en djupledslöpning in i motståndarnas straffområde, får en perfekt låg boll utav Hampus, tar ner den, rundar målvakten och lägger in den i öppet mål. Det gör att vi kan slappna av lite och hålla i bollen ännu mer. Elisedal trycker upp laget vilket gör att det uppstår ytor bakom försvaret, undertecknad får bollen på mitten, slår en lång boll till Emanuel, som springer ifrån deras försvar och kyligt lobbar över målvakten som var utanför straffområdet. Efter 0-2 målet så var det bara att hålla i bollen och försöka döda tid, till slut lyckas vi även kontra in 0-3 målet via (Ibbe) Ibrahim. Vi håller nollan andra matchen i rad och fortsätter att vara serieledare.”

 

NSK alltså i topp i 7A och EIS är åtta.

 

/Rasta