Ikväll smäller det på Prästängen. Öckerö tar emot ö-kollegan och seriekollegan Björkö men trots att Öckerö ligger på en femte plats i tabellen och Björkö är elva så är Björkö förbi vid seger. Säger något om hur jämn serien är. Jocke Olsson har gjort ett å annat derby nu sedan han tog över Björkö 2014 och Andreas Larsson gör sitt första derby mellan dessa lag som ansvarig för Öckerö..

Först ut Andreas:

Derby! Hur känns det så här timmarna innan det smäller i den matchen som ni väl vill vinna mest av allt på säsongen?

Jo men det känns helt ok.
Vi har haft två bra träningar i veckan och ser fram emot matchen med tillförsikt.

För några år sedan var det några spelare som hade varit i båda klubbarna, nu finns väl inte så många med den bakgrunden i trupperna, men hur skulle du beskriva rivaliteten mellan lagen?

Nej det stämmer. Det är nog ingen i ngt av lagen som har representerat motståndarna tidigare.
Rivaliteten men också respekten för varandra finns där ju dock framförallt som Öckerö och Björkö har mötts väldigt ofta de senaste åren. Dels i seriespelet och dels i skärgårdscupen där dessa båda lag har spelat final mot varandra de fyra senaste åren (Något som kommer brytas i år då seedningen tagits bort och vi lottades på samma halva).

Ni hänger med tabellmässigt men har hamnat en bit efter de två bästa lagen och har bara några få poäng ner till nedflyttning, hur sammanfattar du serien hittills?

Vi hade en tuff start på serien med extremt mycket skador samtidigt som vi mötte tufft motstånd i början.
Sen fick vi tillbaka lite folk och tog några segrar på raken innan vi nu tyvärr har två förluster på rad där vi dock stått för ok prestationer som kunde gett oss bättre utdelning än noll poäng.
Kållered och GFF har ju dragit ifrån och har en stabilitet i prestationerna som gör att det kommer bli extremt svårt för något annat lag att ta ikapp deras försprång.
Sen är det ju anmärkningsvärt jämnt efter dom vilket gör att varje match blir väldigt viktig.

Finns det någon i din trupp som alltid kliver fram i derbyna som du litar på lite extra när derbyt står för dörren?

Nej ingen speciell derbyspecialist som jag vill framhäva framför ngn annan.
Det kommer krävas en bra insats från samtliga 16 uttagna för att få med oss ett positivt resultat men vi kommer behöva ta tillvara på våra chanser så jag hoppas våra offensiva spelare har dagen.

Till sist, vad tar du helst, 1-0 där Björkö leker med er hela matchen men ni kontrar in en boll eller 2-2 där ni är helt överlägsna, spelar en fantastisk fotboll och visar upp en fotboll Öckerö inte gjort på år och dagar?

Jag tar 1-0 segern alla dagar i veckan.
Bra fotboll vill vi alltid spela men det är poängen som räknas och komms ihåg och med tre poäng på kontot får vi trots en mindre bra prestation arbetsro vilket troligtvis gör det lättare för oss att prestera i kommande matcher.
Men helst av allt vill jag såklart kombinera en seger med en bra insats spelmässigt.

———————

Och så avslutar vi med Jocke:

Derby! Hur taggade är ni inför mötet? Och känner du som tränare något extra inför matchen nu när du gjort några ö-derbyn genom åren?

Klart vi är taggade. Derby är alltid derby. Men för mig personligen är det nog mer som en vanlig match i serien än för spelarna som alltid ser fram emot matcherna mot Öckerö.

Ni kommer till mathen som nästjumbo, spelar det någon roll för er inför en sån här match eller är det bara att kötta och gå för seger utan att tänka så mycket?

Vi behöver poäng oavsett vilka vi möter så vi kör på.

Det är en väldigt tajt serie, är du oroad över tabellpositionen eller är de oväsentligt när det är så tajt mellan många lag?

Känns som alla poäng e viktiga när serien ser ut som den gör. Men de e efter 22 omgångar som placeringen betyder nått.

På hemmplan har ni gjort flera fina resultat. Nu väntar det bortaplan, där slog nu förvisso Mölndal för några veckor sedan men känner du en mental skillnad på spelarna inför hemma/borta?

Nä för vår del e det nog underlaget som ställer till det mest. Vi tränar bara på naturgräs och det tar ett tag för oss å komma in i det i matcherna. Tyvärr har vi i en del matcher legat under tidigt och inte kunnat hämta oss.

Till sist, vem blir din derbyhjälte?

Jimmy Olausson

 

 

///Dalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

///Dalla