Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg går som tåget i 6B och tar de sin femte raka seger imorgon lördag mot BK S:T Jakob så är laget trea i tabellen. I toppen av 6B:s skytteliga återfinns Aleksander Yildirim som har svarat för otroliga 19 mål på de inledande nio matcherna!

Bloggen tog ett snack med Syrianska/Arameiskas målspruta:

Du har tillhört en hel del klubbar högre upp i seriesystemet, bland annat GAIS, Lärje/Angered, Assyriska och Kortedala men du spelar numera i Syrianska/Arameiska i 6B. Hur kommer det sig och blir det någon mer satsning mot spel högre upp?

Jag kände jag behövde få upp självförtroendet igen, i Assyriska spelade jag högerback men det var inte min naturliga position. Vi får se om det blir någon mer satsning, vi tar en dag i taget så får vi se vart det leder. Men just nu är all fokus på Syrianska/ Arameiska!

Syrianska/Arameiska är inne i ett riktigt bra flyt med fyra raka matcher och är trea i tabellen (när intervjun skickades ut). Hur skulle du sammanfatta säsongen hittills och varför går det så bra nu?

Säsongen började riktigt dåligt då vi hade inte någon riktig försäsongen. Försäsongen började en månad innan seriestart för oss. Vi fick in en ny tränare och en del nya spelare så de tar sin tid tills man är sammansvetsade. Men nu är vi igång på riktigt och det känns väldigt skönt.

Det är svårt att komma ifrån att du har öst in mål i 6B. Du är redan uppe i 19 mål efter 9 omgångar. Säsongen 2014 vann du 6B:s skytteliga på 41 mål. Är det rekordet något du springer och tänker på eller tar du bara matcherna som de kommer?

De hade varit trevlig att slå rekordet men de är inte det första jag prioriterar, vi tar en match i taget.

Är det några medspelare i Syrianska/Arameiska som du tycker förtjänar extra beröm än så länge?

Jag tycker att alla har vart grymma , vi får hoppas att det fortsätter så. Men jag vill ge vår tränare cred, Charbel Hannon. Grym tränare!

Av de lagen ni har mött än så länge är det något som imponerar eller är det någon motståndare som du tycker varit extra bra?

Tycker att Proletärerna har gjorde väldigt bra än så länge, vi får se hur länge det varar.

Hur ser framtiden ut för Syrianska/Arameiska och har klubben något långsiktigt mål?

Vi har inte riktigt planer tio år framåt, vi tar en säsong i taget .

Om du hade fått värva en medspelare från någon av dina tidigare klubbar till Syrianska/Arameiska, vem skulle det vara och varför?

Haha svår fråga. Tror jag hade valt Sizar Ayoub, tycker att han är i klass med Zlatan och vem skulle inte vilja ha Zlatan i laget? Han är en duktig spelare som kämpar till sista andetag!

Stort tack!

Tack så mycket!

 

Bloggen tackar Aleksander för att han tog sig tid och önskar honom och Syrianska/Arameiska lycka till!

 

/Rasta