Den tionde omgången i 4A är färdigspelad och så här gick det:

 

TORSDAG 1/6

Mossens BK – Floda BoIF 2-5

Gårda BK – Stenkullen GoIK 0-2

FREDAG 2/6

Kode IF – Partille IF FK 3-1

Jonsereds IF – Lunden Överås BK 4-1

FK Kozara – Nol IK 5-1

SKIF Semberija – Guldhedens IK 3-0

 

Floda BoIF följde upp skrällen mot Kozara i förra omgången (2-1) med att besegra jumbon Mossens BK på bortaplan med 5-2! Gästerna Floda fick en drömstart på gräset på Mossens IP. Det stod nämligen 3-0 redan efter 24 spelade minuter efter ett mål av Per Alexandersson och två av Pierre Dahlén. Den första halvlekens målproduktion var dock inte över utan Mossen kunde reducera både till 1-3 (Axel Sandquist på straff) och 2-3 precis innan paus genom Raphael Zamanian Bakhtiari. Hemmalagets hopp om viktiga poäng i bottenstriden dog dock tidigt i den andra halvleken. 4-2 kom när Alexandersson satte sitt andra och minuter senare fastställde André Chamoun slutresultatet 5-2 till Floda.

MBK:s assisterande tränare Axel Bergström sa så här om förlusten:

”Galenskap! Första halvlek innehåller knappt några målchanser. Många gånger har man sett en sån här match stå 0-0 när halvtiden kommer. Istället står det 2-3 och dessutom har båda lagen fått straff. Vi sätter vår på retur från målvakt medan Mattias i mål håller deras straff. I övrigt är det inte mycket att säga. Grattis till Floda. Tyvärr har skador och bortfall gjort att vår defensiv fått lida rejält. Jämfört med föregående år hade vi vid den här tidpunkten rullat på fem backar. I år har vi haft nykomponerade backlinjer till varje match och då är det svårt att vara samspelta, oavsett hur bra spelarna är. Nu gäller det att vi finner en väg ur detta.”

Mossen är fortsatt sist i tabellen med jobbiga åtta poäng upp till Nol över strecket! Floda har tagit tio poäng på sina senaste fem matcher och ligger åtta.

 

Gårda BK är inne i en liten svacka och andra raka hemmaförlusten och andra mållösa matchen i rad kom mot Stenkullen GoIK i torsdags. GoIKen däremot är riktigt formstarka och tog sin femte seger på de sex senaste och har inte förlorat sen omgång 4. Det var duon Niklas Drott och Henrik ”Foppa” Forsberg (på bilden till inlägget lånat från Stenkullens hemsida) som fixade målen. 1-0 kom via Drott i matchminut 22, framspelad av Forsberg. 2-0 kom i mitten av andra när Drott lyfter in en frispark som Forsberg nickar in. Enligt rapporterna hade Gårda mycket boll men Stenkullen försvarade sig utmärkt och målvakten Fredrik Mellberg stod för några kanonräddningar.

Stenkullens sportchef Ingemar ”Ingo” Holm hade följande analys av matchen:

”Trots att vi saknade några startspelare så gör Vi det riktigt bra , samtidigt saknade även Gårda några såg jag , vi ligger riktigt bra i positionerna hela matchen , och i den 25 min gör Niklas Drott 1-0 i straffområdet efter ett inlägg och nedtagning passning av Foppa Forsberg , även ett farligt skott ribba ut av Foppa innan Gårda får sin gyllene chans till 1-1 efter ett inlägg nära målet får en Gårdaspelare på ett volleyskott som Fredrik Mellberg idioträddar på , sen tråcklar sig Philip Jonsson till ett friläge där återigen Mellberg gör en fantastisk räddning igen. I andra tar Gårda kommandot och har väldigt mycket boll utan att få till mer än ett par halvchanser ,Sen 10 kvar lyfter Drott in en frispark djupt in i straffområdet och Foppa nickar in 2-0 med bakhuvudet ? Sen har vi ytterligare ett par bra lägen att göra 3 och 4 -noll när Gårda lyfter upp .En perfekt taktisk match där vi är i en riktigt bra form och spelet börjar sätta sig , jätteroligt detta och lite överraskande.”

Gårdas ena tränare, Stefan Runeman, sa så här om förlusten:

”Vi är inne i en tung period där prestationerna inte har varit på topp. Det handlar egentligen om de tre senaste matcherna. Mot Stenkullen tycker jag dock att vi gör en helt ok match. Vi har ett stort spelövertag och skapar tre 100% chanser i första där vi inte får utdelning. Samtidigt bjuder vi dem på 0-1. I andra parkerar Stenkullen bussen och vi har tyvärr svårt att skapa klara målchanser. Det märks att vårt självförtroende inte är på topp just nu och vi saknar skärpa och kvalité i de avgörande lägena, både framåt och bakåt. Men vi vet att vi är bra när vi kommer upp i nivå så det är hårt jobb som gäller. Jag tror att Stenkullen blir att räkna med. De är väl medvetna om vad deras styrkor och brister är och spelar därefter. Det de saknar i individuell skicklighet kompenserar de bra med ett hårt jobb. Deras tränare har gjort ett kanonjobb.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Trots två raka förluster har Gårda fortfarande toppkänning. Laget är fyra men har en match tillgodo på de andra topplagen och kan lägga sig fyra poäng bakom Kozara. Även Stenkullen har toppkänning och petade ned just Gårda och är nu trea!

 

Kode IF har börjat hitta lite rytm i årets 4A och efter en svag inledning har laget börjat ta sig uppåt i tabellen. Fina 3-0 borta mot Gårda i förra omgången följdes upp av 3-1 hemma mot Partille IF FK igår fredag.

KIF:s kapten Rasmus Haraldsson sa så här om segern:

”En match som står och väger i perioder men sett över 90 så vinner vi rättvist. Vi bygger vidare på det spel vi hade mot Gårda och trots att vi inte kommer upp i samma nivå så gör vi en fullt godkänd insats.”

Kode är nu upp på en sjätteplats på samma poäng, men sämre målskillnad, som femman Partille.

 

Då både Gårda och Kozara har tappat lite poäng i toppen har Jonsered kört på och är nu tvåa i tabellen. JIF tog sin tredje raka seger i fredags och är obesegrade i sina sex senaste matcher. För motståndet stod krislaget Lunden Överås (näst sist i tabellen och sex raka förluster inför matchen igår) och lite oväntat var det faktisk Lunden som tog ledningen efter 28 minuter genom Karl Svensson. Den ledningen stod sig dock bara två minuter innan hemmalagets kapten Peter Nilsson kvitterade och minuter senare satte Robin Lund 2-1. Lund fortsatte sen målskyttet med 3-1 i mitten av andra och Robin Örtendahl (tillbaka från skada) satte 4-1 sju minuter från slutet.

Jonsereds Martin Viggeborn sa så här om segern:

”En skön seger, Lunden ställer upp för att försvara varenda poäng de kan. Får 1-0 på en hörna. Men bara någon minut efter får vi en straff som Peter sätter. Robin Lund gör sedan två riktigt fina mål efter löpningar som bara han hittar. Inget snack om segern och skönt att Örten är tillbaka och fick hänga ett på första bollkontakten. Ett bra kämpande Jonsered med bitar som börjar falla på plats.”

Jonsered har alltså fått upp ångan ordentligt och innan sommaruppehållet har de bland annat formstarka Stenkullen (i nästa omgång) och returen mot serieledarna Kozara. Lunden förlorade alltså sin sjunde raka match och har fem poäng upp till Nol över strecket. Lunden har fyra matche kvar innan sommaren och där ingår en ödesmatch mot nuvarande jumbon Mossens BK.

 

Serieledarna FK Kozara reagerade fint på förlusten sista mot Floda och besegrade nykomlingen Nol med hela 5-1 hemma på Gamlestadsvallen igår. Matchen stod dock och vägde i mitten av den andra halvleken (1-1) innan Goran Mihajlovic satte både 2-1 och 3-1 för Kozara. Av bara farten kom även 4-1 (Ali Sanduvac) och 5-1 (Isaac Shears) innan matchen var slut.

Kozaras sportchef Savo Drobac sa så här om segern:

”Vi har haft det lite tungt den senaste tiden och vi hade ett litet ”krismöte” i veckan där alla fick pratat ut och säga vad de tycker. Och resultatet av det blev en rejäl urladdning mot Nol. Vi gör en helt perfekt match och spelar faktiskt ut Nol helt och hållet. Tror vi har upp mot 25-30 avslut. Vi kanske inte är direkt kända för att plocka fram talanger men idag fick vår 16-åriga talang Isaac Shears debutmåla och det gör mig extra glad en sådan här kväll som denna. Det är något speciellt med fotboll, förra helgen ville man lägga ner skiten och nu helt plötsligt älskar man det igen. Lite som kvinnor eller?”

Nols Kajin Talat hade följande att säga om förlusten:

”Vi möter ett lag som vi visste var spelskickliga men att visa de mycket respekt och falla ner så djupt var ett väldigt fel drag enligt mig. Vi har många killar som inte kommer upp i nivå och det känns alldeles för nervöst. Med den kvalitén Kozara har är det väldigt roligt för dem att spela fotboll för dagen när de får alldeles för mycket tid på sig varje gång de har boll. De gör 1-0 och efter ytterligare några chanser som de skapar så svalnar det och vi gör 1-1 och det blir halvtidsresultatet. I andra skapar vi två lägen där vi kommer 3 mot 1 och tyvärr tar vi väldigt dumma beslut och det resulterar bortkastade målchanser. Sen får Kozara till ett fantastiskt drömanfall där vi ser ut som ett juniorlag och tittar på och de får med sig 2-1 och därefter matar anfall efter anfall och vi kan inte sätta något emot. Vi har många unga med som tyvärr inte är där än i kunskap och taktiska mot spelare som har spelat högre upp. Det är bara att vända till träningsplan och börja om. Grattis Kozara!”

Kozara behåller serieledningen, fyra poäng före Jonsered. Nol är tia i tabellen.

 

Bergsjövallens gräsmatta kunde hemmalaget vinna med 3-0 mot gästande Guldhedens IK igår. Det var dock mållöst i paus innan Semberijas Ali Gateh satte både 1-0 och 2-0. Dzevat Sali avslutade sedan målskyttet när han satte 3-0.

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om segern:

”Välförtjänt vinst! Massa snack under bra träningar, bra inställning så vi kunde inte att släppa tre poäng idag. Vi har kommit överens att för oss börjar serien idag och det finns 39 poäng kvar så vi ta en match i taget. Tack till Guldheden för en fin insats idag.”

Guldhedens assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om förlusten:

”Semberija vinner mycket rättvist idag, det var klasskillnad. Det är 0-0 i paus trots stor speldominans från Semberija. Dawid Etale i vårt mål gör några svettiga räddningar. Trots att vi inte är med spelmässigt skapar vi flera kvalificerade målchanser i första genom Owen på topp men missar mål varje gång. Med lite flyt hade vi gjort något mål trots spelmässigt underläge. I andra kommer utdelningen med tre mål på en kvart där vi står för hårresande misstag. Där har vi mycket att lära. Tunga juni har börjat nu och vi får slita för att ens få ihop lag till matcherna och tyvärr tre matcher kvar. Vi får göra så gott vi kan och hoppas det trillar in någon poäng. Kul med en trevlig match och bra bemötande från Semberija och härlig stämning innan, under och efter match. Det var väl det positiva idag.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Semberija klev, i och med vinsten, förbi just Guldheden i tabellen. Semeberija är sjua och GIK nia.

 

/Rasta