Den tionde omgången i 4B är nu färdigspelad:

 

TORSDAG 1/6

Öckerö IF – IFK Björkö 2-1

FREDAG 2/6

IF Mölndal Fotboll – Dalen/KFF 3-5

Ytterby IS – Göteborgs FF 1-2

IF Väster – Mölnlycke-Sjövalla IF FK 0-0

Eriksbergs IF – KF Velebit 2-2

LÖRDAG 3/6

Kållered SK – Mölnlycke IF 3-1

 

Omgången startade med ett hett ö-derby i den norra skärgården. Öckerö IF tog sig an IFK BjörköPrästängen. ÖIF kom från en jobbig 1-3 förlust mot Velebit medan Björkö kom stärkta efter 1-1 mot serieledarna Kållered. Efter en halvtimmes spel kunde dock hemmalaget ÖIF ta ledningen efter ett fint anfall där Victor Nystedts inlägg hittade till Fernando ”Fernandinho” Martins De Souza som nickade in 1-0 förbi Jack Olsson i Björkö-kassen. I början av den andra halvleken kunde dock Björkö kvittera när Johan Forseström håller sig framme och trycker in bollen. Med kvarten kvar kommer dock segermålet när Fernandinho gör sitt andra mål efter ett lågt skott som hittar in i nätmaskorna!

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om derby-segern:

”Riktigt skön derbyseger. Fyra vinster i rad mot Björkö nu. I gårdagens match så har vi total kontroll på spelet i första halvlek där Björkö lägger sig lågt och försvarar egen planhalva och vi har ett massivt bollinnehav. Trots att jag tycker vi har rätt och bra rörelser så skapar vi inte jättemånga heta chanser. Vi tar ledningen efter en halvtimme efter ett riktigt mönsteranfall där vi spelar oss hela vägen nerifrån vänsterbacken upp till avslut i straffområdet genom ett eller två tillslag. Utöver det så bränner vi ett rent friläge och blir berövade av domarna på ett då vår helt friställda spelare blir nertacklad bakifrån utan åtgärd. Istället för rött kort och straff/frispark (såg ej om det var innanför straffområdet) så får vår spelare gult kort för protest. Dock stort av domarteamet som efter matchen bad om att få prata med mig och utan omsvep bad om ursäkt för att dem hade gjort fel i den situationen och insåg det i efterhand. I andra halvlek flyttar Björkö upp sina positioner och jämnar ut spelet. De är svårhanterliga när de får lägga in höjdbollar på sina två tunga forwards. Kvitteringen kommer redan efter tio minuter efter ett långt inkast som vi inte kan få undan och tillslut kan dom dra in en volley en meter från mållinjen. Spelet böljar sen fram och tillbaka men med kvarten kvar får vi till ett nytt jättefint anfall i en omställning där vi kommer med fart på flera spelare och sätter segermålet. Efter målet har Björkö ingen ork kvar känns det som utan vi kan hålla i bollen på deras planhalva större delen av tiden som är kvar och blir aldrig utsatta för någon forcering utan det är istället vi som har ett par fina chanser att utöka ledningen. Sammantaget en rättvis och skön seger.”

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll HÄR.

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

Segern tog upp ÖIF till en femteplats, Björkö är elva.

 

I fredags bjöds det på målfest på Åbyvallen när IF Mölndal tog emot Dalen/KFF. Den första halvleken bjöd på inte mindre än fem mål och det var hemmalaget som hade ledningen med både 1-0, 2-1 och 3-2. Ledningen står sig till mitten av den andra halvleken då Dalen kan göra tre raka mål och vända på matchen. Jim Olli kvitterade till 3-3 innan Mats Ternlind satte både 4-3 och 5-3 för Dalen!

Dalens kapten Jonas Hylén sa så här om segern:

”Första halvlek är vi väldigt passiva och kommer inte alls in i matchen samtidigt som Mölndal gör oss dåliga också. De är bra när de får till det. Andra halvlek blir det mer old school division 4 fotboll och på det är vi bättre än Mölndal. Vi vänder på matchen och vinner rättvist även om det inte alltid är så snyggt.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson hade följande att säga om förlusten:

”Troll . Vi gör tre mål första 45 och leder med 3-2. Tycker vi har bra koll men pang inlägg eller inkast eller hörna så pang gör de mål. Andra halvlek. Vi för matchen pang inlägg eller lång boll och mål. Dalen är nog bästa laget i serien i luften. Vi spelar bra men förlorar. Ja ja, tur att det är match nästa vecka igen. Vi håller på med en planerad generationsskiftning och håller på och spelar in våra duktiga 00:or och nån 01:a också och bygger en ny bas för framtiden.”

Dalens matchrapport hittas HÄR.

Dalen/KFF är fyra i tabellen men har hela nio poäng upp till KSK i toppen. IF Mölndal är nia.

 

Göteborgs FF tog sin andra raka uddamålsbortaseger när Ytterby IS besegrades med 2-1 och biter sig kvar i toppstriden. Matchen var mållös till matchens sista tio minuter och då var YIS reducerade till nio man efter två röda kort. Det var ändå just Ytterby som tog ledningen i den 79:e matchminuten genom Ali Faris Salih. GFF kvitterade genom ett självmål och sedan fixade Teodor Nastevski Lindström tre poäng till GFF i 87:e minuten!

GFF:s Rickard Schöndell sa så här om segern:

”Haha, alltså maken till dålig insats med vinst har jag aldrig varit med om. Vi vinner på att en Ytterbyspelare gör ett stort individuellt misstag i mitten av andra när han åker ut för målchansutvisning. De hade flera drömlägen i matchen och borde tagit ledningen. Idag vinner vi också på grund av Teo som gör ett mål och löper fram en utvisning.”

GFF skuggar Kållered i toppen (en poäng bakom) och duon har hängt av lagen bakom lite. Sju poäng ner från GFF till trean Mölnlycke-Sjövalla. Ytterby är inne i en riktigt tung period och förlusten var lagets sjätte raka vilket betyder jumboplats. Det är dock bara tre poäng upp till sjundeplatsen för YIS i en riktigt jämn undre halva av 4B.

 

IF Väster och Mölnlycke-Sjövalla IS FK spelade 0-0Önneredsplan igår. Tyvärr har bloggen inte kommit över några rapporter från den mållösa matchen.

Mölnlycke-Sjövalla tappade viktiga poäng mot GFF och Kållered i toppen och för Väster kan det varit en viktig pinne för framtiden. Väster är iallafall sexa och Mölnlycke-Sjövalla är trea.

 

På den nedre halvan lirade Eriksberg och Velebit 2-2 på Krokägsplan. Hemmalaget EIF gjorde två snabba mål runt halvtimmesstrecket (Peter Johansson och Johan Magnusson Otter) men Velebit reducerade precis innan paus genom Boris Skokic. Skokic blev även den andra halvlekens enda målskytt när han satte 2-2 i 65:e minuten. EIF:s Peter Johansson fick även lämna matchen i förtid med två gula i 93:e.

EIF:s Emil Berglind sa så här om matchen:

”Ja, 2-2 och en match som spelas i en halvlek. Andra halvlek handlar om domaren som förstör hela matchen för båda lagen, kändes som en träning där vi turades om att slå frisparkar. Sjukt tråkigt när en domare går in och förstör en match. Så vet inte om man ska vara glad eller ledsen för 2-2. Men en poäng är bättre än noll.”

EIF är sjua och Velebit är tia i tabellen.

 

Idag lördag avslutades den tionde omgången med match mellan topplaget Kållered SK och nykomlingen Mölnlycke IF. Det dröjde till tio minuter in i den andra halvleken innan första målet kom och det var KSK:s Daniel Ohlsson som var sist på bollen. Bara minuter senare ökade Martin Schölin på till 2-0 på en straff. Med kvarten kvar fick MIF lite kontakt när Marcus Vogel reducerade till 1-2. Max Elgeskog kunde dock säkra segern för KSK när han satte 3-1 i slutet.

MIF:s målskytt Vogel sa så här om förlusten:

”Tung men rättvis förlust. Vi är alldeles för rädda och spelar som att vi mötte ett lag från en annan planet. Ängsliga, inget eget spel och vi förlitade oss på defensiven. Det höll i 55 minuter men som vanligt släpper vi ett och två inom kort tid. Vi får in reducering och skapar lite nerv innan Kållereds anfallare går igenom sex man och avgör till 3-1.”

KSK gick upp i serieledning igen, en poäng före GFF. MIF är åtta.

 

/Rasta