5A har spelat klart sin tionde omgång och så här gick det:

 

TORSDAG 1/6

IK Zenith – Älvängens IK 2-2

Öjersjö IF – Björndammens BK 2-2

FREDAG 2/6

FC Komarken – Angered MBIK 2-1

FC Bosona – Utbynäs SK 1-3

LÖRDAG 3/6

Hisingen FC – United Africa FC 1-1

 

I torsdags spelade Zenith och Älvängen 2-2 på den nedre halvan av 5A. Målen kom i par och Jakob Ström gav Zenith ledningen i den sjunde minuten men Eglinor Zaimi kvitterade i den åttonde! 1-1 stod sig till mitten av den andra halvleken när Alexander Stéen gjorde 2-1 för gästerna Älvängen men bara minuter senare satte dock hemmalagets John Falk 2-2.

Både lagen har åtta inspelade poäng men ÄIK:s bättre målskillnad gör att laget ligger åtta och Zenith är tia.

 

Torsdagen bjöd också på ett hett och upphaussat derby på Öjersjö IP mellan hemmalaget Öjersjö IF och Björndammens BK. Strax innan paus kunde Aleksander Petrovski sätta dit 1-0 för gästerna BBK. Den ledningen stod sig till mitten av den andra halvleken när Patrik Salomonsson kvitterade. Björndammen återtog dock ledningen strax efter genom Alexander Paulsen Medalen men Salomonsson fastställde slutresultatet 2-2 med sitt andra mål sju minuter från slutet. ÖIF var sen ytterst nära att knipa alla tre poängen då Anders Svensson träffade stolpen med en frispark på övertid. Något som säkert kommer förfölja Svensson lika mycket som stolpträffen mot Senegal i förlängningen åttondelsfinalen i VM 2002. De elva gula korten vittnar om att det var derby och det smällde en del.

ÖIF:s tränare Jonas Andersson sa så här om matchen:

”Första matchen på länge som vi var bättre än våra motståndare. Vi släpper tyvärr alldeles för lätta mål igen, något som har varit vårt problem hela våren i serien. Ett fall framåt när det gäller vårt anfallsspel där vi skapar många chanser vilket inte alltid har varit fallet innan. Vi håller ihop lagdelarna på ett mycket bra sätt. Skönt att vår bästa spelare Patrik äntligen börjar producera framåt med två mål vilket jag tippade att han skulle göra innan!”

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om matchen:

”En usel match från vår sida. Kom inte alls upp i nivå, konstigt nog i en sån match. Öjersjö var bättre än oss idag. De var hungrigare och ville mer helt enkelt. Trots det så tar vi ledningen efter en fast situation. Och 0-1 står sig till halvtid. I andra halvlek så börjar vi precis som i andra halvlek mot Älvengen, för passiva slår felpass och sjunker ner alldeles för lågt med mittfältet. Och det tar Öjersjö vara på och kvitterar. Efter kvitteringen så fortsätter Öjersjö pressa fram för ett ledningsmål. Istället så kontrar vi in 1-2. Öjersjö flyttar upp ännu mer folk samtidigt som vi sjunker längre och längre ner med vårt mittfält. Och Öjersjös press ger resultat i ca minut 80 då dom kvitterar till 2-2. Efter det så kändes det som båda lagen var nöjda och tempot sjönk ännu mer. Med lite otur så hade Öjersjö även vunnit matchen med en frispark av Anders Svensson i stolpen i minut 92. Vi är absolut inte nöjda med vår prestation. Och det såg man även på killarna efteråt. Det enda positiva vi kan ta med oss är att vi har tre raka utan förlust.”

ÖIF är kvar på jumboplatsen men har bara tre poäng upp till åttondeplatsen. BBK är sexa.

 

I fredags fortsatte FC Komarken sin svit med matcher utan poängförlust då den åttonde raka segern kom efter 2-1 mot Angered MBIK hemma på Kongevi. Det var dock ingen promenadseger för serieledarna och det var AMBIK som tog ledningen genom Yosef Ismail i mitten av den första halvleken. John-Philip Andersson kvitterade dock innan paus och 1-1 stod sig djupt in i den andra halvleken. Komarken kunde sedan vinna på ett självmål med sju minuter kvar!

Komarkens Mattias Thornberg sa så här om segern:

”Vi möter ett väldigt individuellt skickligt lag med väldigt många duktiga spelare som gör det bra, vi gör långt ifrån en topprestation. Enligt mig en av våra sämre matcher i år. Vi fick inget riktigt flyt i spelet idag och det stämde inte riktigt alltid. Men vi har individuellt skickliga spelare som krigar för varandra och vi visar styrka genom att även om spelet inte sitter så ser vi till att vinna och ta tre pinnar vilket är otroligt skönt! En eloge till Angered och deras talangfulla spelare som gjorde det tufft för oss idag!”

Komarken självklart fortfarande i serieledning och Angered är nia.

 

I fredags fortsatte även Utbynäs fina form när laget besegrade FC Bosona borta på Gamlestadsvallens konstgräs med 3-1. Det var dock Bosona som spräckte nollan när Haris Dedic tidigt kunde sätta 1-o för hemmalaget. Robert Hedelin kvitterade dock innan paus och sedan kunde Tom Berndtson sätta 2-1 på straff och Fredrik Jarnevi göra 3-1 i slutet.

Målskytten Tom Berndtson sa så här om segern:

”Första halvleken dominerar vi ganska kraftigt med bollinehavet, spelar bra fram till deras straffområde där vi ofta missar sista passen eller plottrar för mycket istället för att ta avslut. Skönt att få 1-1 innan halvlek när vi känner att det är vår match. I andra blir det lite sämre och vi blir fega och slarvar mycket. Sen får vi 2-1 på straff och efter det faller vi tillbaka lite och de skapar lite halvlägen men inte så farligt ändå. Sen har vi lite tur när de nog ska ha en straff dock. Sen kontrar vi in sköna 3-1 och dödar matchen! Underbart! Ingen jättematch av oss men vi är det bättre laget och starkt att vinna när vi är lite sämre.”

USK har nu jobbat ihop en fin svit på sex matcher utan förlust och fyra raka segrar vilket gör att laget är trea med bara en poäng upp till tvåan United Africa. Bosona fyra, sex poäng efter USK men med en match tillgodo.

USK:s matchrapport hittas HÄR.

 

Igår lördag spelade Hisingen FC och United Africa FC 1-1 på Backavallen. Allan Amin gav HFC ledningen tidigt i matchen och kvitteringen kom inte förrän i den 92:a minuten! Målskytt Ojo David.

HFC:s Paolo Rossi sa så här om matchen:

”Oerhört surt att tappa på övertid, men jag tror alla som såg matchen är överens om att de förtjänade ett mål. En helt galen försvarsinsats plus ett målvaktsspel som var från en annan planet, så är en poäng ändå bättre än noll. Och United Africa är bra, antagligen som tabellen visar, det näst bästa laget i serien.”

UAFC:s Eddy Osagie sa så här om 1-1 matchen:

”My boys underated Hisingen FC and that cost us our point, but I know they have learned their lesson to subsequent matches.”

UAFC är tvåa fortfarande med Utbynäs knappade in och är bara en poäng efter. HFC är femma.

 

/Rasta