Det var dags för söndagsmatch på den nedre halvan av 6C-tabellen när SK Argo begav sig till Gunnaredsvallen för att ta sig an Gunnared KIF.

 

GUNNARED KIF – SK ARGO 2-4 (1-3)

o-1 Gustav Dovstad (Magnus Andersson) (ca 5)

1-1 Armando Smedberg Dalence (ca 7)

1-2 Calle Barkebo (Jonas Gustavsson) (ca 15)

1-3 Johan Skalin (ca 25)

1-4 Magnus Andersson (Fredrik Airosto) (ca 50)

2-4 ? (ca 70)

 

Med långhelg, söndagsmatch och en hel del spelare bortresta eller jobbandes så fick Argo vrida och vända på truppen lite men kom ändå till spel med ett gött och slagkraftigt gäng:

 

Vikström

Barkebo-Maggan-Skärhamn-Kendal

Jonas-Rasta(C)-Skalin-Gustav

Koffe-Emilio

 

Bänken:

Jajjo

Svensson

Fabio

 

Fredrik Vikström var tillbaka mellan stolparna och framför honom spelade en fyrbackslinje bestående av Magnus ”Maggan” Andersson och Daniel ”Skärhamn” Samuelsson som mittbackar och Kendal Ulusoy och Calle Barkebo som ytterbackar. Fredrik ”Rasta” Airosto och Johan Skalin spelade centralt på mitten med Gustav Dovstad och Jonas Gustavsson på kanterna. Kristoffer ”Koffe” Jonsson och debuterande nyförvärvet från seriekollegorna AIF, Emilio Suarez Ardlies, spelade på topp.

 

Bänken bestod av Yahva ”Jajjo” Nader, Fabio Hallerstedt och Michael ”Läget då?” Svensson.

 

Gästerna Argo fick en flygande start när mittbacken Maggan serverade Gustav Dovstad ute på kanten med en utsökt långboll över Gunnareds ytterback. Gustav plockade med bollen i steget trampade in mot mål och kunde enkelt placera in bollen till 1-0!

Gunnared svarade dock nästan omgående med en boll över Argos backlinje där Armando Smedberg Dalence kunde plocka med sig bollen med bröstet, avancera och sätta dit kvitteringen.

1-1 alltså innan tio minuter var spelade.

Argo visst att det var ett spelskickligt lag man mötte men i alla fall inledningsvis låg man rätt i positionerna och hittade även en hel del eget spel och fina kombinationer. Gunnared försökte ofta hitta ganska tidigt bollar in bakom Argos backlinje men kombinationen av den lilla planen en backlinje som stod rätt gjorde att det inte skapades några jättechanser. Argo hittade som sagt lite rull och både Gustav och Jonas fick lite bollar att jobba med på kanterna.

Argo skulle ta ledningen efter att en ovanlig målskytt presenterade sig. Förra året spelade Calle Barkebo 27 matcher totalt för Argo med en assist (en tåfjuttslångboll till Kalle P mot Lövet/Johanneberg på Mossens IP) som enda poäng! I dagens match fick han ett inkast från Jonas ”Mustavsson” Gustavsson långt upp på högerkanten och ser att målvakten inte täcker bortre stolpen och drar till (eller så skyfflade han bara in ett inlägg). Bollen gick i en hög båge och landar till slut vid den bortre stolpen och går in! Två nävar i vädret och ett tidlöst Argo-mål för brevbärare Barkebo!

Matchen böljar lite fram och tillbaka och efter att Koffe uppvaktats hårt en bit utanför straffområdet får Argo frispark. Johan Skalin är vaken och ser att målvakten är lite långt ute och slår en snabb chipp-lobb som mycket vackert touchar ribbkrysset och studsar ner på rätt sida linje! 3-1 till Argo som haft riktigt fin utdelning.

Argo hade en riktigt fin period i mitten av den första halvleken men i slutet äter sig Gunnared in i matchen ordentligt. Argo blir tillbakapressade och det skapas en hel del chanser. Fredrik Vikström får bekänna färg med ett par kvalificerade räddningar, bland annat på några närskott. Gunnared har även en hel del distansskott som dock inte träffar mål. Argo får en del omställningslägen men slarvar alldeles för mycket i sista passningen. Det är tacksamt för när domaren blåser av för halvtidspaus.

 

Argo har avspelet i den andra halvleken och Maggan dunkar iväg en boll ut mot Gustav på kanten som fixar fram en hörna. Minnet sviker lite om Argos 4-1 mål kom på den hörnan eller en annan hörna strax efter. Hur som helst får Argo 4-1 tidigt i den andra halvleken. En hörna rensas ut utanför straffområdet och Rasta skyfflar in den i straffområdet igen. Maggan får bollen helt sopren framför Gunnareds mål och en av deras spelare har inte tagit ett kliv upp utan upphäver offsiden. Maggan kan rulla in ett av de enklare målen i karriären.

Argos ledning känns säker och det blir en lite hackig matchbild med bland annat en hel del språkliga diskussioner mellan domaren Ibrahim Rashid och Gunnareds spelare. Inte oväntat så faller Argo lite med laget och försvarar sin ledning och ligger på kontring. Resten av matchen består i att Gunnared har mycket boll men skapar inte jättemycket chanser och att Argo ligger lågt och satsar på kontringar.

Gunnared skapar stundtals ett riktigt tryck mot Vikström i Argo-kassen och med kanske kvarten kvar 2-4 reduceringen. Argo är för ovanlighetens skull uppe och anfaller men åker på en omställning som till slut resulterar i att en Gunnaredsspelare kan peta in bollen från nära håll.

Det blir lite nerv i matchen och Argo känns stressade och Gunnared öser på. Argo har dock några bra chanser att döda matchen. Koffe får ett bra läge (där han kanske skulle ha spelat Kendal som gjort en idiotlöpning från sin ytterbackplats) men målvakten räddar och även Jonas får en chans precis framför mål en skottet går på målvakten. Argo faller riktigt djupt och det är några sekvenser med bollar som studsar omkring i straffområdet och en klassisk Micke Svensson (vem annars?) dragning mitt i eget straffområde som känns jobbiga.

Ett till Gunnaredsmål hade gjort att det blivit riktigt svettigt sista delen men det kommer aldrig. Det sista som händer är att Vikström får tippa en frispark över ribban och Argo tar tre viktigt poäng!

Argo svarade för en riktigt bra första del av första halvlek och fick för en gångs skull ganska enkla mål med sig. Tyvärr föll väl laget lite för djupt i den andra halvleken mot ett bollskickligt Gunnared.

Ingen jättevacker seger men vackra poäng och en bra genomkörare och en bra arbetsinsats över hela banan. Poängen ger Argo lite arbetsro i tabellen. Segern visar även att Argo har bredd i truppen i år då flera spelare saknades.

Det var en trevlig match mot ett trevligt Gunnared där det personligen var kul att se gamle Marieholmsspelaren Chiaco Aslani i motståndarlaget men även Götaholmsspelaren Kenan ”Benzema” Hammadeh i publiken. Domaren svarade som sagt också för en bra insats.

 

/Rasta