Så har det gått i de senaste 5B-matcherna:

 

TORSDAG 1/6

Masthuggets BK – Hällesåker IF 2-1

FC Linné – Härryda IF 0-4

FREDAG 2/6

Finlandia Pallo AIF – FC Fiskebäck 4-0

LÖRDAG 3/6

Donsö IS – Kungsladugårds BK 6-2

 

I torsdags tog Masthuggets BK ett skönt kliv uppåt i tabellen när Hällesåker IF besegrades med 2-1. Värre för HIF som är näst sist. Notoriske lokalfotbollsmålskytten Johan Gunnarsson gav gästerna ledningen på Majvallen med sitt sjunde mål för säsongen i slutet av den första halvleken. Kvitteringen kom sent ( 79:e minuten genom Jacob Ahrnstein) och segermålet satte David Strömberg med matchen sista spark!

Huggets tränare Fredrik Magnusson sa så här om segern:

”Första halvlek var spel mot ett mål vi bränner mängder av chanser medan Hällesåker bara rensar undan bollen. Typiskt att Hällesåker då gör 1-0 när vi har en sådan press på dem. Vi snackade i halvlek att detta är vår match och att det bara är att forsätta på samma sätt. 1-1 kommer genom Jack vi gör sedan 2-1 med matchens sista spark . Målet görs av David. Förstår att det är surt för Hällesåker att tappa i sista sekunden men om man ser till 90 minuter så vinner vi helt rättvist då Hällesåker har svårt att skapa någon under matchen.”

Masthuggets matchrapport hittas HÄR.

MBK är sexa och Hällesåker är som sagt näst sist på en elfteplats.

 

Inget av lagen som möttes på Gröna Vallen i torsdags spelade i 5B förra säsongen. Gästerna Härryda IF vann 6B och hemmalaget FC Linné trillade ut 4B. Än så länge i årets 5B är det inget snack om att Härryda har gjort det riktigt bra medan Linné har haft det tufft. Det skulle visa sig att denna matchen också spelglade de analyserna då Härryda kunde vinna med 4-0. David Johansson blev tvåmålskytt och satte sitt första mål redan efter fem minuter. Det andra kom efter lite över en timmes spel och betydde 3-0. 2-0 gjordes av Jimmie Kallhed och Marcus Austad avslutade målskyttet.

HIF:s tränare Johan Jidegren sa så här om segern:

”Vi startar piggt och får ett tidigt ledningsmål. Första kvarten har vi bra kontroll på matchen och det är vi som sätter tempot. Efter detta går vi dock ner oss, slappnar av mentalt och tror att detta ska lösa sig enkelt och Linne får komma in i matchen. Vi håller dock ledningen till pausvilan. I paus pratar vi om att lägga i en växel till och höja oss då vi inte är nöjda med vår första halva. Detta gör vi också och får 2-0 ganska tidigt och efter det rullar det på med ytterligare två mål under första 20 minuterna ungefär. Efter 4-0 blir det ganska avslaget och Linne tillåts skapa en del chanser, men varje gång står Eric i vägen precis som han brukar göra. En stabil seger mot ett Linne som stundtals spelade en bra fotboll med fina kombinationer. Vi gör ca 45 minuter väldigt bra övriga 45 har vi helt klart mer att ge.”

Härryda är uppe på en andraplats, bara fyra poäng bakom ledande Finlandia Pallo AIF. Linné är sist i tabellen och trepoängarna måste börja trilla in snart.

 

I fredags var det en ren seriefinalTuvevallens gräsmatta när serieledarna Finlandia Pallo AIF tog emot FC Fiskebäck.  Det skulle visa sig att hemmalaget var numret för stort för gästerna från Fiskebäck. Hemmalagets Viktor Keric satte både 1-o och 2-0 under matchens första 34 minuter och precis i början av den andra gjorde Richard Olsson 3-0. André Karlsson Kapella avslutade med att sätta en straff i sista ordinarie matchminuten.

Finlandias ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om segern:

”Då var det dax för en seriefinal mellan oss och Fiskebäck, det är ju sådana här matcher som man vill spela och tränar hårt för, otroligt kul och inspirerande. Matcherna med stor betydelse för båda lagen. Skulle FCF vinna skulle de ta över serieledningen, oavgjort att de skulle knappa in och om vi skulle vinna kunde vi få ett lite glapp neråt. Ett Fiskebäck som har överraskat alla i serien då vissa hade nervärderat deras chanser i årets serie!?! Och trots detta varit så övertygande att de nu låg tvåa inför matchen!?!

De första fem minuterna i matchen så var det FCF som började bäst och hade nästan allt bollinnehav. De skapade förvisso inga chanser men hade det mesta av spelet. Därefter kom vi in i matchen och tog över tillställningen resten av halvleken då vi tryckte ner FCF långt mer på egen planhalva både genom att kommer runt på kanterna med fina kombinationer och överbelastningar men hotade även hårt i vårt djupledsspel. Ett mål hängde tidigt i luften och mycket riktigt kom det redan efter 15′ minuters spel där Ludvig ”Ludde” Hedström hittar Viktor Keric på djupet som placerar in bollen i mål. FCF försöker sticka upp emellanåt men deras långbollar vinner vi kampen på och när de väl hittar någon av sina anfallare på fötterna så snurras det och trampas bollen allt för mycket att vi ganska enkelt kan vinna tillbaka bollen. Vi fortsätter med vårt spel och varierar sättet vi kommer fram i banan med och efter 34 minuter vinner vi tillbaka bollen nära mittlinjen och Richard Olsson sätter bollen på fötterna på Keric och tar en jättelöpning i ett kontringsförsök men Keric väljer att utmana FCF:s backlinje på egen hand och med framgång dessutom så bryter han sig förbi tre försvarare och placerar bollen återigen snyggt i mål.
Resten av halvleken fortsätter i samma stil till sista minuten då FCF får en hörna som det blir lite oroligt på men den klackas (!) till slut bort ifrån vårt straffområde och domaren blåser för halvtid.
I den andra så blir vi lite väl bekväma och tappar en del av vårt anfallsspel som vi hade sett i första halvleken. Vi gör ändå 3-0 redan efter 47′ minuter spelade där Richard Olsson får en passning mot kanten i höjd med straffområdet av Christofer ”Coffe” Olsson, han väljer att utmana försvararna och bryter in från kanten. Ganska nära mål blir det ett kampmoment och när Richard är på väg att skjuta tappar han balansen vilket även två försvarare hade gjort. Han fick ingen vidare träff men om jag uppfattade det rätt så studsar bollen på båda försvararna och ställer målvakten trots att bollen precis orkade över mållinjen. FCF fick ha lite mer boll nu men utan vidare framgång. Vi har ett par riktigt fina omställningslägen men slarvar lite både i våra beslut men också i passningskvaliten. Däremot så ligger vi rätt i våra positioner i försvarsspelet och försvarar oss på ett väldigt bra sätt. FCF har några långa inkast, något skott utifrån men kom aldrig till något riktigt farligt avslut, däremot hade de ett inspel som gick förbi ett par spelare som inte nådde inspelet från kanten, där kunde det blivit farligt.
I den 90:e så frispelas inbytte Ricky Stojilkovski men fälls av målvakten och vi tilldöms en straff. Straffen slås in av André Kapella som fastställer 4-0 som slutresultat.
Det var en match som var hyfsat fysisk och en del kampmoment ute på plan men där det var två lag som ändå inte spelade fult eller höll på med några efterslängar. Dessutom som måste vi plussa till en bra domarinsats av Anton Forsberg och hans två assisterande, som hade full kontroll på matchen men lät spelarna avgöra matchen istället för att ta huvudrollen själv. Domarna får allt som oftast bara ris men vi tycker att de även ska berömmas när de gör något bra, vilket vi tyckte att domarteamet gjorde idag. Att det var två respektfulla lag som mötte varandra bidrog naturligtvis och inte ett enda gult kort behövdes delas ut, då har man som domare en riktigt bra dialog med spelarna på plan!

Vi önskar FC Fiskebäck lycka till i fortsättningen, åtminstone fram tills vi möts igen.” 

Vi får se om det dyker upp någon rapport från herr Natanaelsson.

Finlandia leder 5B och har fyra poäng ner till nya tvåan Härryda. Fiskebäck halkade ner till en fjärdeplats.

 

Igår lördag tog Donsö IS en övertygande seger mot Kungsladugårds BK hemma på Donsövallen. Det blev hela 6-2 efter att DIS klivit ifrån i den andra halvleken. 1-1 stod det i paus innan målen började trilla in. Simon Gustafsson blev tremålsskytt för DIS och Erik Kristensson satte två. KBK:s kapten Martin Vallin gjorde sitt lags båda mål.

 

Bilder från matchen hittas HÄR.

DIS är uppe på en tredjeplats och KBK är åtta.

 

/Rasta