6A rullar vidare och så här har det gått de senaste dagarna:

 

TORSDAG 1/6

Götaholm BK – Bergums IF 1-4

Lekstorps IF – Bergsjön SK 0-0

Bergsjö IF – Tollereds IF 0-1

LÖRDAG 3/6

Gamlestaden FF – Sveakurd FC 4-2

 

Fortsatt tungt för Götaholm och fortsatt toppkänning för Bergum. På Gamlestadsvallen i torsdags kunde gästerna Bergum lämna med en 4-1 seger och tre poäng. Matchrapporten verkar inte riktigt stämma då Götaholmspelare har fått Bergums mål. Dock verkar det som BIF:s Marcus Gylling blev tvåmålsskytt.

BIF:s Timmie Löfgren sa så här om segern:

”En trevlig match som till en början är jämn och präglas av lite kamp. Götaholm har en stark och snabb anfallare som verkligen hotar vår backlinje. Vi går till paus med en 2-1 ledning. I andra tycker jag att vi tar över mer och mer även om Götaholm försöker. Vi bränner en del klara chanser men kan till slut vinna med 4-1. Känns oerhört skönt att studsa tillbaka direkt efter bottennappet mot Real senast.”

GBK:s Christoffer ”Koffe” Mattsson sa så här om förlusten:

”Vi stångas med problemet att att få tillräckligt med spelare till matcher. Fick ringa in folk långt ner på listan och spelar med olika elvor varje match. Då blir det svårt att leverera. Vi fick det första målet i matchen bortdömt som kanske hade ändrat matchbilden. Slutresultatet speglade inte matchen, tyvärr rinner det iväg lite i slutet när vi tappar ork och fokus. Nu gäller det verkligen för oss att vända den här förlusttrenden!”

Bergum leder 6A och Götaholm återfinns på en tiondeplats.

 

Ute i Gråbo lirade hemmalaget Lekstorps IF och Bergsjön SK 0-0.

LIF:s gamla räv Daniel Jonasson sa så här om det oavgjorda resultatet:

”Ja, jag var med och gäst spelade lite. Var väldig mycket nytt folk med i LIF, var roligt att se att det börjar ta fart lite igen. Det var även en väldigt jämn match. Lekstorp började väldigt bra och skapade en hel del chanser, sen tog Bersjön över och skapade en bra tryck mot vårt mål. Andra halvlek böljade fram och tillbaka. Så 0-0 var rättvist. Men en poäng var ganska bra mot de som ligger trea. Så hoppas på att LIF kan börja resa sig igen.”

LIF är nia och BSK är femma i tabellen.

 

Tollereds IF har sakta med säkert fått igång poängplockandet och tog en fin seger borta mot topplaget Bergsjö IF i torsdags. Joakim Fors gjorde matchens enda mål med tjugo minuter kvar av matchen. Segern var TIF:s fjärde raka och laget är nu trea, två pinnar bakom just Bergsjö IF som är tvåa.

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om segern:

”En fantastiskt skön seger igår självklart vilket gör serien jämnare och mer spännande. Skulle säga att samtliga i laget gör en mycket bra match det skapas inte jättemånga lägen men jag tycker ändå vi är värda de tre poängen. Vi skapar något mer och likt Stoke gör vi mål på en fast situation, hörna som Jocke Fors nickar i mål! Christoffer ”Törnet” Thörngren är en jätte i försvaret, skulle ge honom de klassiska 6 getingarna 🐝. För övrigt en trevlig match, Bergsjönspelarna var ”goda förlorare” trots den sura torsken för dem så klart.”

BIF:s Victor Calming hade följande att säga om förlusten:

”Efter sex raka segrar kom tyvärr årets andra förlust. Inför matchen såg de riktigt bra ut då vi nästan hade alla gubbar tillbaka i spel efter skador och avstängningar, de är väl bara jag som är skadad nu. Så i truppen nu ser de riktigt bra ut! Själva matchen är jämn tycker jag där vi har lite mer boll men är tyvärr alldeles för uddlösa i sista tredjedelen, Tollered gör sitt mål på en hörna där deras gubbe får stå helt ren och nicka in bollen i öppet mål, kanske lite orättvist då kryss hade speglat matchen bättre. Men vi var inte på tårna ikväll och de var lite slött från vissa håll, kanske hade de smygigt in en bekvämlighet efter sex raka vinster jag vet inte men nu vet vi att gör vi inte jobbet och är fokuserade så kan de sluta såhär. Grattis till Tollered som jag tror kommer ligga i toppen i år! Plus till vår backlinje också som var stabila hela matchen!! Nu får vi rannsaka oss själva och köra över Croatia nästa vecka istället och ta över serieledningen igen!”

 

Igår lördag möttes Gamlestaden FF och Sveakurd FC på Gamlestadsvallen. Sveakurd kunde göra både 1-0 (Sarwar Mustafa) och 2-0 (Pasar Sulaiman) men GaFF svarade dock med fyra raka mål i den andra halvleken. Vincent Dinh gjorde två av dessa och Axel Karlténius och Tim Engström de andra.

GaFF:s Danny Höglund-Field sa så här om segern:

”Ja, solen kom fram till matchstart, och matchen inleddes med en tyst minut för deras vän och en hjälte som gått en annan väg. Bägge lagen spelades med svarta sorgesband. Många känner varandra i bägge lägren så det kom att bli en riktigt trevlig tillställning! Matchen börjar med att Sveakurd tar tag i taktpinnen, de styr tempot för det mesta under första halvlek, medan vi enbart ligger rätt och pressar högt kollektivt och väntar på att de ska begå misstag, vilket så småningom kommer! Och då kan vi börja rulla lite boll och skapar ett par giftiga målchanser, men vi missar. En nick går i ribban av Tim Engström. Ganska jämn första halvlek men med tre minuter kvar får dom en frispark som resulterar i att de nickar in 1-0 På deras första skott på mål. Andra halvlek startar likadant! Sveakurd vrider upp taktpinnen och genom Peyam Abdali skapar dom stor oro i vårt försvar, vilket även resulterar i en felaktig straff emot oss. Men den är dömd och han slår in den säkert 2-0. Vi tar oss i kragen och pressar stenhårt vilket leder till att vi får en straff bara minuten efter deras straff, vilket blir vår räddning! Där tar vi över helt efter två snabba mål av Vincent Tuan. Och från den stunden tar vi över matchen fullständigt och vi gör kort därefter 3-2, och Sveakurd går på knäna sista 30 och vi kan bara kontra sönder dem och har bud på 4-2, -5-2 6-2, 7-2 men vi slarvar i avsluten och missar även ytterligare en straff som deras målvakt räddar och de har mycket honom att tacka för att det inte blev större siffror än 4-2. Men Sveakurd kämpar på hela matchen och slutar inte försöka, vilket de skall ha en stor eloge för, det var kul att se de på banan igen och jag hoppas att dom kämpar vidare och hittar tillbaka till sin storform!”

SFC:s Damir Mehic sa så här om matchen:

”Jämn match i början på ett väldigt dåligt underlag. Vi saknade tyvärr alltför viktiga spelare så som Saman, Kerat och Somer men Gamlestaden var bättre för dagen. Dock lovar jag att Sveakurd kommer kämpa på och visa att laget tillhör toppen.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

GaFF är nu fyra och SFC är sexa men har en hel del matcher tillgodo på de andra lagen.

 

/Rasta