Den tionde omgången i 6B är färdigspelad och så här gick det:

 

TORSDAG 1/6

Fässbergs IF – Rambergets SK 3-0

Solängens BK – GSIF 1-3

Göteborgs City FF – FC Heden 1-7

Högaborg Kärralunds FC – Proletären FF 1-4

LÖRDAG 3/6

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – BK S:T Jakob 3-1

SÖNDAG 4/6

Landala IF – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 1-1

 

Alla 6B:s fem främsta lag vann sina matcher och det är nu ett glapp på sju poäng ner till sexan Solängens BK.

I torsdags vann Fässbergs IF mot Rambergets SK med 3-0 men alla målen kom i matchen sista del. John Lindergren (64:e), Axel Lindergren (84:e) och Abdullah Al Sharif (89:e) blev målskyttar för FIF.

Bilden är lånad från FIF:s hemsida. Från vänster John Lindergren, Al Sharif och Axel Lindergren.

 

Fässberg är femma i tabellen med fem poäng upp till FC Heden. RSK startade som bekant uselt med sex raka förluster, tog sedan två segrar och klev upp i tabellen, men är nu tillbaka som elva efter två raka förluster.

 

Göteborgs SIF är fyra i tabellen och besegrade Solängens BK med 3-1 på bortaplan på EklandavallenEhab El-Ali och Victor Jansson såg till att ”Studenterna” ledde med 2-0 i halvtid. SBK fick lite kontakt med Martin Bodins reducering i mitten av andra men GSIF svarade nästan omgången med 3-1 genom Ulrik Källblad Nordin.

SBK:s matchrapport hittas på deras blogg HÄR.

Solängen är sexa men har nu hela sju poäng upp till närmaste laget framför. GSIF är som sagt fyra.

 

Serieledarna FC Heden har verkligen fått upp ångan. Obesegrade i sju raka matcher och fem raka segrar. I torsdags tryckte de dit Göteborgs City med hela 7-1! Heden öppnande målskyttet direkt när Daniel Reitz satte 1-0 redan efter tre minuter. 2-0 i halvtid som sedan rann iväg i andra. Daniel Reitz svarade för ett hattrick och är nu uppe i fina 14 mål än så länge.

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om segern:

”Bra start med mål efter fyra minuter. Efter det är det fortsatt vi som äger boll och City har det ganska tungt. Vi lyckas göra 2-0 efter halvtimmen spelad genom Peter Reitz på en språngskalle. 2-0 står sig till halvtidsvilan. I paus är fokus på att gå igenom vikten av att inte ge City någon som helst uns av hopp om att kunna ta sig in i matchen igen. Det blir dessutom lite lite oroligt då först Joel fick kliva av i mittförsvaret med en befarad knäskada samtidigt som Ralle i målet åkte på en rejäl köss innan halvtidsvilan och var lite osäker på om han kunde fullfölja. Det gör han tillslut och den lilla lilla oron som väcktes såg vi till att ta bort när Danne utökar sin målskörd med sammanlagt tre baljor för dagen och totalt 14 mål i serien. Morad, Toni och Per ville också finnas med i protokollet. City lyckas reducera på straff och slutresultatet blir till slut 7-1 till oss och vår fina målskillnad bättrades på ytterligare. Förövrigt var det bra stämning på planen och det viktigaste till slut tre pinnar och jakten på smått omöjliga Proletären går vidare (kan de ens förlora en match? Detta undrar vårt glada gäng i FCH).”

Citys Anders Hultberg sammanfattade matchen så här:

”Väldigt tungt. Får väl bara instämma i Dalla’s ord som han sa i podden: Heden vinner serien. Så enkelt är det i år. Ett väldigt komplett lag med duktiga spelare på varenda position. Vi släpper två ganska enkla mål i första halvlek och bjuder inte upp till nån kamp som vi gjort mot övriga tänkta topplag. Men över 90 minuter är det inget snack. Heden är väldigt duktiga både som lag och inviduella spets. Vi har släppt de senaste två tunga förlusterna nu och har fullt fokus inför Sjövalla nästa vecka!”

Citys matchreferat hittas HÄR.

Heden leder alltså 6B på målskillnad före Proletären men då har PFF en match tillgodo. City är sjua.

 

Proletären hade inga större problem att besegra nykomlingen Högaborg KärralundHeden och Nofal Yousif både inledde och avslutade målskyttet. 1-0 kom i sjunde minuten och 4-1 kom i 77:e. Däremellan hade Ahmad Abdul Rahim och Danial Khosravi sett till att PFF ledde med 3-0 i halvtid. HKFC:s reducering kom med kvarten kvar genom Francisco Solano Ruiz men Yousif satte alltså fyran för PFF bara minuter senare.

Proletären har fortfarande greppet om serietoppen. Laget är förvisso tvåa i skrivande stund men det bara på målskillnad och laget har en match tillgodoHeden. Högaborg Kärralund har det tufft och är sist i tabellen med jobbiga sex matcher utan seger.

 

I lördags fortsatte Syrianska/Arameiskas fina form när laget slog BK S:T Jakob och därmed tog sin femte raka seger. 3-1 blev det efter tre mål av Aleksander Yildirim som nu är uppe i 22 mål på tio matcher! Theo Widmark nickade dock in en kvittering i början av andra för S:T Jakob men det räckte alltså inte.

Yildirim sa så här om Syrianska/Arameiskas seger:

”Vi spelar en dålig match denna gång. Mycket som inte stod rätt till, men vi vinner och får med oss tre poäng! Jag gjorde en riktigt dålig första halvlek men under den andra halvleken släppte det och vi kunde få med oss tre pinnar. Vår backlinje höll stabilt bakåt trots att anfallet inte presterade på topp. Tack vare backlinjen tappade vi inte huvudet under matchen och till slut få med oss ett W.”

S:T Jakobs tränare Roni Mezo hade följande att säga om förlusten:

”3-1 till Syrianska borta. Ont om folk men vi skrapar ihop 12 spelare varav två halvskadade, undertecknad spelade också. Vi får en bra början och Syrianska släpper till stora ytor mellan lagdelarna och bakom backlinjen så vi kommer igenom där. 1-0 på straff i mitten av första men vi håller huvudet högt och håller i. Pratar ihop oss och kommer ut starkt, kvitterar i början av andra. Båda lagen missar några lägen. Aleksander gör hattrick och hade flera friläge som backlinjen lyckades avvärja. Vi jobbar på och ser fram emot onsdagens match mot Solängen!”

Syrianska/Arameiska är trea i tabellen nu med fyra poäng upp till toppduon. S:T Jakob är åtta.

 

I söndags spelade Landala IF och Sjövalla FK-Mölnlycke IS 1-1 på den nedre halvan av tabellen. Karl Stolpe satte 1-0 tidigt för LIF (matchminut fem) och Niklas Norling kvitterade sent (matchminut 83) för Sjövalla-Mölnlycke.

LIF:s Tom Nordlindh sa så här om matchen:

”En match med mycket kamp. Vi tar ledningen tidigt vid en grötig situation och Sjövalla kvitterar lite slumpartat på en frispark. Annars som sagt 90 minuters kamp i regnet. Med naturgräs och lite kortare shorts hade det kunnat vara vilken tipsextramatch som helst en lördag på 80-talet.”

Sjövalla-Mölnlyckes tränare Christian Bevenäs hade följande att säga om matchen:

”Viktig match i streckstriden. Landala inleder bäst utan att skapa något men de får turligt med sig bollen med handen på en tilltrasslad situation och får på detta sätt ledningen 1-0. Själva så jobbar vi oss in i matchen och tar över sista tio minuterna i första halvlek. Andra halvlek är grymt bra från oss med bra rörelse och rappt passningsspel och Landala kroknar rejält och sliter och drar i oss då vi springer mycket. Vi får 1-1 till slut på en nick efter frispark. Vi skapar många fina lägen i andra samtidigt som deras målvakt är duktig. Landala är tunga och svåra att göra mål på. 1-1 med mersmak idag. Bra domare i matchen med.”

LIF är tia och Sjövalla-Mölnlycke nia.

 

/Rasta