Så här har det gått i 6C de senaste dagarna:

 

TORSDAG 1/6

Brämaregården FC – FC Härlanda 1-7

FREDAG 2/6

Sandarna BK – Önnereds IK 6-0

Fröjdens FK – Vrångö IF 2-1

LÖRDAG 3/6

Solväders FC – AIF Göteborg 3-2

Hönö IS – Knippla IK 5-2

SÖNDAG 4/6

Gunnared KIF – SK Argo 2-4

 

Den tionde omgången i 6C kickade igång i torsdags när FC Härlanda körde över Brämaregårdens FC med hela 7-1 på Bravida Arena! Härlanda hade 4-0 i paus, BFC reducerade i början av andra men fick även ett rött kort och Härlanda kunde sedan trycka in tre mål till under matchens sista tio minuter! Tallal Moustahssine och Toni Micevski blev båda tvåmålsskyttar för ”Fångarna”.

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om segern:

”Härligt med målkalas förstås! Vi gör det bra offensivt från första minuten och det blir mer eller mindre livsfarligt så fort vi har bollen på offensiv planhalva. 4-0 i halvlek kändes gött. I andra sänks tempot och storpubliken på plats bjöds inte direkt på någon show. Eller ah, sista tio vaknar vi till liv igen och dunkar in tre till. Välbehövligt inför framtiden!”

Härlanda är tvåa i tabellen men är det enda topplaget med tio spelade matcher. Ettan Sandarna har bara spelat åtta och trean Hönö har sju spelade i en väldigt haltande 6C-tabell. BFC är nia.

 

Sandarna BK fortsätter att ösa på i toppen och tog i fredags sin åttonde raka seger och har fortfarande inte tappat poäng i årets 6C. Gästerna Önnereds IK krossades med hela 6-0Gröna Vallen. Tre mål i varje halvlek blev det och Tom Martinsson Ngouali och Martin Bergvall blev båda tvåmålsskyttar för SBK.

Sandarnas tränare Lars Olsson sa så här om storsegern:

”Ja vi gör en bra match i mångt och mycket. Kanske inte Önnered hade sitt bästa lag, men vi hade en del avbräck med. Började matchen koncentrerat och med hög press. De lyckades sällan få igång något eget spel. Vi skapar ett par riktigt bra chanser, bl.a. en i ribban efter bara någon minut men lyckas inte sätta dem. Fortsätter och ändå ganska tidigt får vi dock lite turligt 1-0. Helt välförtjänt även om det var ett självmål. Önnered kämpar på för att få igång spelet, men lyckas egentligen bara med ett fåtal hyfsade anfall. Vi spelar stundtals riktigt bra, men slarvar en del så när Tom trycker in 2-0 efter lite flyt, då ett fint anfall till håller på att gå till intet är det redan då avgörande. Vi kan ha än mer tålamod och använda vår bollskicklighet till att låta de jaga. 3-0 av Tom igen, på nick denna gången efter hörna blir ändå viktigt några minuter innan paus. Tom var tvungen att dra tidigt i andra halvlek, för att åka till Stockholm så han var väl på sätt och vis skyldig laget de två målen. Önnered är ett lag med bra spelare, men det kändes som det skulle krävas väldigt mycket för en vändning. Ted gör 4-0 snyggt framspelad av Jesper relativt snabbt i andra och sen blev det en lugn resa. Martin avslutade med två goa mål i andra. Önnered hade otur med målvakts byte ed mera, men vi var bättre denna matchen! Helt klart, tycker jag. Plus till hela laget, med lite extra till vår unge målvakt Calle ( född -99) som höll nollan och Victor S som från att mest varit forward fick ta sig an mittbacksplatsen.”

SBK leder alltså 6C på maximala 24 poäng och 42-7 i målskillnad på åtta matcher. ÖIK, som var med bra ett tag, är nu sexa.

 

Fröjdens FK har hittat formen och har sen den oväntade förlusten mot AIF Göteborg nu fyra raka segrar. 2-1 blev det hemma mot Vrångö IF i fredags. Magnus Svantesson gjorde mål för fjärde matchen i rad när han öppnade målskyttet redan i den fjärde matchminuten för hemmalaget FFK. Alberto Romero Rebolloso kvitterade dock efter en timmes spel innan Viktor Hansson satte dit segermålet med dryga kvarten kvar!

Fröjdens tränare Darko Lipovac sa så här om segern:

”En spännande och bra division 6 match på fredagskvällen. Underbart att vinna tillslut! Matchen började ganska avvaktande då vi känner på varandra. Ganska snart så tar vi tag i taktpinnen och för matchen med fint spel. Vi gör 1-0 då den notoriske målskytten Magnus Svantesson nickar in 1-0 efter ett fint inlägg av vår talang Erik Dahl. Sjukt häng i luften av Magnus, inte verkligt i divison sex. Sedan styr vi resten av första utan att kunna göra tvåan. Vrångö står upp bra ändå och spelar sitt spel. I andra jämnar spelet ut sig och det är mycket kamp mellan lagen. Vrångö sticker upp på en kontring och gör lite oväntat 1-1. Förra året hade luften gått ur oss vid 1-1 men det är ett annat Fröjdens 2017. Istället för att deppa så bara borrade vi ner skallen och ryckte upp oss. Tillslut gör vi rättvist 2-1 via Viktor Hansson med ett snyggt inlägg från Anton Biström. Två inhoppare som avgör matchen för oss. Riktigt gött att vinna och rättvist ändå. Men hatten av till Vrångö som spelar bra och krigar på i 90 minuter. Bra domarinsats också!”

VIF:s målvakt Tobias Julin kommenterade förlusten så här:

”Vi har svårt att hitta vårt spel samtidigt som Fröjden rullar en jättetrevlig fotboll. Första halvlek är Fröjden klasser bättre än oss och leder välförtjänt. Andra halvlek lyckas vi kvittera genom nyförvärvet Alberto. Fröjden vinner dock till slut med 2-1. Vi har fruktansvärt svårt att hitta vårt spel för tillfället, men vi har många hemmamatcher framför oss där vi hoppas kunna plocka poäng igen.”

Fröjden har smugit upp till en fjärdeplats. VIF är nu sjua efter tre raka förluster. Laget släppte bara tre mål på sina sex första matcher men har nu släppt 15 på de tre senaste!

 

I lördags var det jumbofinal när tolvan Solväders FC (utan vinst i årets 6C) tog emot elvan AIF GöteborgLänsmansgårdens IP. SFC hade 1-0 med sig in i paus efter mål av Danielson Ferreira Correia och när Erdem Özcan satte 2-0 i mitten av den andra halvleken såg det ut som den första vinsten var på väg. AIF svarade dock med att både reducera (Patrik Söderbom) och kvittera (Joachim Frej) med bara fem minuters mellanrum med dryga kvarten kvar av matchen! Solväders FC skulle dock få sin första trepoängare när Wesam Sufr blev matchhjälte med sitt 3-2 mål!

AIF:s Erik Entin sa så här om förlusten:

”Trist att förlora en bottenstridsmatch med uddamålet, särskilt när vi hämtade upp 0-2 till 2-2 men verkar ha en liten sådan säsong när saker och ting inte riktigt studsar vår väg och hoppas att det vänder så småningom.”

Solväder är dock kvar som tolva men har nu bara en poäng upp till elvan AIF.

 

Ett av de lagen som väntas ge Sandarna en riktigt kamp om seriesegern är Hönö IS. I lördags kunde laget ta ännu en seger när det blev 5-2 hemma i derbyt mot Knippla IKCarl Wiklander stod för ett hattrick i en match där Knipplas Isak Torgersson inledde målskyttet. HIS svarade sen för fyra raka mål innan paus och segern var aldrig hotad efter det.

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om lagets sjätte seger på sju försök:

”En match som inleddes trevande från vår sida. Vi kom inte in i press ordentligt och Knippla kunde enkelt och ofta få fina spelvändningar från vänster till höger till duktige Isak som hotade. Knippla gör 1-0 efter ett svagt uppspel från oss och nyss nämnde Isak gör målet ur en ganska suspekt offsideposition. Vi fortsätter ganska trevande men lyckas kvittera genom Marcus Wiseman och spelet blir snabbt bättre. 2-1 och 3-1 kommer snabbt därefter genom Johan och Calle och då hade vi tagit över spelet. Calle gör 4-1 och där borde vi stängt matchen. I andra så blev spelet sämre igen. Mycket tack vare alla byten som gjordes och vi hade svårt att hitta våra positioner. Knippla skapade lite nerv när de reducerade till 2-4 efter ett återigen mycket passivt agerande på frispark men seriens skyttekung Carl Wiklander fastställde slutresulatet 5-2 efter ett klinsikt avslut. Lite smolk i bägge lagens bägare var att i Hönö så fick både Marcus Wiseman och Ojjas utgå med skador och i Knippla deras duktiga Alexander Hansson med en befarad knäskada. Vi vinner rättvist men dock utan att imponera. Riktigt kul dock var den månghövdade publiken. Hela 117 st följde detta derby!”

KIK:s målskytt Isak Torgersson sa så här om förlusten:

”Matchen börjar med att Hönö sätter hög press direkt med sin 3-4-3 uppställning mot oss. Vi har hyfsad koll på detta då deras vindsnabba killar får halvtaskiga bollar att jobba på. Ytor finns för oss på deras backlinje då deras ytterback/mittfältare lämnar våra yttrar rena. Vi tar ledningen på ett inlägg då jag står ren och petar in ledningen. 0-1 och Hönöborna är i chock! Men sen kommer våran värsta dipp i år…tolv minuter mardröm och matchen är vänd till 4-1 Hönös favör. Hua. Men man vill inte gnälla men vissa beslut av mannen med pipan kan diskuteras vid 2-3 av målen. Ett av målen är heeeelt obegripligt att han godkänner då Hönös forward crosschekar vår kapten rätt in i stolpen när han försöker hinna upp bollen som rullar in i mål! I halvlek så är det mycket som snurrar i skallarna men vi tar oss i kragen och försöker landa på jorden igen efter första halvlek. Andra halvlek börjar och vi tar tag i taktpinnen och Hönö siktar på kontring. Vi lyckas reducera i den 53 minuten med en delikat nick från Noggen. Vind i seglen och perfekt start. Sen så har vi lägen men vi lyckas inte få den i nätet och istället får Hönö ett billigt mål på sjabbel från oss. Ett så kallat bjudmål. Sen åker våran målfarlige forward herr Hansson på en oroväckande Zlatan skada i knät i en misstänkt straffsituation, men vi hoppas på att han har lika bra läkkött och kommer tillbaka till hösten! Hönö vinner med 5-2 och förlusten var sur..! Siffrorna är lite vilseledande då det var en tuff och jämn match som kunde slutat hursomhelst. Men frågar du en Hönöbo så blir nog svaret att segern var fullt rättvist. Kul med derby och en del folk på läktaren!”

Hönö är trea men har matcher tillgodo på lagen framför. Knippla är femma.watch full film Spider-Man: Homecoming online

 

Gårdagens match mellan Gunnared KIF och SK Argo avslutade alltså den tionde omgången i 6C. Argo kunde vinna med 4-2 och den matchrapporten dök upp på bloggen igår och hittas HÄR.

 

/Rasta