Här kommer det senaste från 6D:

 

TORSDAG 1/6

Bosna IF – IF Warta 2-9

IF Vardar/Makedonija – BK Björkåsen 3-0 (WO)

LÖRDAG 3/6

Bjurslätts IF – Diseröd SK 1-2

FTU – Hålta IK 1-1

SÖNDAG 4/6

Hälsö BK – Backatorp IF 6-0

 

Vi hoppar vidare till 6D som bjöd på både målkalas och jämna toppmatcher!

Både Bosna IF och IF Warta hade börjat serien lovande och känslan var väl att det skulle bli en jämn tillställning när lagen möttes i torsdags. Så blev dock inte fallet då Warta vann med osannolika 9-2! Warta hade 4-0 redan efter en halvtimme och strax efter fick även BIF en spelare utvisad! Målkalaset fortsatte i den andra halvleken och Emir Ajanovic blev tremålsskytt och Erik Lukacs satte två för Warta.

Wartas Daniel Svensson sa så här om matchen:

”Det är en match då vi får väldigt mycket med oss från början. Två tidiga mål lamslog till viss del Bosna tidigt i matchen. Vårt eget spel är likvärdigt som mot Hälsö med skillnaden att vi lyckas sätta bollen innanför stolparna när vi fick chansen. Efter förra veckans poängtapp var vi väldigt sugna på revansch igår och det var fullt fokus från början till slut. Bosna fick dessutom en utvisning i första halvlek som blev lite avgörande för matchbilden. Det kändes rättvist och det var väldigt skönt för oss att hitta formen nu igen efter en liten dipp. Eloge till hela laget som fortsätter spela och orkar hålla högt tempo i alla 90 minuter.”

Wartas matchreferat hittas HÄR.

Segern gjorde att Warta klev upp på en andraplats, tre poäng bakom FTU med en match mindre spelad! Bosna IF är fyra.

 

Jumbon BK Björkåsen, med nio raka förluster, lämnade tyvärr WO mot IF Vardar/Makedonija i torsdags. Enligt bloggens uppgifter så har dock Björkåsen inga planer på att lägga ner eller dra sig ur utan det handlade om att det inte gick att få ihop lag på grund av skador, sjukdomar och student.

Björkåsen har nu då tio raka förluster och är sist. Vardar är sjua.

 

I lördags åkte Bjurslätts IF på ännu en tung förlust när bottenlaget Diseröd SK kunde vinna med 2-1Bravida Arena. Det var lika i paus efter att Erik Nordenborg gett DSK ledningen och Jonathan Wennergren kvitterat för BIF. Nordenborg skulle sedan bli matchhjälte när han gjorde 2-1 i sista minuten!

BIF:s Benny Brunberg sa så här om förlusten:

”Vi spelar jävligt bra men får inte in bolljäveln. Så har de väl varit de senaste matcherna nu. Istället bjuder vi på 1-2 i röven i 90:e. Annars tycker jag det är vi som styr matchen. Diseröd har en liten period i första halvlek där de trycker på och har några farliga målchanser men Mahit räddar oss med 2-3 dunderräddningar. Men annars var det en bra match. Domaren var under all kritik. Men bara köra på och hoppas att de lossnar snart.”

Viktig seger för DSK som klev upp till en tiondeplats. En placering över återfinns Bjurslätts IF.

 

Omgången bjöd inte bara på toppmatchen Bosna-Warta utan även matchen mellan serieledande FTU och jagande Hålta IK. Inför matchen skiljde det fyra poäng och det skulle det även göra efter matchen då den slutade 1-1.

Målen kom nästan direkt på Krokängsplan. Saim Duman satte 1-0 för FTU efter fyra minuter och Hålta kvitterade tre minuter senare genom Felix Enarson. Matchens bjöd även på två röda kort där HIK:s målvakt Andreas Johansson fick lämna redan efter 21 minuter och FTU:s Yusuf Bozkir fick sitt andra gula med kvarten kvar.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Vi kommer till spel riktigt taggade och tar tag i taktpinnen direkt. Det dröjer inte länge förrän Saim Duman rinner igenom och lobbar en utrusande målvakt. Några minuter senare skjuter Hålta sitt första (och sista?) skott och det är kvitterat. Saim Duman rinner igenom igen tio min senare och eftersom målvakten räddar utanför straffområdet resulterar detta anfall i rött kort till Håltas målvakt. Vi har ett par 100-procentiga chanser men allteftersom tiden går blir vi frustrerade och alla försöker avgöra själva. Vi slutar vara ett lag och går ner i tempo. Hålta försvarar sig riktigt bra ska tilläggas och det kändes nervöst varje gång de hade en fast situation. I mitten av andra får vi också ett rött kort. Trots det kvarstår spelövertaget och viljan att vinna. Dock gick det inte idag. Ibland vill inte bollen in men vi får tillbaka det säkert retroaktivt i någon av de kommande matcherna. Nu ska vi träna bra i veckan och göra en bättre laginsats i nästa match.”

HIK:s Jimmy Karlsson hade följande att säga om matchen:

”Matchen startar i ett högt tempo med chanser åt båda håll. Efter åtta minuter står det 1-1 och matchen fortsätter präglas av chanser åt båda håll. Kring minut 20 blir vår målvakt utvisad vilket kändes oerhört tungt. Vi lyckas stå upp bra under första halvlek och det är fortsatt chanser åt båda håll även om FTU har en viss dominans. Under andra halvlek tar FTU över helt och vi inriktar oss på försvar. Vi är oerhört nöjda med att ha lyckats hålla undan och fått med oss en poäng från matchen.”

Seriekollegan Vardars tränare Labinot Aziraj var också på plats och han gav bloggen sin syn på toppmatchen:

”Jag missade tyvärr första målet men man såg omgående att FTU hade öppnat matchen bäst. Kvitteringen kom via en fin träff strax utanför straffområdet. Bollen hittade vackert målvaktens vänstra stolprot. När Hålta blir en man mindre efter att ha fått målvakten utvisad är det FTU för hela slanten. Hålta ställer om när möjlighet ges och man har lite halvchanser. FTU har flera klara målchanser men ersättaren i Håltas mål gör en grym insats och är också planens bästa spelare. Kul att toppstriden tätnar till ytterligare.”

FTU leder fortfarande men Warta smet närmare och är bara tre poäng efter och har dessutom en match tillgodo. Hålta är nu trea.

 

Igår bjöds det på ett riktigt målkalas på Stuvö Backö när hemmalaget Hälsö BK körde över gästerna Backatorp IF med hela 6-0! Det var 3-0 i halvtid i en match där Gustav Börjesson och Casper Petersson turades om att göra mål. Börjesson slutade på tre fullträffar och Petersson på två. Max Karlsson satte sista.

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om förlusten:

”Vi har tre tongivande spelare avstängda, men har även några spelare tillbaka från lättare skador så inget att klaga på. Men vi gör en riktig plattmatch, det är vår hittills sämsta insats för detta året och hoppas det var vår djupaste svacka. Vi halkar runt och bollbehandlingen funkar inte alls. Ska bli väldigt skönt att komma tillbaka till Backavallen. Vill även avsluta med en eloge till Hälsö som har ett såpass ungt lag men som gör det bra och inte visar några tendenser på att vara orutinerade. Kul att se!”

Segern skickade upp Hälsö till en sjätteplats och de gick förbi just Backatorp som är åtta.

 

/Rasta