Vi kör ett litet svep i våra två division 7 serier:

 

TORSDAG 1/6

7B:

Menisken IF – IF Positivum Göteborg 6-3

Järnbrotts IF – Tynnered FC 3-6

FREDAG 2/6

7A:

Rödbo IF – Surte IS FK 0-5

Västkurd BK – Angered SK 10-0

7B:

Slottsskogen/Godhem IF – BK Skottfint 4-2

SÖNDAG 4/6

7A:

Eritreanska IF Göteborg – Kurdistan SF 2-3

7B:

Azalea BK – Hjuviks AIK 2-4

 

Om vi inleder med 7A så tog Surte IS FK en enkel 5-0 seger mot Rödbo IFRödbovallen i torsdags. Lars Karlsson och Trimor Huskaj blev båda tvåmålsskyttar i en match där Surte hade 1-0 paus och satte 2-0 tidigt i andra.

Surtes Jesper Garvetti sa så här om segern:

”Det var väl en ganska ensidig match om man får säga så. Surte hade mycket boll och Rödbo låg väl mer i försvarsställning. De hade några lägen i första halvlek sen var det inte så mycket mer. Jag blev utvisad efter en incident med deras back. Då stod det 2-0 matchen slutade 5-0.”

Surte är fyra i tabellen med sex poäng upp till ledande Nödinge SK. RIF är nia.

 

Nystartade Västkurd BK är trea i 7A och de krossade stackars Angered SK med hela 10-0 i fredags. Robin Petersson blev tremålskytt för VBK och Masoud Modarresi satte två.

VBK:s Roni Kurdali sa så är om matchen:

”Det finns inte så mycket att säga om den matchen. Angered SK var inte speciellt bra, samtidigt som vi var det.”

VBK är som sagt trea i tabellen med häng uppåt. ASK är sist.

 

Kurdistan SF har hittat bra form och tog sin fjärde seger på fem matcher när Eritreanska besegrades med 3-2 igår söndag. KSF ledde med 2-1 i halvtid och Dilshad M Ameen Aalrahman satte 3-1 på straff med tio minuter kvar och innan dess hade Eritreanska fått en spelare utvisad. Abel Tesfay fick in ett sent tröstmål till för Eritreanska.

Segern tog upp Kurdistan till en femteplats. Eritreanska är tia.

 

I 7B tog äntligen Menisken IF sin första seger när Positivum besegrades med 6-3 i torsdags! Matchen böljade fram och tillbaka och Positivum ledde med 3-2 med dryga kvarten kvar men då exploderade Menisken i en målorgie med fyra raka mål, tre av dem inprickade av Anders Anäng!

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om den efterlängtade segern:

”Eftersom vi har känt att vi varit jämna och till och med bättre än många lag vi förlorat mot i år, så trodde vi helt ärligt på förhand att vi skulle städa undan Positivum rätt lätt. Vi hade 15 starka och sugna spelare i truppen. Det visade sig att Positivum hade en rad kluriga spelare och med vår 70% inställning och sjunkande självförtroende blev det en rätt jämn och rätt tråkig första HT och 2-1 till motståndarna. I andra byter några spelare och vi spelar lite mer enkelt med bollar bakom deras backlinje men det är framförallt på fasta vi får utdelning då insatte och småskadade Anders Anäng aka ”Brossan” vinner tre nickdueller mot deras målvakt på fem minuter och gör således tre mål på tre bolltouch vi gör sen även ett på frispark och en nick till. Så ganska dåligt spel men tre poäng och ett trevligt motstånd.” 

MIF:s matchrapport hittas HÄR.

MIF är nia och gick om just Positivum som är tia.

 

I toppen av 7B återfinns nystartade Tynnered FC. TFC besegrade Järnbrott med 6-3 i torsdags. Simon Ramström gav visserligen JIF ledningen tidigt i matchen men TFC vände snabbt och hade 3-1 i paus och satte 4-1 tidig i den andra. Azmar Jalali blev tremålsskytt för Tynnered och Ramström gjorde två för JIF. 

Tynnered leder alltså serien och JIF är sjua.

 

Slottsskogen/Godhem tog sin fjärde seger på de fem senaste när jumbon BK Skottfint besegrades med 4-2 hemma på SIK-vallen. SG gick upp till en 2-0 ledning i mitten av den första halvleken och kunde hålla ifrån i den andra där lagen gjorde två mål vardera.

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här till bloggen om segern:

”I denna matchen är vi ganska bedrövliga, särskilt i jämförelse med hur vi presterade matchen innan. Tycker trots det att vi vinner rättvist då vi har mer kvalité än Skottfint. Främst vinner vi på att vi är betydligt bättre i första halvlek. Andra halvlek får Skottfint ha alldeles för mycket boll och skapar en del lägen. Men man ska aldrig klaga när man tar tre poäng så vi är mycket nöjda. Dessutom gött med fredagsmatch med lite grillade hamburgare, kall dryck och gött tjöt.”

Skottfints spelande tränare Daniel Åman sa så här om förlusten:

”Årets första gräsmatch och vi spelade mot ett lag som saknade massor av folk precis som oss själva denna säsongen. Vi har gjort en massa dåliga insatser i år, men denna matchen var vi sämre än sämst mot ett lag som också hade ett svagt lag. Vi var dock ännu sämre. Vi var rent ut sagt helt usla. Studentskivor och Summer Burst och spel på en fredag var ingen rolig kombination.”

SG är nu uppe på en fjärdeplats och Skottfint är alltjämnt sist utan poäng.

 

Azalea BK gör numera inte längre 5A-laget FC Komarken och 6C-laget Sandarna BK sällskap bland lag som inte förlorat poäng ännu i årets seriespel. Den första förlusten kom nämligen igår när laget föll hemma på Majvallen mot gästande Hjuviks AIK. Johannes Mohlin Rutström öppnade dock målskyttet med sitt elfte mål för säsongen när han satte 1-0 för Azalea. Innan paus vände dock Hjuvik på matchen och ledde med 3-1. ABK fick lite kontakt med ett 2-3 mål i den andra halvleken men Calle Rendahl avgjorde i den 89:e med sitt andra mål för dagen!

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om den första förlusten:

”Först och främst beröm till Hjuvik. De gör det effektivt och bra. Vår insats däremot är bedrövlig. Dels står jag för en del taktiska missar som stod oss dyrt och dels har jag missat att hålka övermodet i shack. När vi gör 1-0 är det inte frukten av bra spel utan mer av en slump. För då kastade vi också allt kollektivt ansvar ut igenom fönstret. Vi blev nonchalanta soloåkare i ett mycket långt lag. Misslyckades helt i presspelet och Hjuviks 3-1 i paus är helt i sin ordning. Vi inleder andra halvlek bättre och 2-3 ger oss energi men även om vi bränner en del riktigt bra öppna målchanser så är det enkelt att konstatera att vi var under isen och får oss en kollektiv läxa och lärdom. I det långa loppet kanske det dock är bra. Det har rullat på bra men det funkar inte att inte göra jobbet. En dålig dag på kontoret hos alla och envar och ett kollektivt ansvar att studsa tillbaka på onsdag mot Skottfint.”

ABK är tvåa och har två matcher tillgodo på ettan Tynnered och är en pinne bakom. Hjuvik är femma.

 

/Rasta