Igår var det klämdag och det lirades faktiskt lite lokalfotboll:

 

MÅNDAG 5/6

5B:

Hovås Billdal IF – Styrsö BK 0-3

Näsets SK – Balltorps FF 0-4

6A:

Croatia Göteborg – Bergums IF 3-3

 

Två matcher i 5B där båda bortalagen tog imponerande trepoängare. Styrsö BK är inne i en riktigt bra period just nu och byggde vidare från derbysegern mot Donsö genom att besegra Hovås Billdal med 3-0 borta på Hovåsvallen. SBK har nu fyra raka segrar och laget har dessutom hållit nollan i över 300 minuter i sträck just nu!

Styrsös Arvid Johannessen sa så här om segern:

”Kommer till match med en stark trupp på 16 man. Vi väljer taktiskt att vila Arvid då vi har en sådan bredd i truppen på backfronten. Kommer inte riktigt in i matchen och ligger väldigt långt i från hemmalaget som får föra spelet en del inledningsvis. Vi drar på oss ett tidigt gult på vår överhetta Coffe, vilket inte är att rekommendera så tidigt in i matchen. Hovås skapar väl något läge hit och dit men inget som hotar seriens bästa målvakt Våfflan. Vi tar ledningen genom Das som kliver in från vänster i straffområdet och placerar in den in bortre hörnet, fint. Även denna match bjuder inte på något finlir direkt men de är våra motståndare vana vid i det här laget men starka som vi är så gör vi även 2-0, denna gång genom Müller som får en riktigt fin passning från Das och rakar in den. I andra slår Masse en hörna som linjedomaren vaket ser tar på handen på en spelare i hemmalaget och huvuddomaren dömer straff. Johansson lägger upp bollen på straffpunkten och skickar in den i nätmaskorna, lika säkert som vanligt. Vi gör fem byten i andra och vilar en del gubbar av diverse skäl. Ett gult var på Balder och Mattis gör att de är avstängda nästa match, tungt. Många spelare som individuellt gör bra prestationer idag, exempelvis Das och Robban som båda gör en av deras bättre matcher i år denna dag. Våfflan får hålla sin 6:e nolla i år vilket är helt fantastiskt!”

Hovås Adrian von Heijne sa så här om förlusten:

”Första halvlek är i stort sätt uteslutande Styrsös. Vi skapar någon enstaka halvchans, men resultatet 0-2 är inte alls orättvist. Mattias Janicijevic var fullständigt fullständigt lysande på topp och gjorde ett bra lag bättre. I andra halvlek flyttades han av någon anledning ned på mitten, varvid de offensiva hoten i Styrsö blev färre – men å andra sidan vann de ju ändå matchen så det är svårt att hävda att det var ett felaktigt beslut. Varken vi eller Styrsö lyckades spela upp bollen via mittfältet, utan anfallen var korta och okontrollerade. Spelet fortsatte vara tämligen torftigt i andra halvlek, även om vi tog över taktpinnen. Med lite skärpa i avslutsituationerna hade vi i varje fall reducerat. Istället får en av våra försvarsspelare en boll på handen, och på den efterföljande straffen punkterade Styrsö matchen och resterande 30 minuter blev en transportsträcka. Nya tag på lördag mot Kungsladugård!”

SBK är nu uppe på en fjärdeplats men det är knallhårt i den delen av tabellen. Det skiljer nämligen bara en poäng från tvåan Härryda till femman FC Fiskebäck. Hovås Billdal är nia.

 

Balltorps FF fortsätter att sakta men säkert ta sig vidare uppåt i tabellen. För femte matchen i rad tog laget poäng när Näsets SK besegrades med 4-0 på bortaplan. Anfallsduon Mathias Pringle och Jetmir Kurti svarade för två mål var.

BFF:s tränare Bawan Mohideen sa så här om segern:

”Vi gör en väldigt bra match där vi är starka defensivt och offensivt matchen igenom. Vi lät inte Näset skapa några målchanser förutom lite skott utifrån som dock aldrig riktigt störde PL och Fehrling i mål. Samtidigt var vi vassa framåt och skapade en del målchanser och till skillnad från tidigare matcher var det stolpe in istället för stolpe ut. Vi leder rättvist med 1-0 i halvtid och när vi i andra halvlek höjde oss ytterligare ett snäpp och fick in 2-0 kändes det som att luften gick ur för Näset. Sedan kom både 3-0 och 4-0 och spänningen i matchen uteblev. Tidigare prestationer som resulterat i kryss har inte på något sätt varit sämre än dagens prestationen mot Näset, enda skillnaden var att vi idag fick med oss lite flyt och förvaltade våra målchanser på ett bättre sätt, vi släppte inte heller in något på de få målchanser vi fick emot oss, till skillnad från tidigare matcher. Skönt att äntligen få utdelning och ta med oss tre poäng i bagaget när vi nu går in i en intensiv period med många matcher under kort tid. Först ut var Näset och på lördag väntar en tuff tuff bortamatch mot Donsö där vi tyvärr har en drös gubbar borta pga avstängningar och resor, men vi fortsätter att jobba på som vanligt för att försöka störa ett starkt Donsö.” 

NSK:s Anton Örth hade följande att säga om förlusten:

”Matchen börjar bra, vi lyckas med ett helt okej spel och tempo trots att Balltorp sätter en ordentligt hög press på oss. Vi rullar på bra. Vi gör egentligen ingen dålig match men inte heller någon jättebra. Balltorp är duktiga och levererar framåt. Återigen gör vi inte riktigt vad vi ska i sista tredjedelen av planen, vi lyckas inte komma till några riktigt bra avslutslägen, tyvärr. Vi får helt enkelt jobba vidare…återigen!”

Balltorp är nu uppe på en sjätteplats. NSK har det fortsatt tufft och är tia.

 

En 6A-match igår och där hade Bergums IF chansen att dra ifrån i toppen lite då toppkonkurrenten Bergsjö IF föll i helgen mot Tollereds IF. Det blev dock 3-3 i en svängig match mot Croatia Göteborg.

Bergums tränare Ola Klevenås sa så här om den oavgjorda matchen:

”En match där vi återigen hamnar i ett underläge som vi hämtar upp. Det är när vi börjar slita och bli desperata som vi spelar med den intensiteten vi borde ha med redan från början. Vi tar ledningen tidigt i matchen och startar matchen bra, sen släpper vi onödigt in ett mål och lämnar över taktpinnen till Croatia. Låter deras duktiga bollspelare få tid att göra det de är bra på. Vi pressar inte tillräckligt starkt med vårt mittfält och det straffar sig. Tyvärr gör vi en del enkla misstag också. Det är först när Croatia gör 3-1 som vi vaknar och spelar med den press och den kamp vi vill ha från början. Vi visar att vi är mentalt starka och bra tränade. Så vi lyckas reducera och sedan även kvittera. Straff av vår duktige målvakt Aris. Vi är nöjda med att vi inte ger oss och att vi visar karaktär. Däremot letar vi fortfarande efter den bästa formationen på det inre mittfältet, det är där vi måste höja oss främst.

Croatias spelande tränare Vllaznim Ibishi sa så här om matchen:

”En förstahalvlek som är chansfattig men med bra försvarspel från båda lagen. Vi får en tuff start på matchen och släpper in 0-1 redan i den andra minuten. Vi kvitterar till 1-1 några minuter senare genom Berat Deniz som forsätter att göra mål. I andra halvlek så tar vi över matchen och skapar många heta målchanser. I minut 55 så tar vi ledningen efter ett väggspel som sedan avslutas med ett fint avslut, målskytt Karmo Semmo. 3-1 kommer bara någon minut senare, en fin chipp från ca 20 meter av Berat Deniz som seglar över målvakten. I minut 72 så nickar Bergum in 3-2 och tar över spelet efter det målet. Med två minuter kvar av matchen så slår en Bergum spelare in ett inlägg som blockas med låret av en försvarsspelare i Croatia. Domaren blåser straff. 3-3 slut. Tråkigt att domaren tar ett sådant dåligt beslut med två minuter kvar matchen, för att enligt mig så förtjänade vi tre poäng idag. Vi biter ihop och ser framemot fredagens match mot topplaget Bergsjö IF.”

Bergum leder 6A med tre poäng före Bergsjö IF men med en match mer spelad. Croatia är sjua i den haltande 6A-tabellen.

 

/Rasta