Efter en ganska regnig och blåsig dag visade sig Majorna från sin bästa sida och solen dök upp lagom till kvällens möte i 6C mellan SK Argo och Fröjdens FKGröna Vallen.

 

SK ARGO – FRÖJDENS FK 2-1 (1-0)

1-0 Emilio Suarez Ardiles (Johan Gustavsson) (ca 15)

1-1 Naser Rahimi (Magnus Svantesson) (ca 55)

2-1 Kristoffer Jonsson (Martin Ferm) (ca 70)

 

Argo ställde upp med följande lag denna kväll:

 

Vikström

Barkebo-Maggan-Skärhamn-Jonas

Kalle P-Rasta(C)-Skalin-Gustav

Koffe-Emilio

Bänken:

Svensson

Jonathan

Ferm

Lindqvist

 

Fredrik Vikström vaktade kassen för tredje gången på fem dagar. Calle Barkebo var högerback och mittlåset bestod som vanligt av Magnus ”Maggan” Andersson och Daniel ”Skärhamn” Samuelsson. Jonas Gustavsson fick kliva in som vänsterback. Kalle Pettersson var tillbaka i hetluften och startade till höger på mitten. Gustav Dovstad spelade till vänster. Johan Skalin och Fredrik ”Rasta” Airosto huserade centralt på mitten och Kristoffer ”Koffe” Jonsson och Emilio Suarez Ardiles bildade anfallspar. Bänken bestod av Michael ”Läget då?” Svensson, Jonathan Olsson, Martin Ferm och till den andra halvleken dök även Marcus Lindqvist upp.

 

Argo visste att det var ett lurigt och formstarkt motstånd med en Magnus Svantesson i målform som stod på andra sidan och utgångsläget var ganska lågt och kompakt. Fröjden hade en hel del boll men ofta gick det ganska långsamt och Argo kunde flytta med och stänga ytor och ligga rätt. Det skapades inga jättechanser inledningsvis utan lagen kände lite på varandra där Argo låg på kontring och Fröjden trillade mycket boll på egen planhalva. Argo fick några bra omställningslägen och Gustav kom runt på kanten någon gång och Koffe kunde vända upp framför backlinjen. Argo tog även ledningen och det kom lite från ingenstans. Vänsterbacken för dagen, Jonas Gustavsson, slog en fin långboll bakom Fröjdens backlinje och Emilio Suarez Ardiles tajmade löpning perfekt. FFK:s målvakt kom ut men Emilio var före och kunde lobba in 1-0!

Fröjden försöker dra upp tempot och Argo faller väl kanske lite väl djupt och Det blir lite press mot Vikström i Argos kasse. Ett par inåtskruvade hörnor håller på att ställa till det och Magnus Svantesson är närmast när han får gå upp vid den bortre stolpen men får ingen ren träff och bollen smiter utanför. Vikström får även sträcka ut några gånger och gör det bra. Argo försvarar sig dock riktigt bra som ett lag och kan även ställa om och skapa lite oreda framåt och hitta lite eget spel stundtals.

Trots att Fröjden har en hel del boll så ligger Argo samlat och rätt i sina positioner och tillåter inte så mycket rena chanser. Det blir dock några och Fröjden har en frispark i bra läge som Svantesson drar mot mål men skottet täcks till hörna. Argos Magnus ”Maggan” Andersson har även en nick i fritt läge efter en hörna eller möjligen en frispark men den smiter utanför. Koffe hotar också med ett skott som inte träffar mål efter en fin Argo-kombination.

Sista chansen i halvleken får Fröjden efter att Svantesson satt fart utanför straffområdet men Gustav bjöd på ett underbart hemjobb och en fin kapning som ledde till en ostskiva och frispark i farligt läge. Bollen går dock högt över och Argo får med sig 1-0 in i paus.

 

Den andra halvleken fortsätter som den första slutade, med mer bollinnehav för Fröjden men ett kämpande Argo som ligger helt rätt i sina positioner. En bit in i den andra halvleken så kommer dock kvitteringen men det är ingen upprullning. Efter att Argo haft inkast på högerkanten skickas bollen upp av Fröjden. Svantesson skarvar bollen vidare trots hård uppvaktning av Maggan och FFK:s Naser Rahimi är steget före Skärhamn och kan hålla undan och gå rakt på mål. Där gör han inga misstag utan rullar säkert in 1-1.

Istället för att Fröjden öser på och Argo faller djupare så står matchen och väger lite och Argo flyttar upp spelet och hittar en hel del spel, även på offensiv planhalva. Argo ligger fortfarande bra i defensiven och Fröjdens tillåts inte etablera något större tryck. Argo får istället några fina omställningar och bland annat får Emilio ett jättefint läge från kanten där han dock väljer att avsluta istället för att skicka in bollen framför mål där bland annat Koffe kom löpande.

I mitten av den andra halvleken kommer istället Argos 2-1 mål! Koffe vinner boll högt upp och sätter den på inbytte Martin Ferm inne i straffområdet. Målvakten räddar det påföljande skottet men Koffe hugger på returen och skickar in bollen! Fröjden verkar skärrade och Argo är inne i en riktigt fin period och bara lite senare spelar Ferm fram Koffe till ett jätteläge precis framför mål men det missas tyvärr.

Fröjden får ingen riktig slutforcering och istället är det Argo som biter sig fast offensivt, med bland annat en sekvens med säkert tio inkast i rad på högerkanten (de flesta av Jonathan Olsson och de flesta felaktiga). Inbytte Marcus Lindqvist är nära att tråckla sig igenom och Koffe är ytterst nära med sin patenterade curl som dock målvakten får en hand på precis under ribban.

Visst får Fröjden några halvchanser och de lyfter upp mycket folk på hörnor och frisparkar som de lyfter in mot straffområdet. Precis i slutet har de en hörna och även ett inspel som rinner igenom hela straffområdet.

Det blir inga fler mål dock och Argo tar en underbar trepoängare.

Utan snack den bästa prestationen som Argo genomfört som lag över 90 minuter den här säsongen mot ett så pass tufft motstånd. Matchplanen följdes till punkt och pricka och även om Fröjden hade boll så var det i ofarliga lägen och ofta gick det för långsamt. Trots att FFK vann bollinnehavet så var det inget snack om att Argo skapade flest och bäst målchanser.

En underbar lagseger där alla spelare bidrog och Micke ”Läget då?” Svensson dominerade den tekniska zonen.

Fröjden hade helt klart en spelidé och bra gubbar men känslan är att det gick lite för långsamt och Gröna Vallen är ingen favorit för FFK. Lagets alla tre förluster i årets 6C har nämligen kommit just på Gröna Vallen och dessutom med uddamålet.

Argo lyckades dessutom bra med att neutralisera Svantesson ganska bra och Argos Magnus Andersson (som gillat gött tugg) hade undrat, med glimten i ögat, hur det kändes att vara så osynlig mot en 41-åring. Uppenbarligen hade dock Svantesson diplomatiskt svarat att det kommer fler matcher.

Överlag en kul match mot ett trevligt gäng och trots att det smällde på bra stundtals så var det inga sura miner.

 

Fröjdens andretränare Jonathan Mattsson sa så här om förlusten:

”En match där Fröjdens inte alls kommer upp i standard. I matchen gör vi inte det vi är bra på utan gör det alldeles för svårt för oss och spelet gick alldeles för långsamt från Fröjdens sida. Argo gör en bra match och verkade ha en tydlig matchplan mot Fröjdens som de följde till punkt och pricka, vilket lade grunden för deras seger. Vi biter ihop och kommer igen nästa match mot Önnered!”

 

/Rasta