Det är mycket roligare att vinna matcher än att inte göra det och efter segern igår kan jag lägga förra veckans förlust mot Finlandia till handlingarna. Vi var rejält revanschsugna till denna match efter 0-4 senast där vi inte hade en suck och det var bra fokus på allting inför matchen.

Linné är ett lag vi haft väldigt svårt mot genom åren då vi inför matchen hade hela fyra raka förluster i tävlingsmatcher så vi hade den största respekten för de vitklädda även om de inför matchen var jumbo. Comé, Lundström och Calgaro är en offensiv trio som är luriga och jag har sett dem ställa till det för många lag.

Jag har insett hur svårt jag har att skriva referat efter matcherna när man numera coachar, man tappar en hel del detaljer o annat som är viktiga så detta blir lite köttigare och inte så detaljerat. Linné var pigga första tio minuterna och skapade någon chans, vi hade dock den bästa chansen när Robin hittade Arijan som nickade över när han träffade bollen med axeln/ryggen/huvudet typ.

Men han fick sin revansch kort därefter, det hade väl gått knappa kvarten när Arijan trampade igenom ett passivt försvar till höger och tog sig en lov runt 2-3 backar innan han med vänstern vackert placerade in bollen till 1-0 i det bortre krysset. Passivt försvar men ett drömmål. Och efter målet tog vi över allt mer. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek där vi fick bra fart på bollen och Linné sprang sig trötta när vi höll boll och de jagade. 2-0 kom genom Bengan på ett distansskott efter en spelvändning och vi kunde gå till rättvis ledning med 2-0 i paus. Vi lovade varandra att inleda lika starkt i andra men det blev hafsigt inledningsvis och Linné var inte långt ifrån att slinka igenom nånstans. Men kvart in i andra kunde Arijan avgöra, Bengan hittade honom fint i djupled och Arijan hade rejält med yta att ta fart på och gjorde behärskat 3-0. Kort därefter hystade han vackert in 4-0 från Linnés högra straffområdeshörn och det resultatet stod sig.

Skönt för oss att studsa tillbaka direkt efter senats. Väl genomförd match.

Linné? Har flera fina fotbollsspelare men det krävs att de lyfter orken annars blir det svårt att hänga kvar i år.

 

///Dalla