Torsdag 8/6

Väster-Velebit 4B Önneredsplan 19.00

I en serie där de två bästa lagen är överlägsna är det väldigt jämnt bland de övriga. Väster ligger sexa, har fyra poäng till tredjeplatsen och fyra poäng till jumbon. Och idag har de en god chans att klippa lite försprång och kunna vila lite och snarare se uppåt än neråt i tabellen. Velebit är precis ovan nedflyttning och kommer till start med i alla fall två matcher utan förluster. En seger idag ger dem precis samma läge som Väster, de kan börja titta någonstans men inte rakt ner i femman. Inget av lagen sprudlar offensivt och släpper en del mål. Velebit har dock ett namnkunnigt lag och kanske lossnar det nu?

TIPS: Velebit vinner. 

Öjersjö-Zenith 5A Öjersjö IP 20.00

Jumbofinal i 5A ikväll. Viktiga poäng på spel och man undrar vart Öjersjö skall ta vägen om de inte vinner ikväll. Öjersjö har vunnit en match hittills, Zenith två. Så de är inga formstarka lag direkt, båda två kommer dock med kryss i ryggen inför matchen. Öjersjö spelade 2-2 mot Björndammen i derbyt och det vädras nog lite morgonluft. Zenith fick bara med sig 2-2 hemma mot Älvängen och behöver poäng idag. En seger för Zenith skulle ge dem sex poäng tillgodo på Öjersjö, så ni fattar själva. Viktig match! Har en känsla för Öjersjö ikväll, Salomonsson fixar segern?

TIPS: Öjersjö vinner. 

Real Maskin-Götaholm 6A Kviberg 20.00

Real Maskin har fortfarande inte vunnit någon match och förlorar de mot Götaholm kan de bli svettigt att reda ut denna säsongen. En seger skulle ju dock bjuda in dem rejält. Att formen är svag för hemmalaget är ju ingen hemlighet direkt. Men bortalaget är ju illa ute också efter många stabila år i 6A är man ju riktigt insyltade i bottenstriden och har trots tjugo gjorda mål bara plockat en seger. Detta kan bli lite vad som helst men jag ger Götaholm tipset idag, deras målskytte bör räcka idag.

TIPS: Götaholm vinner.

Fredag 9/6

Virgo-Hisingsbacka div III NVG Mossens IP 19.00

Serieettan mot serietrean. Virgo har varit precis så tunga som många trodde att de skulle vara inför året. De vinner matcherna. De släpper inte in mål och de ser helt enkelt väldigt stabilt ut. Hisingsbacka har imponerat som nykomlingar, dock förlust senast mot Älvsborg som gjorde helgjuten insats och gav Hisingsbacka noll mål framåt och noll poäng. Att då möta Virgo borta på en riktigt tung gräsmatta. Där är känslan att vi kan räkna in tre ganska enkla poäng för Virgo som troligtvis kommer passa Hisingsbacka rätt dåligt.

TIPS: Virgo vinner. 

Hällesåker-Näset 5B Hällesåker IP 19.00

Förlorarna här behöver inte ha panik. Men förlorarna här kommer ligga på nedflyttning när halva serien är spelad och man får fundera över deras möjligheter att klara sig kvar. Hällesåker kämpade i botten förra året också men redde ut det. Nu ser det än mer prekärt ut. Senast hade man 1-0 borta mot Masthugget med kvarten kvar men förlorade matchen till slut ändå. På hemmaplan är man starkare än borta, dock så är Näset också vana vid gräset vilket inte ger den fördelen som de gör mot ett lag som inte lirar gräs. Näset förlorade senast stort mot Balltorp och hade då skador eller fick skador på Rau, Törner, Liolios.. det är bärande spelare och nu handlar det om att överleva säsongen här.

TIPS: Näset vinner.

Lördag 10/6

Stenkullen-Jonsered 4A Stenkullens IP 14.00

Stenkullen imponerar storligen i år och nyförvärven från bland annat Lerum har verkligen lyft laget som blivit väldigt svår besegrade. Nu är de faktiskt med i kampen om kvalplatsen(i nuläget) men kan ju mycket väl vara så att man kan störa även Kozara på sikt om det rullar på. Nu väntar Jonsered hemma och det är ett Jonsered som verkligen bjudits in i toppen av de övriga topplagen som inte haft förmågan att rycka de matcherna som Jonsered haft problem med poängen. Dock känns inte Jonsered så stabila att man utan vidare skall ropa hem tre poäng här, men det ligger närmare tre poäng för Jonsered än Stenkullen i alla fall.

TIPS: Oavgjort.

Utbynäs-Komarken 5A Lemmingvallen 14.00

Komarken är ju ett av få lag som vunnit rubbet och de är redan minst fem poäng före Utbynäs då tabellen haltar. Troligtvis är det åtta poäng och då förstår ni själva att Utbynäs måste vinna här för att en chans att närma sig, vid förlust kan det bli hela elva poäng som skiljer lagen åt. De plockar man inte hem. Men är Komarken redan klara segrare i denna matchen? Ne faktiskt inte. I alla fall inte på förhand. Utbynäs kommer med fin form och har verkligen chansen att på hemmaplan störa serieledarna, men det krävs en hundraprocentig insats rakt över. Komarken. 27-5 i målskillnad och idel segrar på de åtta matcherna de spelat. Hyfsat.

TIPS: Komarken vinner. 

Finlandia-Styrsö 5B Tuvevallen 12.00

Serieledarna tar emot seriens formstarkaste(?) lag som kommer med flera segrar i ryggen och som avslutar med med åtta hemmamatcher av de sista elva som skall spelas och väl därmed får betecknas som givna utmanare till Finlandia om seriesegern. Men då krävs seger här. Det kommer man inte ifrån. Annars kommer de skilja åtta poäng och det sköjar man inte bort. Finlandia är magiska på sin hemmaplan och när ett Styrsö utan Mattias Janicejevic kommer till Tuvevallen så kan vi noga räkna med tre givna poäng för hemmalaget.

TIPS: Finlandia vinner.

 

///Dalla