Fotbollsveckan rullar på och så här har det gått:

 

TISDAG 6/6

7A:

Lövet/Johannebergs IF – Västkurd BK 2-3

ONSDAG 7/6

5A:

Angered MBIK – Björndammens BK 0-1

5B:

FC Fiskebäck – FC Linné 4-0

6B:

Fässbergs IF – GSIF 0-0

FC Heden – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 2-1

BK S:T Jakob – Solängens BK 0-0

Göteborgs City FF – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 1-4

6D:

Hålta IK – Hälsö BK 4-0

7B:

Ösets BK – Slottsskogen/Godhem IF 1-1

BK Skottfint – Azalea BK 0-5

Käringöns FC – Menisken IF 0-1

 

En match på nationaldagen och i den möttes 7A-lagen Lövet/Johannebergs IF och Västkurd BK på Mossens IP. 1-1 i paus blev till slut 3-2 till bortalaget VBK som därmed klev upp som tvåa i tabellen.

VBK:s tvåmålsskytt Roni Kurdali sa så här om segern:

”Det var ett tungt lag att möta. Vår första match på gräs också och det kändes. Men det känns ändå som att vi hade kontroll på matchen. Vi missade väldigt mycket.”

 

VBK alltså tvåa i tabellen nu och Lövet är sjua.

För den som gillar statistik och Lövet/Johanneberg så ligger det uppe en fin lite historiegenomgång på lagets hemsida signerad Rino Wiger, klicka HÄR.

 

I 5A fortsätter Björndammens BK att plocka poäng. Efter två raka segrar blev det som bekant 2-2 i derbyt mot Öjersjö senast men igår tog laget en ny trepoängare. 1-0 blev det borta mot Angered MBIK på Lövgärdesplan där Pontus Börjesson blev matchhjälte för BBK.

BBK:s Rasmus Lihnell sa så här om segern:

”Årets kyligaste match i regnet! Angered var/är definitivt spelmässigt ett av de bättre lagen i serien, väger väldigt lätt i närkampsspelet dock. Rullade upp oss fullständigt i första halvlek utan att egentligen testa Anders i mål, undantaget var nån frisparksretur som han fick sträcka ut lite på. Andra halvlek lite mer böljande åt båda håll men tycker vi har bättre koll på det då de inte hanterar den starka medvinden. Vi kontrar in 1-0 genom Börje när han viker in från kanten och drar sin försvarare, ligger sedan och försvarar samtidigt som Angered flyttar fram vad de har. Det skapas några halvchanser samtidigt som vi får lite omställningsmöjligheter. En skön seger!”

BBK är nu uppe på en fjärdeplats i 5A-tabellen och Angered är nia.

 

FC Fiskebäck studsade tillbaka efter 0-4 förlusten i seriefinalen mot Finlandia/Pallo AIF i 5B och besegrade jumbon FC Linné hemma på Påvelund med samma siffror igår. Jag lämnar dock över rapporteringen till min eminenta kollega Dalla och den rapporten hittas HÄRArijan Stovrag blev iallafall tremålsskytt för FCF.

 

6B bjöd på inte mindre än fyra matcher igår varav två slutade mållöst! Två 0-0 matcher i samma serie på samma dag hör inte till vanligheterna i lokalfotbollen.

 

Den första 0-0 matchen spelades mellan Fässbergs IF och GSIF på den över halvan av tabellen.

FIF:s lagledare Jonas Gustafsson beskrev matchen så här:

”I dagens match hade vi flera chanser att avgöra matchen till vinst men bollen ville inte in.  Studenterna inledde matchen starkt och visade att de inte ville ge bort något gratis. Hård press på vår backlinje som hade få alternativ att spela sig ur situationerna på ett bra sätt.  Bollen var på vår planhalva till första femton hade gått. Vi fick inte möjlighet att bygga upp några anfall tills Kinnander kunde slå en lång cross till framrusande Axel på höger ytter.  Målvakten räddade till hörna.  Det gav oss lite bättre självförtroende och vårt mittfält kunde så sakteliga ta större plats. Axel fick ytterligare ett sådant tillfälle till i första halvlek på en god cross av Kinnander. GSIF hade också två målchanser i första och Erik i mål var alert och kunde parera till hörna. Efter paus tog vi tag i taktpinnen och andra halvlek var vår. GSIF stack upp några gånger men då var Erik i mål omutlig.  Axel hade ett flertal chanser så också Shivven, som kunde blivit målskytt efter någon av de många hörnorna. Tyckte att båda lagen gjorde en fullt godkänd match. Slutresultatet 0-0 känns onödigt med tanke på alla chanser vi hade inte minst och vi samsas fortsatt på samma poäng efter 11 omgångar med GSIF.  Tråkigt var att pigge Hampus Lyrstrand drog baksidan efter 65 minuter. Konvalecensen hoppas vi blir kort.”

Både FIF och GSIF har 21 poäng (vilket även Syrianska/Arameiska har) och målskillnaden placerar GSIF som trea, Syrianska/Arameiska som fyra och FIF femma.

 

Det ett intressant möte på den övre halvan även på Överåsvallen där serieledarna FC Heden tog emot trean Syrianska/Arameiska.  Formen var riktigt god för båda lagen då bägge lagen kom med fem raka segrar i ryggen.

Aleksander Yildirim satte sitt 23 :e mål för säsongen när han gav Syrianska/Arameiska ledningen via en frispark i den första halvleken. Efter paus kunde Toni Ceesay kvittera innan Morad El Amrani satte segermålet på straff för Heden.

Målskytten Ceesay sa så här om matchen:

”Det var en riktigt go seger för den satt långt inne. Vi vinner mot ett hårt kämpande Syrianska. Syrianska tar ledningen med 1-0 på frispark genom Aleksander såklart. Vi har några bra chanser i första halvlek men Syrianskas målvakt visar sig vara riktigt duktig precis som resten av laget. I andra halvlek tycker jag att vi tar över mer och mer och får rättvist in en kvittering. I slutet av matchen gör vi 2-1 på straff när Murre blir neddragen i straffområdet och det kändes som att det målet hängde i luften.”

Syrianska/Arameiskas målskytt Yildirim hade följande att säga om förlusten:

”Jobbig förlust, mycket jobbig förlust! Vi förlorar tre lättförtjänta poäng! Vi har matchen under kontroll under 90 minuter. Två tappar resulterar till 1-2 till FC Heden! Tycker vi gör en väldigt bra match.”

Heden leder nu tabellen tre poäng före Proletären (som dock har två matcher tillgodo). Det har dock blivit hela sju poäng ner till den jagande trion bestående av GSIF, Syrianska/Arameiska och Fässberg. Serien håller helt klart på att spricka upp då femman Fässberg i sin tur har sju poäng ner till sexan Solängen.

 

Gårdagens andra 0-0 match bjöd BK S:T Jakob och Solängens BK på.

SBK:s tränare Magnus Abrahamsson sa så här om matchen:

”En grisig match i grisigt väder. Kunde slutat åt vilket håll egentligen, men om jag ska vara lite partisk så tycker jag att vi ska ha tre poäng. Främst för att vi missar flera klara målchanser.”

SBK är sexa och S:T Jakob återfinns på en niondeplats.

 

På den nedre halvan av 6B tog Sjövalla FK-Mölnlycke IS en viktig seger när Göteborgs City FF besegrades med 4-1 på Heden. Citys första halvlek var allt annat än roligt, eller vad sägs om två självmål och ett rött kort? 3-0 till Sjövalla-Mölnlycke kom efter en timmes spel och trots en reducering blev det 4-1 till slut.

Citys Anders Hultberg sa så här om förlusten:

”Två självmål i regnet pga missad tajming samt ett rött innan 30 spelade. Då är det tungt. Vi krigar på men idag är vi inte riktigt på tårna och bollen studsar inte vår väg. Tycker snarare det är våra misstag som fäller oss, inte att Sjövalla är tre mål bättre. Men resultat ljuger inte, bara gratulera till deras trea och så tar vi nya tag.”

Sjövalla-Mölnlyckes tränare Christian Bevenäs sa så här om den viktiga segern:

”En riktig lagseger togs idag mot City. Alla tog jobbet och slet om varenda meter på plan. Nytt mittbackspar idag med nye Christoffer Björnsson som en otrolig pådrivare och förebild för de unga grabbarna med sin vinnarskalle. Vi har flyt idag då två första målen är självmål men det beror också på att vi tar kampen i straffområdet och vi löper och hotar City konstant runt deras backlinje. Vi skapar lägen hela matchen och laget blir allt bättre. City är ett väldigt duktigt kontringslag men idag var vi snäppet bättre än våra motståndare och våra killar la inget focus på mannen i svart men det gjorde våra motståndare idag.”

Åttan Sjövalla-Mölnlycke är nu nästan ifatt sjuan City i tabellen. En poäng skiljer lagen åt.

 

I 6D blandar och ger Hälsö BK ganska rejält. Mittenlaget krossade Backatorp med 6-0 i förra omgången men föll med klara 0-4 igår mot topplaget Hålta IK. Tobias Hildesson gav hemmalaget ledningen i den första halvleken och precis i början av den andra halvleken kom både 2-0 (Hildesson igen) och 3-0. Hildesson fullbordade sedan sitt hattrick när han avslutade målskyttet med sitt 4-0 mål i 72:a minuten.

Håltas Jimmy Karlsson sa så här om matchen:

”En solig dag på Hålta IP på en ganska dålig plan. Efter ett dygns monsunregn är underlaget katastrofalt. Därför är det så jäkla underbart när vi bara kör ner huvet och gör det bästa av situationen. Det kan inte påstås att det var något skönspel men vi hanterade mattan på ett betydligt bättre sätt än Hälsö och gick därför vinnande ur striden. Extra eloger till vår vikarierande målvakt Alexander Svanlund, hattricksskytten Tobias Hildesson och även till Daniel Hasselberg som stod för ett fantastiskt klackmål.”

Hålta är tvåa i tabellen, en poäng efter FTU (som har en match tillgodo). Hälsö är sexa.

 

Tre matcher i 7B hanns med igår också.

Både Ösets BK och Slottsskogen/Godhem IF ligger bakom topplagen och jagar och när de drabbade samman på Gröna Vallen igår så slutade det med ett oavgjort resultat. Båda målen i 1-1 matchen kom i mitten av den andra halvleken, Ove Viklund satte 1-0 för hemmalaget Öset innan Niclas Käll kvitterade för SG.

ÖBK:s målvakt Carl-William Kalholm sa så här om matchen:

”En kväll som man både regnade och blåste bort, inte de trevligaste förutsättningarna men vi lyckas skrapa ihop de flesta spelarna, dock ett par viktiga kuggar i mitten som saknades! En match där båda känner på varandra första minuterna men sedan tar vi övertaget helt i minut 5-15, efter det började SG etablera ett spel och fick ett par chanser. Väldigt många långbollar dock, deras målvakt stod nog för 80% av uppspelen! Första halvleken spelar vi riktigt fint, rullar runt men hade inte turen med oss framför mål! Andra halvlek chockstartar vi och får hörnor efter hörnor, tillslut trycker vi dit den. SG flyttar upp mera och får en chans i ytterkant av straffområdet där han har raka vägen till mig och lyckas lägga in den. Surt då vi missat några lägen innan! Sista minuterna missar vi öppet mål en gång och har ett par klara chanser till men lyckas inte trycka dit den! Tackar SG för en väl genomspelad match och trevligt möte! Nu ska vi ladda om för Azalea och stoppa deras framfart ännu mera!”

SG:s Oscar Lindmark Häggström hade följande kommentar till bloggen:

”Minns inte så jättemycket utom att det ösregna konstant i 90 minuter och var en hård och kall vind. Så matchen var väl inte den bästa från någon sida skulle jag gissa på, det var ren kamp och vilja. De tar ledningen med 1-0 efter hörna som ramlar in lite snöpligt, vi får dock in viktiga 1-1 snabbt och är med i matchen igen. Bägge skapar farliga chanser men matchen slutar 1-1, och det tycker jag nog var rättvist.”

Lagen skuggar varandra i tabellen där Öset är trea och SG fyra.

 

Azalea BK tappade poäng för första gången i 7B i förra omgången när laget föll mot Hjuviks AIK men igår var laget tillbaka i vinnarspåret. Jumbon BK Skottfint besegrades enkelt med 5-0. ABK bjöd på fem olika målskyttar där bland annat Alex Johansson och Natnael Berhane, båda födda 2001, satte varsitt mål.

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Studenttider kan vara tuffa även för lag i sjuan. Idag hade vid 18 man borta på mestadels studentikosa äventyr men även jobb, avstängningae och sjukdom gjorde det hela lurigt. Vi fick dock med oss Frej ”Surfar’n” Agelii, nyss hemkommen från fyra månader på resa samt 01:orna Alex Johansson och Natnael Berhane. Skönt med bredd. Matchen som sådan var extremt ensidig och Petter i kassen fick några hemåtpass och en nedtagning att hantera. Vi jobbade tålmodigt med passningsspelet och var, i mina ögon, helt överlägsna motståndarna på alla plan. Vi drev tempo, visade tålamod, men behövde inte ta i för fullt för att ta en mycket bekväm seger mot ett trasigt motstånd.”

Skottfints spelande tränare Daniel Åman sammanfattade matchen så här:

”En genomusel insats precis som hela den här våren. Gör knappt något rätt i det vi pratar om inför matchen. Både vi och Azalea saknar en massa folk. Sämsta fotbollsvädret som går att tänka sig i juni. En regn som öser ner, lätt blåst och kallt. Tyvärr tappar vissa av spelarna huvudet på slutet och det stämmer ju inte med vad Bra Killar står för. Röda kortet stämmer inte med våra värderingar, men tycker deras nummer 4 skulle haft samma valör och inte gult. 0-1 och 0-2 är slumpskott utifrån från 20 meter som vi totalt misslyckas med i pressen, vilket vi tyvärr gjorde alldeles för mycket hela matchen igenom. Markskott som sticker iväg i det blöta underlaget. 0-3 kommer på en straff som är bland den mest horribla straff jag sett på mycket länge. Det som gör mig mest förbannad är när ett lag leder med 2-0 och att man i en straffsituation förstärker en närduell och det blir mera som döende svanen. Skriker som man fått benet avsparkat och landar som Jesus i marken. Nej, usch! Det är inte första gången jag ser detta i år. Lite senare vid 0-3 samma sak vid mittplan så gnäller man på domaren om en frispark. Nu får man ju bara skriva superlativ om domarna i lokalfotbollen, men efter straffen tappade både vi som hemmalag samt domaren det. Nu går vi på sommaruppehåll och så får vi se hur det blir till hösten.”

Azalea leder serien, två poäng före Tynnered BK. Skottfint är sist efter nionde raka förlusten.

 

I förra omgången tog Menisken IF sin första seger i 7B för året. Igår kom även den andra vinsten då Käringöns FC besegrades med 1-0. Gamle Argospelaren Andreas Skoglund blev matchhjälte med sitt mål i mitten av den andra halvleken.

MIF:s Christian Björkdahl sa så här om andra raka segern:

”Gött med vinst. Vi spelar bra och vinner för en gångs skull välförtjänt. En sammanfattning som jag tror även Käringön ställer upp på. Vi har bra koll på dem bakåt och förhindrar farliga målchanser i princip under hela matchen. Vi  borde nog egentligen gjort några baljor under första halvleken med hjälp av stark medvind men är sedvanligt impotenta vad gäller att omsätta spelövertag i mål. Vi gjorde iofs ett mål under första halvan, en Henry-böjd curl som träffade det i målet ”nedfällda hjulet” och studsade ut men som bedömdes som stolpträff. Vi har väldigt mycket boll även i andra halvlek men Käringön stretar emot bra (som de skall ha en eloge för). Till slut får vi iaf in bollen. Förhoppningsvis kan vi ha fint flow även mot Hjuvik i nästa vecka och ta sommaruppehåll intakt uppåtgående trend. Men de verkar ha steppat upp i jämförelse med tidigare säsonger så det blir nog en svår nöt att knäcka.”

Menisken är nu uppe på en åttondeplats och är före nian Käringöns FC på målskillnad.

 

/Rasta