Imorgon lördag (14.00) är det ett tungt möte på Krokslättsvallen när fyran Dalen/KFF tar emot serieledarna och hittills obesegrade Kållered SK.

Bloggen har snackat lite med Dalen/KFF:s kapten Jonas Hylén och KSK:s Mattias de Wall inför drabbningen.

 

Vi inleder med Dalen/KFF:s Hylén:

Dalen/KFF och Kållered brukar tampas i toppen på 4B. Hur är rivaliteten mellan klubbarna och hur är den spontana känslan inför lördagens möte?

Ja, vi brukar vara i toppen och slåss men jag tycker inte att det är nån stor rivalitet mellan oss i alla fall känner inte jag så. Det är oftast hårda men schysta tag när vi möts. Känslan är att om vi spelar som vi kan med mycket fysik och kraft och ett okej passningsspel så borde vi ha stor chans att vinna men då gäller det att vara på tå.

Dalen/KFF har inte riktigt kunnat haka på toppstriden och är fyra. Vad är det som inte riktigt stämt än så länge?

I början av säsongen så skapade vi chanser men gjorde inte mål på dem och så var det i flera matcher istället gjorde motståndarna mål på sin kanske enda chans i matchen så istället för tre poäng så blev det en poäng och i vissa fall noll poäng. Sen så har vi inte riktigt varit på tårna i år och det måste vi vara för att vinna matcher.

Hur skulle du betygsätta din egen insats än så länge?

Jag är nöjd med säsongen hittills. Jag har spelat mittback i år och det har varit kul att spela på en annan position. Nu verkar dock våra ordinarie mittbackar vara skadefria så nu får vi se vad det blir för position. Synd att jag missade matchen mot GFF bara, de brukar vara roliga att möta.

Hur bra koll har du på Kållered och hur de spelar?

Jag vet att de har fått in han som gjorde mycket mål för Eriksberg och anfallaren från Kungsbacka, två bra spelare. Kållered brukar väl försöka få in bra spelare varje år känns det som. Ingen aning om hur de spelar men de flesta lagen spelar ganska lika varandra det är väl bara Mölndal som sticker ut där.

Vilken sorts matchbild får vi se och vilka detaljer tror du blir avgörande?

Det blir nog mycket kamp och det lag som vinner kampen vinner matchen. Det brukar alltid vara jämna matcher och det blir det nog på lördag också. Det gäller att sätta chanserna när/om de dyker upp.

Hur slutar matchen? 

Vi vinner med 4-3.

Stort tack!

___________________________________________________________

 

Vi fortsätter med KSK:s de Wall:

 

Kållered och Dalen/KFF brukar tampas i toppen på 4B. Hur är rivaliteten mellan klubbarna och hur är den spontana känslan inför lördagens möte?
Rivaliteten mellan oss spelare plan är lite som när United möter Liverpool, gnäll och ful i munnen men slutar alltid med en United vinst (KSK), en lite pik till Liverpool-gubbarna i laget mitt ”haha”. Ne, men man skulle kunna säga att nu är det verkligen en sådan match man vill vinna, vi gillar inte Dalen i sin helhet och allt mer nu när deras tränare gjort lite märkliga referat där Kållered är inblandat (vet dock inte om dem har samma tränare som förra året). Så det är alltid lite extra gött med en vinst och speciellt på ett litet provocerande sätt.😉 
Serieledare och fortfarande obesegrade efter tio omgångar. Varför har det gått så bra hittills?
Vi spelar som ett lag och följer vår spelidé till punkt och pricka. Vi känner rent av att det får vara färdigtspelat i division 4 nu. Vi tänker inte ramla på målsnöret igen och det är det de som gör oss så svårslagna i år!
Hur skulle du betygsätta din egen insats än så länge?
Skadad nu så missar tyvärr lördagens match, så kan bli tufft förr oss 😉.  Nej,  men känner att jag tillfört mycket i år, så vårsäsongen har varit godkänd men inte mer än så för min del. Lite fler baljor i matchavgörande tillfällen hade inte skadat men det kommer när jag är tillbaka från det som håller mig borta nu.
Hur bra koll har du på Dalen/KFF och hur det gått för dem?
Har faktiskt inte så bra koll, vet att de saknar min kära vän Bita väldigt mycket. Lite nyförvärv men inget man höjer skyarna över 😉.
Vilken sorts matchbild får vi se och vilka detaljer tror du blir avgörande?
Tror Dalen kommer sparka göörraa långa bollar på Bengan och hoppas på det bästa. Tror inte de vill få kontringar mot sig så då kommer de ligga lågt! Vi kommer vara bollförande och i slutändan kommer vår tro på spelidén samt lite individuella prestationer avgöra det hela.
Hur slutar matchen?
1-0 slutet på första halvleken sen måste Dalen framåt och då kontrar vi in 2-0 & 3-0. Matchen slutar 3-0!
Bloggen tackar självklart både Jonas och Mattias och önskar dem och deras lag lycka till!
/Rasta