Nu på lördag (10/6) är det dags för toppmöte i 5ALemmingvallen (14.00). Trean Utbynäs SK tar emot suveräna serieledarna FC Komarken. Hemmalaget USK lanserar matchen som årets publikmatch och det lovas tifo, grill, tipspromenad och knattematcher i samband med evenemanget!

FCK har åtta segrar av åtta möjliga i årets 5A men det satt långt inne i lagets senaste match där segermålet (2-1) mot Angered MBIK kom på ett självmål i 83:e minuten!

Utbynäs började lite svajigt men har verkligen hittat formen. Laget har fem segrar och en oavgjort på sina sex senaste matcher och har fyra raka segrar i ryggen, senast 3-1 borta mot FC Bosona.

Båda lagen har gjort 27 mål var än så länge (bäst i 5A) men då har Komarken en match tillgodo. Även defensivt är det seriens två bästa lag som möts. FCK har bara släppt in fem mål på sina åtta matcher och USK har nio insläppta på lika många matcher.

I skytteligatoppen återfinns USK:s Filip Olofsson på elva mål, trea är Komarkens Mattias Thornberg på åtta.

 

Bloggen har snackat med Utbynäs tränare Pelle Lagerqvist och Komarkens anfallare Shwan Kamal inför toppmötet.

Vi börjar med coach Lagerqvist:

Obesegrade serieledarna FC Komarken på hemmaplan på lördag och det vankas publikmatch! Hur är den spontana känslan inför lördagen?

Känslan är god. Vi är inne i en fin trend just nu och har fått till det över hela planen på slutet även om vi inte gjorde någon topprestation senast.

Utbynäs har hittat formen ordentligt med fyra raka segrar och obesegrade i de senaste sex. Hur skulle du förklara formtoppen?

Många spelare som levererar samtidigt på en jämn nivå är väl den största anledningen. Sen att såväl Jerry som Sebbe kommit in har givetvis skänkt en viss trygghet till laget. Framåt har vi ju varit riktigt giftiga ända sen början av förra året.

Hur bra koll har du på motståndarna Komarken och deras styrkor och svagheter?

Vi har rätt så bra koll på dem men sen ska man ha klart för sig att den gode Milan har ju inte en utan tre rävuppfödningsfarmar bakom bägge öronen så man ska inte ta något för givet!

Hur är läget i truppen inför matchen?

Vi har åkt på några jobbposter med en avstängning och lite skador men truppen är bred i år så vi kan mönstra ett starkt lag. Såväl Sebbe som Olof saknades ju senast mot Bosona men är tillbaka nu.

Vilken sorts matchbild tror du vi får se och vad blir avgörande?

Jag tror att det kommer bli en hel del kamp men samtidigt är det två bollskickliga lag så när man väl äger boll tror jag att båda kommer försöka spela sitt spel. Är i vilket fall övertygad om att det kommer bli spännande och mycket underhållande och förhoppningsvis en folkfest med mycket publik.

Hur slutar matchen?

Det känns som att vi höjt oss gradvis under våren och jag tror att vi kommer upp stort och löser en nödvändig vinst. 2-1.

Stort tack!

Avslutningsvis ett stort TACK till dig och Dalla som håller intresset till allas vår älskade lokalfotboll brinnande. Ni gör ett kanonjobb!

___________________________________________________

 

Vi fortsätter med FCK:s Kamal:

Ni ska bege er till Lemmingvallen för att möta trean Utbynäs nu på lördag. Hur är den spontana känslan inför matchen?

Vi har haft en tuff vecka med träningar. Bra träningar och bra harmoni i laget och vi kommer med åtta segrar så att det ska bli kul. Grabbarna är taggade och det är alltid kul och möta ett lag som spelar boll.

Komarken har inte tappat poäng ännu och leder 5A. Hur skulle du förklara framgången?

Vi har haft väldigt bra träningar och grabbarna är taggade. Det gör det de ska göra och det är krigarmentalitet på träningarna. Sånt spelar roll och alla tar sitt jobb så det är kul och kanske en av anledningarna att vi inte har tappat poäng.

Hur är den egna formen och hur skulle du betygsätta sin start på säsongen?

Min egna form är väldigt bra just nu. Har fått bra utdelning när det gäller matcherna men det ska bli kul med lite ”motstånd”.

Hur bra koll har du på motståndarna Utbynäs och deras styrkor och svagheter?

Som sagt vi bryr oss inte så mycket vad de andra motståndarna har. Vi försöker hålla oss till vårt spel och det har funkat bra.

Hur är läget i truppen inför matchen?

Träningarna har varit skitbra, alla krigar för en plats i laget så truppen blir inte lätt att plocka ut för tränarna.

Vilken sorts matchbild tror du vi får se och vad blir avgörande?

Jag tror att vi får se ett rent krig och vi kommer göra allt i vår makt för att vinna. Inget ska stoppa oss.

Hur slutar matchen?

Matchen kan sluta hur hur som helst!

Stort tack!

Tack så länge!

 

Bloggen tackar självklart både Pelle och Shwan och önskar dem och deras lag lycka till på lördag!

 

/Rasta