En hel del fotboll igår och så här gick det:

 

TORSDAG 8/6

4B:

IF Väster – KF Velebit 2-2

Mölnlycke.Sjövalla IS FK – Ytterby IS 4-1

5A:

Öjersjö IF – IK Zenith 1-5

5B:

Härryda IF – Masthuggets BK 2-1

6A:

Real Maskin BK – Götaholm BK 3-2

Bergsjön SK – Partille IF SC 5-0

6B:

Proletären FF – Landala IF 4-1

Rambergets SK – Högaborg Kärralunds FC 1-1

6C: 

Knippla IK – Sandarna BK 0-4

SK Argo – Fröjdens FK 2-1

FC Härlanda – Solväders FC 8-4

Önnereds IK – Gunnared KIF 4-1

6D:

Backatorp IF – Bosna IF 3-1

 

Både Väster och Velebit var för ett tag sen i botten av 4B men har spelat upp sig och gårdagens 2-2 match var ett mittenmöte. Väster är nu sexa i tabellem och Velebit är sjua. När det gäller själva matchen så kom tre av målen redan inom första halvtimmen. Väster gjorde både 1-0 (Timocin Zaynal) och 2-0 (Rami Kurdali) men bjöd även på ett självmål. Velebits kvittering kom sen i matchens sista minut genom Denis Gavrilov.

Västers Nozad Kurdali sa så här om matchen:

”En match som startar i ett riktigt högt tempo där Velebit har ett friläge redan i första minuten. Oscar kommer ut och räddar oss ifrån ett tidigt mål i baken. Efter det tar vi tag i det och spelar ut Velebit som ändå är farliga när de väl kontrar. Vi gör 1-0 snyggt utav Timo och 2-0 genom Rami. Sedan gör vi självmål på en fast situation och tar med oss 2-1 in i halvtid. Andra halvlek känns Velebit mycket farligare, de kontrar på varje litet misstag vi gör. Och det är inte några, utan väldigt mycket misstag. Resultatet står sig till 89:e minuten där Velebit får en billig frispark 5 meter in på vår planhalva som går direkt i mål. Otroligt surt. Tyvärr så skapas det otroligt mycket frisparkar i slutet som absolut inte är frisparkar, det kändes som att vi spelade fotboll men absolut inte ens fick gå upp i ryggen på varandra. Det var ganska stökigt mellan Velebitspelarna och domarn hela matchen och tillslut så föll domarn för det. Otroligt svagt! Inte där vi tappar matchen utan på våra egna misstag, och ser man till matchbilden så är väl 2-2 ett rättvist resultat men det är som en förlust för oss när man tappar i 89:e minuten.

 

Det går fortsatt tungt för Ytterby IS i botten av 4B. YIS åkte på sin sjunde raka förlust när laget föll borta mot Mölnlycke-Sjövalla. Mölnlycke-Sjövalla tog tidigt ledningen genom Philip Hegmo men Ytterby svarade ganska snabbt genom Steffen Hjort Sörensen. I slutet av den första halvleken satte Mathias Williamsson 2-1 och precis i början av andra blev det 3-1 (Martin Ahlström). Med kvarten kvar fastställde Niklas Blomgren slutresultatet 4-1.

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare, Robert Kálmán, sa så här om matchen:

”Vi är inne i en bra period nu och allt kändes bra inför matchen, lite väl bra kanske. För efter dominans första 15 och ledning 1-0 , så gör YIS 1-1 och efter detta så är det jämnt skägg. Vi lyckas göra 2-1 då vi kanske inte har vår bästa period i matchen och 2-1 står sig i halvlek . I början av andra gör striker Ahlström 3-1 och vi känner alla att YIS kommer få det svårt. De går ändå för ett reduceringsmål men öppnar samtidigt upp sig . Efter 90 minuter är resultatet 4-1 och helt rättvist sett till hela matchen. Nu väntar en viktigt match nästa fredag , då anrika GFF med stjärntränare Glans står på andra sidan”

Mölnlycke-Sjövalla IS FK är trea i tabellen och Ytterby är sist.

 

Nykomlingen Öjersjö IF har det jobbigt i 5A och igår blev det hela 1-5 hemma i bottenmötet mot IK Zenith.

ÖIF:s tränare Jonas Andersson sa så här om förlusten:

”Sämsta för året, tre avstängningar och två skador och då är vi tyvärr inte bättre än ett division 6-lag. Vi kommer få en jobbig höst, om vi inte börjar träna kontinuerligt åker vi ur serien med dunder och brak. Vi får bryta ihop och komma igen bara. Godkända spelare igår Victor ”Baggen” Gustafsson och Mikael Kubic.”

ÖIF är sist i tabellen med bara en seger på tio matcher. Zenith klev upp på sjundeplatsen.

 

En nykomling som har det betydligt roligare än Öjersjö är Härryda IF i 5B. Laget är nu tvåa i tabellen efter 2-1 hemma mot Masthuggets BK igår. Antin Trogen gav dock Hugget ledningen redan efter fem minuter men Härryda vände genom två mål i mitten av den andra halvleken. 1-1 gjordes av David Johansson och 2-1 genom Bako Löfgren.

Masthuggets Bezhad Kurdali sa så här om förlusten:

”Ja, vad ska man säga? En match där vi tycker att vi förtjänar en poäng och de tycker att de förtjänar tre. Ser man över 90 minuter så var de bättre. Så de vann väl inte oförtjänt. Vi börjar matchen bra och får ett tidigt ”skitmål”. Frispark från halva som deras målvakt boxar i ryggen på Love tror jag det var och bollen dimper ner framför en fri Antin. Efter det slutar vi spela fotboll samtidigt som Härryda höjer sig ett snäpp. Vi förlorar första, andra och tredjebollen,vi kommer helt fel i positionerna, vi backar hem och bara rensar. Försöker vinna boll på rensningarna men där är de starkare och kommer på våg efter våg. Backlinjen och Sebbe är grymma idag. Andra börjar som första slutade. Det är de som för spelet och försöker. Vi blir lite trygga i vår ledning och känns som att vi bara vill försvara den. Minut 61 kommer 1-1 på ett bra skott. Han skär in i banan och drar till med vänstern vid bortre stolpen. Två minuter senare kopierar de nästan vårt 1-0 mål. En boll som dimper ner i straffområdet studsar på tre gubbar, hamnar hos en Härryda-kille som drar bollen mellan sju ben känns det som och in i mål. Här får vi panik och börjar slänga iväg långbollar mot två anfallare. Vi gör det bra och skapar lite lägen men deras målvakt står ivägen några gånger. Samtidigt som vi flyttar upp finns det jätteytor för dem att kontra. Ännu en gång gör backlinjen och Sebbe det bra. Kunde blivit mycket mer en 2-1. Sebbe räddar väl tre frilägen på slutet. Ett skott från två meter som träffar målvakten och lyckas gå över är det närmsta 2-2 vi kommer. Bara att ta nya tag och komma tillbaks starkare mot Näset nästa lördag.”

HIF:s tränare Johan Jidegren sa så här om segern:

”Vi startar matchen genom att bjuda på 0-1 efter fyra minuters spel. Efter detta tar vi dock tag i matchen och skapar ett rejält tryck på vår motståndare, vi har två bollar i ribban och något friläge men 0-1 står sig till pausen. I andra fortsätter vi trycka på och efter ca halva andra halvlek får vi äntligen in en kvittering, det blir extra tändvätska för oss och kort därpå gör vi även 2-1. Efter detta blir det som det brukar att laget som ligger under är de som trycker på. Vi sticker upp i kontringar och med lite skärpa hade vi kunnat punktera matchen. Istället får MBK ett allt större tryck och skapat sina farligaste lägen efter fasta situationer. Men vi håller undan och vinner med 2-1. Vill ge en eloge till Hugget som lämnade ett välstädat omklädningsrum efter sig trots förlust! Vill även ge credd till en riktigt bra domartrio.”

HIF är som sagt tvåa i tabellen och Masthugget återfinns på en sjundeplats.

 

I 6A var det bottenmöte igår när jumbon Real Maskin jagade sin första seger mot ett Götaholm som bara vunnit en match. Lukas Wallmander gav Real ledningen redan efter fem minuter och den ledningen släppte aldrig Real. Wallmander blev två målsskytt i 3-2 segern.

Reals Andres Monar sa så här om lagets första seger:

”Äntligen kom den första segern! Tycker vi har bra kontroll på matchen och vi tar tillvara på våra chanser. Kul för debutanten Milad att få göra mål och assist, och såklart att Lukas ”one season wonder” har börjat hitta målformen igen. Nu blickar vi uppåt och hoppas vi lämnat bottenträsket när vi går på semester!”

GBK:s Joel Akre hade följande att säga om matchen:

”Det går fortsatt tungt. Det är lite stolpe ut hela tiden för oss. Matchen idag var en jämn kamp mellan två för tillfället ganska dåliga lag. Det kunde ha slutat hur som helst men Real var lite hetare och hade flytet med sig.”

Reals matchrapport hittas HÄR.

Det är riktigt jämnt i botten nu med fyra lag inom en poäng. Real är elva nu och Götaholm tia.

 

Ett annat lag som är inblandade i bottenstriden är (som vanligt) Partille IF SC. Laget hade inte mycket att säga till om mot Bergsjön SK igår. BSK hade 3-0 efter 26 minuter och trots ett rött kort tio minuter senare slutade matchen 5-0!

Partille är nu sist i tabellen på målskillnad. BSK har gjort det riktigt bra och är trea.

 

I 6B tog topplaget Proletären en väntad seger mot Landala IF. 4-1 blev det efter 2-0 i paus genom mål av Nofal Yousif och Mattias Tuncay. Tuncay satte även 3-0 och Danial Khosravi stänkte dit fyran innan LIF fick in ett sent tröstmål genom Axel Stål.

PFF är nu uppe på samma poäng som ettan FC Heden dock med sämre målskillnad men en match tillgodo! LIF har det tufft och är nu nere på en elfteplats.

 

Där nere i botten av 6B återfinns även Rambergets SK och nykomlingen Högaborg Kärralunds FC. När de möttes igår slutade det 1-1 efter att Arvin Bahmani gett LIF ledningen tidigt och Martin Zalewski kvitterat sent för HKFC.

HKFC är sist i tabellen och RSK är tia.

 

6C bjöd på inte mindre än fyra matcher igår.

Knippla IK har varit starka hemma på Tranbärsvallen i år med fyra vinster och bara en förlust inför gårdagens match mot serieledarna Sandarna BK. KIK höll riktigt jämna steg med SBK och det var mållöst fram till sista kvarten. Sandarna avslutade dock starkast och Martin Bergvall satte det förlösande 1-0 målet efter en soloräd. Det blir till slut 4-0 och Sandarna kunde ta sin nionde raka seger!

SBK:s tränare Lars Olsson sa så här om matchen:

”Vår seger satt långt inne. Planen var mer som en sommaräng som var ojämnt klippt och gräset låg kvar. Inte lätt för någon att rulla boll direkt. Men lika för båda lagen. Eftersom Knippla jobbade hårdare än oss i första, så har de nog bästa chanserna i ganska medioker halvlek. I andra tycker jag att vi ganska snabbt får ett övertag och börjar få lite mer passningar inom laget, samt nosa upp allt bättre chanser. Men just i denna period, när vi känner att det väger över till oss får de en hörna som deras duktiga kapten trycker i nedersidan av ribban. Sitter den hade vi fått det betydligt tuffare att vinna. Dock blir Knippla allt tröttare och när Martin snurrar upp tre Knippla-spelare och placerar in 1-0 med 15 minuter kvar känns matchen hemma direkt faktiskt. Sedan kommer 2-0 av Micke ganska snabbt efter. Även om Knippla får ett fåtal chanser, så är det nu vår match. Victor får utdelning efter att ha missat ett par bra lägen, 3-0. Sedan avslutar Tom med ett snyggt 4-0, vackert framspelad av Martin. Siffrorna är missvisande men väldigt starkt att vinna denna svåra borta match. Erik i målet skall ha plus, som gör många bra räddningar.”

KIK:s Robin Eriksson hade följande att säga om matchen:

”Siffrorna är väl lite i överkant. Vi står upp bra i 70-75 minuter, sen när orken tryter så går vi bort oss för lätt över hela plan och släpper in fyra bollar. Det var inget skönspel från någon sida, mycket kamp och lite längre bollar upp mot deras långa gubbar. Vi borde fått in nån boll, hade en del farligheter på fasta men deras målvakt var vass! Trots förlusten så tycker jag vi gör en okej match. Vi har några gubbar som sliter på bra, vår kapten ”Noggen” håller uppe defensiven riktigt bra i större delen av matchen. Sen har de ett par spelare som skulle kunna klara sig ett par divisioner högre upp, ett bra lag! Vi önskar Sandarna lycka till!”

SBK i suverän serieledning och KIK är sexa.

 

SK Argo tog en skön trepoängare igår när Fröjdens FK besegrades hemma på Gröna Vallen med 2-1. Den matchrapporten dök upp igår och hittas HÄR.

 

Jumbon Solväders FC tog sin första seger i förra omgången mot AIF Göteborg men kunde inte följa upp den prestationen när topplaget FC Härlanda stod för motståndet. Visst gjorde SFC fyra mål men man släppte också åtta!

”Fångarnas” Jonatan Hellman sa så här om 8-4 segern:

”En behaglig tillställning där vi öser på bra i den första halvleken. Efter 5-0, och ett äkta hattrick av Emil ”Vääster” Johansson samlat på sju minuters speltid, kunde vi definitivt ta det lugnt i andra. Efter 8-1 blev vi jättedåliga och släppte tre stycken superonödiga mål bakåt. Alla tre var rätt goda skott utifrån, får vi erkänna. Gött med målkalas på nytt! Man vet ju aldrig på förhand hur det ska gå mot lagen på undre halvan som kan stöka till det rejält med bra trupp och gött ”go”.” 

Härlanda är tvåa i tabellen men den haltar rejält och lagen bakom har matcher tillgodo. SFC fortfarande sist i tabellen.

 

Ett annat lag som är inblandade i botten är Gunnared och också de föll igår. 1-4 blev det mot ÖnneredApelsinplan. Båda lagen gjorde varsitt tidigt mål i matchen. 1-0 till ÖIK kom redan efter nio minuter genom Erik Ewerlöf men Gunnared kvitterade tre minuter senare genom Jorge Hernan Gonzalez Calderon. ÖIK återtog ledningen genom Jesper Jonsson innan paus och kunde sedan gå ifrån i andra.

Gunnared är tia i tabellen och ÖIK är femma.

 

En match i 6D spelades igår och där tog Backatorp en fin hemmaseger mot Bosna IF. Vishnu Nair satte den första halvlekens enda mål på straff efter 19 minuter för Backatorp. Achraf El Messaoudi ökade på till 2-0 innan Emir Skandric reducerade på straff. El Messaoudi satte dock 4-1 och spikade slutresultatet.

Backatorps Dan Ahlman sa så här om segern:

”Efter två bortamatcher på gräs där vi inte kommer upp i nivå var det riktigt skönt att vara tillbaks på Backavallen där vi vet exakt vad vi går för. Det var en oerhörd revanchlusta i hela laget och det märktes innan matchen. Vad det gäller själva matchen går vi ut från start och arbetar som ett lag, till och från har vi ett riktigt bra spel där vi rullar boll och tar jobbet för varandra. Jag tycker vi skapar ett visst tryck mot Bosna i första halvlek och det känns rättvist att vi får trycka in 1-0 på straff. Bosna rullar lite boll men försöker mestadels skapa något genom långa bollar men vår backlinje och målvakt har full koll och de lyckas inte skapa något nämnvärt. Vi fortsätter att spela bra i andra halvlek men Bosna får längre perioder där de har något av ett tryck mot oss men det är ändå vi som gör 2-0 efter ett riktigt fint anfall där Ach förvaltar det hela på bästa vis och gör 2-0. Bosna lyckas tillslut sätta 2-1 på straff och efter det får de ny kraft och publiken hjälper till att sätta tryck men vi behåller kylan och istället för en kvittering gör vår målvakt, Thomas Eriksson, en riktigt fin räddning och drar iväg en utspark som Ach får med sig och gör en fantastisk soloräd där han avslutar med att runda målvakten och sätta 3-1 från en snäv vinkel. Främst vill jag lyfta fram hela laget som gör en riktigt fin insats men det går inte att bortse från Ach på topp, som man ibland vill ska släppa bollen lite oftare men han har en otrolig spetskvalitet och han måste få utrymme för sin kreativitet och idag gör han två riktigt fina mål. Det känns också skönt att vi bara släpper in ett straffmål mot seriens målfarligaste lag. En helgjuten insats helt enkelt!”

Backatorp är nu sexa och Bosna fyra.

 

I tisdags föll Lövet/Johanneberg i 7A mot Västkurd BK med 3-2.

Lövets Henrik Larsson hade följande att säga om matchen:

”Västkurd var ett tekniskt bra lag där de dessutom besatte taktiska kunskaper även om de inte höll linjen taktiskt hela matchen. De hade tre spelmål, vi hade ett intressant långskott från veteranen Wange från halvplan som nog får betäcknas som målvaktstavla samt en retur i tumultet efter en hörna av en annan Lövetveteran. Välförtjänt seger för Västkurd som spelar i division 6 2018.”

 

/Rasta