Den elfte omgången av 4B påbörjades i torsdags och fortsatte i fredags och igår och så här gick det:

 

FREDAG 9/6

Göteborgs FF – IF Mölndal Fotboll 3-1

LÖRDAG 10/6

Mölnlycke IF – Öckerö IF 2-3

Dalen/KFF – Kållered SK 1-1

IFK Björkö – Eriksbergs IF FLYTTAD

 

I fredags fortsatte GFF:s fina form. Laget är nu obesegrade i nio raka matcher och segern mot Mölndal var lagets femte raka seger. Den första halvleken såg ut att bli mållös men precis innan paus fick först Mölndals Mwansa Chirwa lämna efter två gula och sedan satte Tobias Nilsson 1-0 för hemmalaget GFF. Trots numerärt underläge kvitterade Mölndal tidigt i den andra genom Ajdin SmajlovicJesper Olofsson gladde dock hemmapubliken på Majvallen när han gjorde 2-1 i 62:a matchminuten och 3-1 kom slutminuterna genom Carl Aldebert.

GFF:s Rickard Schöndell sa så här om segern:

”Kul att möta William (Nimbs, då vi spelar futsal ihop i GAIS)! Vi passade på att plocka något gult mot honom, går ju inte an att låta någon valsa runt med bollen hursomhelst på Majvallen. Det börjar bli lite sjukt nu för återigen vinner vi trots sämre spel än motståndarna. Mål på frispark igen precis före halvtid. Vår femte utvisning vi får med oss på tre matcher. Teo och Calle är för snabba för motståndarnas försvar vilket skapar en del frilägen. De slarvar också en del när de ger bort bollen i farliga lägen. Till exempel när vi gör 2-1 så får jag bollen mitt framför deras backlinje av deras spelare. Det var skönt att få vinna över William på planen då han är svårslagen på dansgolvet.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om förlusten:

”Tungt! Klart mycket bättre än GFF hela matchen igenom. Man kan diskutera domare hit och dit men ja de gör väl så gott de kan. Två varningar på vår mittback och rött kort i 45:e min och 1-0 till GFF precis innan paus där vi har boll i 80% typ men skapar inga jättelägen. Trots en man mindre tar vi tag i taktpinnen direkt i andra och för spelet. Vi gör rättvist 1-1 men slarvar och de gör 2-1. Sen har vi lägen till 2-2 men bollen vill inte in. GFF gör 3-1 i 92:a minuten. Vi är värda minst en poäng. Bäst på plan är vår Hugo Björnberg (född 2000). Vi avslutar matchen med fyra stycken killar födda 2000.”

GFF leder nu 4B, en poäng före Kållered som tappade poäng mot Dalen/KFF igår (mer om det längre ner i detta inlägget). Mölndal är tia och får inrikta sig på att ta sig ifrån bottenträsket. Som tur är för Mölndal så är 4B väldigt jämnt med bara fyra poäng mellan jumbon Ytterby och sjuan Velebit.

 

Öckerö IF fick en flygande start mot nykomlingen Mölnlycke IF då laget hade 3-0 redan efter en halvtimme. Daniel Larsson nätade två gånger och Fernando Martins De Souza satte trean (hans nionde för säsongen). MIF ryckte upp sig men närmare än två reduceringar (Marcus Vogel och Filip Frankfurt) kom laget inte.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om matchen:

”Ett tufft läge inför matchen idag då vi saknade extremt mycket folk av olika anledningar. Det blev en match som hade två väldigt olika halvlekar. I första halvlek har vi full kontroll på matchen och går till vilan med en komfortabelt 3-0 ledning. Andra halvlek är det omvända roller, vi faller tillbaka alldeles för långt i banan och Mölnlycke forcerar och får in två reduceringar men vi håller undan och vinner med 3-2.”

Öckerös matchrapport hittas HÄR.

ÖIF är fyra i tabellen och MIF är nia.

 

Igår ställdes också topplaget Kållered SK mot ett jagande Dalen/KFF borta på Krokslättsvallen. Gästerna KSK tog en tidig ledning genom Christer Hallberg men kvitteringen kom också ganska omgående genom David Shamoun. 1-1 i paus och 1-1 även efter 90 minuter.

Dalen/KFF:s kapten Jonas Hylén sa så här om matchen:

”En match som väl aldrig lyfte, kan det varit värmen? Real Kållered är väl lite bättre än oss och det är väl allmänt känt i lokalfotbollen att de tycker att de är alldeles för bra för division 4, så har det ju varit i x antal år nu. Tyvärr för oss så får vi ett mål bortdömt i minut 88. Det hade ju varit en fjäder i hatten att slå ett så fantastiskt lag som KSK. Annars trevlig stämning på plan som vanligt där båda lagen ger och tar men tyvärr så är Kållereds läkare (?) övertänd och stormar plan efter en incident som sker i nästan varje match där en spelare nickar ner och vår sparkar upp. Han kommer in och gormar och gör allt för att förstöra den trevliga lördagen. Tråkigt med tanke på att det är mycket barn uppe på Vallen i det härliga vädret denna dag, vi får hoppas de vågar sig upp på en a-lags match igen. Sen att ogilla lag är helt okej och roligt, det blir en extra krydda, men att börja hänga ut spelare/ledare i negativ bemärkelse det tycker jag är alldeles för låg nivå.”

KSK:s tränare Jamal El Moussaoui hade följande kommentar till bloggen:

”Ikväll mötte vi ett Dalen som för mig spelar en fotboll jag inte riktigt förstår. Man har flera duktiga fotbollsspelare i laget men väljer att inte nyttja de på rätt sätt utan bara slår långt på sina forwards i huvudhöjd. Då ska tilläggas att deras forwards inte alls såg bekväma ut i det spelet. De var utan tvekan farligast när de fick bollen efter fötterna. Sen att deras centrala mittfält hade bollen tio sekunder vardera på 90 minuter gör saken ännu mer oförståligt. Där hade de två duktig passningsspelare. Blir inte förvånad om spelarna snart börjar ifrågasätta tränarens kompetens. Nu till vår prestation. Tycker vi har fullständigt kontroll på denna matchen. Vi ligger högt och stressar dem i försvarsspelet. Vinner väldigt mycket boll och får anfalla gång på gång. Tyvärr brister vi i det sista i våra anfall där sista passet eller avslutet blir för lamt. Matchen slutar enbart 1-1 för att vi inte har skärpan där framme. Det är utan tvekan vi som håller i taktpinnen och Dalen som försvarar sig gång på gång. Sen måste tilläggas att deras två mittbackar var väldigt duktiga. Hade vi inte haft såpass duktiga försvarare själva hade vi värvat dem för längesedan. 😃 Nu har vi mött alla lag på övre halvan borta och ser fram emot att stöta på dem hemma. På Kållereds IP är vi starka.”

Toppkonkurrenten GFF:s Rickard Schöndell var också på plats och bloggen kunde inte låta bli att be om hans analys av 1-1 matchen:

”Kållered ställde upp med ett 4-2-3-1 där de hade slängt in någon ny förmåga längst fram. Trainspotting-look, men riktigt duktig. Problemet för Kållered är väl att tränaren känner att han har fyra spelare offensivt som bör spela, så därför var det fyra anfallare på planen. Kändes obalanserat då de aldrig fick tag i mittfältet. På mitten har de två duktiga killar, bland annat Christer som gjorde ett snyggt mål tidigt i matchen. För övrigt den enda i Kållered som är för sympatisk för att bli arg på. Backlinjen var av det elakare slaget då de ställde Dalens Shamoun offside cirka tio gånger. Vet inte om det tyder på att de håller ihop laget bra eller att Shamoun gillar att se sin backlinje arbeta samtidigt som han står längst fram och ler. Tycker att det är synd att inte spela de Broen som spets, han försvann lite på kanten förutom vid en nick där Dalens målvakt gör en av årets räddningar i 4B.

Dalen å sin sida försöker spela på sina styrkor och hade absolut inte ork eller kvalitet att få igång ett vettigt eget spel som gör att de kan kontrollera matchbilden. Magnus vinner som vanligt alla bollar han orkar ta sig i närheten av, han såg dock riktigt trött ut redan efter första smällen i matchen. Deras vänsterback är go, Hysén har magiska sena tacklingar och deras nummer 17 drog två ordentliga tunnlar på Kålleredsspelare.

Dalens mål kommer på en längre boll som fastnar i Kållereds straffområde och de får 3-4 chanser att kötta in den innan Shamoun slänger upp den första höga sparken av många i matchen till 1-1.

I början av andra är känslan att Kållered garanterat kommer vinna men de tappar som sagt momentum i matchen eftersom de inte har någon bra brygga mellan anfall och försvar och ett tröttkört Dalen kan sakta ner spelet och sista 20 är helt jämna.

Matchens höjdpunkt är annars när den närmast patologiskt svårkonverserade domaren högt och tydligt avvisar Kållereds medicinskt ansvarige från arenan.

Bubblare är när Dalens nummer 6 försöker ta en snygg duell med Kållereds målvakt men närmast vräker omkull honom tre sekunder för tidigt för att domaren nånsin skulle kunna missa det. Det sämsta försöket i år på ett tjuvknep.

Gillar också när Dalens nummer 9 använde en Kålleredsspelare som stopp när han inte orkade stanna mot slutet av matchen.

Kållereds hejarklack bestående av äldre herrar i pensionärsåldern kallade tillställningen för en amerikansk fotbollsmatch – och sån skit ser vi inte på, fy fan. 🙂!

Bäst i Dalen: målvakten.
Bäst i Kållered: vänster mittback.”

 

Dalen/KFF:s matchrapport hittas HÄR.

Kållered tappade serieledningen till GFF och är nu tvåa, en pinne efter. Dalen/KFF halkade ner till en femteplats.

 

Den elfte omgången innehåller också matchen mellan IFK Björkö och Eriksbergs IF och den skulle spelats igår men flyttades på grund av vattensjuk plan.

 

/Rasta