Den elfte omgången i 5B avslutades med fyra matcher i helgen med följande utgång:

 

FREDAG 9/6

Hällesåker IF – Näsets SK 2-5

LÖRDAG 10/6

Donsö IS – Balltorps FF 4-1

Kungsladugårds BK – Hovås Billdal IF 5-3

Finlandia Pallo AIF – Styrsö BK 1-1

 

Förra årets topplag Näsets SK har verkligen inte rosat marknaden i årets 5B och när de begav till Hällesåker för match i fredags var det ett möte i seriens nedre regioner. NSK kunde dock åka hem med tre poäng efter en 5-2 seger. Segern satt dock ganska långt inne och HIF kvittrade två gånger om och det stod 2-2 med mindre än en halvtimme kvar. Tre raka mål av Näset fixade dock segern!

NSK:s Oskar Örth beskrev segern så här:

”En match på en tung plan som vi börjar bra med mycket rull och farliga bollar i djupet. Hällesåker får jobba från minut ett och ser trötta ut redan efter en halvlek. Hällesåker hade några farliga kontringar i första halvlek men inte så mycket mer. Tror det står 0-1 till oss i halvtid. Andra halvlek börjar Hällesåker starkt men vi tar strax över igen, vi rullar boll och kommer runt på kanten gång på gång även några gånger i mitten. Hällesåker slog långt och det kändes som vi hade full koll i princip hela matchen igenom. Vi tryckte på och som vi sa innan matchen, att vi skulle springa och kämpa för varandra oavsett vad så gjorde vi också det. Hällesåker kvitterade två gånger där jag anser att vi gör det fruktansvärt dåligt men vi kommer också tillbaka varje gång och resultatet är till slut 2-5. Vi krigar för varandra genom hela matchen. Våra juniorer som är med är fantastiska, tre fick starta då vi hade flertalet spelare borta, även två på bänken som kom in i matchen och levererade under slutminuterna. Alltid kul med tre pinnar!”

Näset klev upp till en niondeplats. HIF är näst sist.

 

Donsö IS fortsätter att gå starkt och särskilt hemma på Donsövallen där laget är obesegrat. I lördags kom sjätte hemmasegern när Balltorps FF besegrades med 4-1. Efter mål av Erik KristenssonJohn Backman och Simon Gustafsson hade DIS en stabil 3-0 ledning inför den andra halvleken. Mathias Pringle reducerade med 25 kvar men närmare än så kom inte gästerna. Patrik Höglund satte istället 4-1.

BFF:s tränare Bawan Mohideen sa så här om förlusten:

”Vi gör en helt ok match sett till förutsättningarna, tolv gubbar borta och många förändringar i elvan från förra matchen. Vi möter ett starkt Donsö som leder med 3-0 i halvtid efter en lite sämre halvlek från vår sida. Andra halvlek visar vi på hjärta och moral och fortsätter kämpa trots den stora uppförsbacken. Med lite flyt hade vi kunnat få en spännande avslutning på matchen men lite för dålig skärpa i avsluten gjorde att Donsö med ett sent 4-1 mål kunde punktera matchen. Ett slutresultat som inte kanske riktigt speglar matchbilden, men Donsö på sin hemmaplan är alltid svåra och det är bara att gratulera dem för tre poäng! En fem matchers lång svit utan förlust är bruten och det är bara att ta nya tag mot Linné nästa match.” 

DIS matchrapport hittas HÄR.

Donsö är trea, tre poäng bakom ledande Finlandia. BFF är sexa.

 

Efter en pigg start har det gått lite tyngre för nykomlingen Kungsladugårds BK som bara hade en poäng på de senaste fem matcherna inför hemmamötet med Hovås Billdal. Även Hovås kom lite stukade efter två raka 0-3 förluster.

Redan efter fyra minuter fick KBK:s målvakt Daniel Kjellberg hämta ut en boll ur maskorna. Att släppa in en boll från Olof Möller har dock större delen av lokalfotbollsmålvakterna gjort. Petter Skog Brink kvitterade sedan för KBK som sedan även tog ledningen (Alexander Wadman) innan paus. Möller kvitterade sen i början av andra innan KBK la i en högre växel och gjorde både 3-2 (Martin Vallin), 4-2 (David Holm) innan Carl Österström gjorde det spännande igen med sitt 3-4 mål. Anjan Nilsson satte dock spiken i den berömda kistan med sitt 5-3 mål med cirka tio minuter kvar!

KBK:s kapten Martin Vallin sa så här om matchen:

”Äntligen seger igen efter en liten formsvacka. Hovås tar ledningen efter en bra start och vi får börja i uppförsbacke. Men vi visar upp ett tålamod vi saknat det senaste och rullar boll riktigt bra sista 20 i första halvlek. Detta ger resultat och vi lyckas ta ledningen på hörna i slutet på första. I andra startar Hovås med energi igen och lyckas ganska direkt få till en kvittering. Men vi fortsätter visa tålamod och rulla boll vilket gör att Hovås inte riktigt orkar och vi lyckas vinna matchen. Viktigt med poängen och skönt för självförtroendet i laget.”

KBK klev upp till en sjundeplats. Hovås är tia.

 

Serieledarna Finlandia Pallo AIF fick det tufft hemma mot formstarka Styrsö BK. SBK kom till matchen med fyra raka segrar i bagaget. Det var och hemmalaget som tog ledningen genom Kristoffer Lettegård i slutet av den första halvleken. Kvitteringen (som även skulle stå sig matchen ut) kom dock bara minuter senare genom Emil Ekman. Finlandia fick dock ett jobbigt rött kort i slutet på skyttekungen Keric.

Finlandias ena tränare Jani Lemmetti sa så här om matchen:

”Första halvlek tycker jag att vi är bättre spelmässigt. Vi spelar fin fotboll och kommer till många avslut som dessvärre inte resulterar. Tror också att vi har 7-8 riktigt farliga hörnor varav en resulterar i mål. I andra halvlek vet jag inte vad som händer men vi lämnar över taktpinnen till Styrsö och vi tillåter dem att äga mer boll och vi blir lite passiva. Att Styrsö är starka defensivt visade de prov på idag. Det är ingen slump att de är inne i ett stim nu. Vi önskar Styrsö ett stort lycka till i serien i år.”

Bloggen har missat att gamle Vrångö-tränaren Patrick Johansson numera är assisterande i Styrsö BK och han hade följande att säga om 1-1 matchen:

”Vi visste om Finlandias styrka i offensiven och att de är tuffa att möta på deras hemmaplan. Började med en defensiv uppställning på 4-5-1 för att få ner någon extra och stänga av deras anfallare. Vi höll det så långt som till 41 minuten då de fick en hörna som letade sig in i vår kasse lite snöpligt. Tungt att få det emot oss så nära inpå halvlek men vi viker inte ner oss för det. Bara tre minuter efter får vi en hörna i offensivt straffområde. Masse slår den perfekt till Das som skarvar den vidare till Emil som via huvudet sätter bollen i nät. Skönt att gå till halvtidsvila med 1-1. Tycker matchresultatet är rättvist då båda lagen hade chanser som kunde resulterat i fler mål men från vår sida räddar Våfflan återigen flertalet farliga chanser, där ibland ett friläge från Keric. Tung matta och relativt högt gräs gjorde att tempot avtog en del på slutet. Väldigt skön poäng då Finlandia hade fått ett alldeles för stort försprång om de vunnit. Fortsatt med och jagar storfavoriterna Finpa och Fiskebäck.”

Resultatet gjorde att toppen av 5B numera är riktigt tajt. När alla lag har spelat elva matcher leder Finalndia Pallo AIF25 poäng, nykomlingen Härryda IF skuggar på 23, Donsö och Fiskebäck har 22 och Styrsö är femma på 20.

 

/Rasta