4A rullar vidare och den elfte omgången spelades i helgen:

 

FREDAG 9/6

Lunden Överås BK – SKIF Semberija 0-2

Nol IK – Mossens BK 5-2

Guldhedens IK – FK Kozara 1-3

LÖRDAG 10/6

Partille IF FK – Gårda BK 0-3

Stenkullen GoIK – Jonsereds IF 1-4

SÖNDAG 11/6

Kode IF – Floda BoIF 4-2

 

Dystert är bara förnamnet på Lunden Överås form för tillfället. Den åttonde raka förlusten inkasserades i fredags när laget föll hemma mot Semberija. Gästerna tog ledningen genom Amar Peric efter 25 minuter och tio minuter före slutet satte även Peric 2-0 som även skulle bli slutresultatet.

Lunden Överås kapten Mattias Alfredsson sa så här om förlusten:

”Ganska jämn match där Semerija har mest boll. Extremt tungt för oss när det känns som allt studsar motståndarnas väg, både bollar och domslut. Men det är väl så det känns när man är i en djup svacka. Grattis till Semberija som gör det bra!”

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om vinsten:

”Vi är nöjda med vinst, men när det gäller spelet då måste vi analysera några saker. Vi hade lite bråttom med bollen och var sugna på att göra snabba mål. Då skaffade vi tre 100 % chanser första 20 minuterna och en av dem blev mål. Visst, vi dominerade utan snack hela första halvleken men bolltempot ska vara mycket bättre. Lunden väntade på sin planhalva och försökte göra något på halv-kontringar men lyckades inte. 1-0 för oss efter första 45 minuterna. Vi visste att i andra halvlek hade Lunden inte något att förlora och vi hade kommit överens om att vi ska komma lite in i banan med fem gubbar och försöka straffa dem med en snabba kontringar. Efter lite Hawaii-fotboll från båda sidor och helt onödig stress hos mina spelaren så gjorde jag två byten som visade sig bra. Förra matchens bästa spelare, Dzengis Sali, och vår junior Qemal Arslani gjorde det fint på vänsterkanten och det var bara för Amar Peric att enkelt sätta dit 2-0 . Visst, vi märkte från början att vi är bättre lag men såna matcher kan gå åt helt annat sidan om man inte tar det allvarligt till sista minuten. Detta är en sak som vi måste förbättra. Vi höjde tempot från förra veckan med fyra träningar och som sagt efter matchen mot Guldheden för oss är juni månad  jätteviktigt. Synd att vi ska åka till Jonsered utan 5 -6 startelva-spelare men jag har blivit van med såna grejer. Så vi ska försöka göra vårt bästa och hålla oss kvar till de första två platserna och komma därifrån med iallafall en poäng. Ska man kanske tycka synd om Lunden? På ett sätt ja, de är tvungna att använda sina unga spelare detta året. Det är en sak som alla lag i denna serien måste vara beredda på . Varje år är det mindre och mindre spelare med erfarenhet som vill spela så de skulle tänka på sånt innan och redan förra och året innan att ge mer chans till unga.”

Lunden är på nedflyttningsplats (elva) och Semberija är nu uppe på en sjätteplats.

 

Förra året tampades Mossens BK och Nol IK i toppen av 5A där Mossen vann serien och Nol kvalade sig upp. I år har dock Mossens haft det riktigt tungt medan Nol har sett betydligt stabilare ut. När lagen möttes i fredags blev det också en Nol-seger, med hela 5-2 dessutom!

Nol hade 4-0 redan till paus efter mål av Felix Rumin, Kajin Talat och dubbla självmål av Mossen! 4-0 stod sig till sista kvarten då Talat satte 5-0 innan MBK reducerade två gånger om (Karl-Johan Holm och Joakim Bruhns).

Mossens Mohamed ”Momo” Hassan sa så här om förlusten:

”Det är så sjukt märkligt hur stor skillnad det är på våra prestationer iår jämfört med ifjol. Med samma spel i femman hade vi legat i botten där med. Nol är inget märkvärdigt utan det är vi som presterar väldigt mycket sämre än vi borde. De gjorde ett snyggt inläggsmål men resten är egentligen bjudningar. Andra halvlek var dock ett steg åt rätt håll och något att bygga vidare på inför andra halvan av säsongen.”

Nols Alen Grozdanic sa så här om segern:

”Första halvlek äger vi matchen totalt och leder välförtjänt med 4-0. Vi spelar boll, skapar chanser och försvarar bra de få gånger Mossen kommer till anfall med sina långbollar. I andra halvlek så kommer Mossen ut lite mer hungriga och pressar direkt. Vi försöker rulla boll och spela det spelet som vi pratat om och har resultatet att spela på. Vi lyckas yterligare göra ett mål och leder med 5-0 innan Mossen reducerar med sina två mål. Vi var det mycket bättre laget och vinner välförtjänt.”

Nol är nu åtta och har hela elva poäng ner till jumbon Mossen.

 

I toppen av 4A är det alltjämnt FK Kozara som lyckas hålla de jagande lagen bakom sig. Laget kunde lämna Guldheden Södra med tre poäng i väskan efter 3-1 mot Guldhedens IK i fredags. Kenan Galijatovic och Dennis Selim hamnade både i målprotokollet för Kozara i den första halvleken men Alexander Andersson straffreducering med dryga kvarten kvar gav lite nerv. Marcos Valenzuela Abellos 3-1 mål i 87:e minuten avgjorde dock matchen helt till Kozaras fördel.

Kozaras tränare Robin Andersson sa så här om segern:

”En helt okej insats där vi vinner utan att förta oss, även om Guldhedens reducering höjde pulsen något. Vi saknade ett gäng spelare idag och det syntes väl att saker och ting gick lite långsammare inledningsvis. Sen kom vi igång och gjorde 1-0 och 2-0 i första halvlek. Mina kollegor i Guldheden får rätta mig om jag har fel, men jag tror inte de kom till ett avslut under hela halvleken. I andra gick vi ner oss, blev alldeles för bekväma, omständliga och på en hörna får Guldheden en straff skänkt från ovan. Då höjde vi oss och kunde sedermera avgöra. Helt okej insats, inte mer, men definitivt tillräckligt för tre poäng.”

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om förlusten:

”Idag hade vi åtta seniorspelare tillgängliga och fick fylla upp med sju juniorer. Då är det tufft mot serieledarna. Kozara vinner rättvist men vi står upp riktigt bra med tanke på omständigheterna. Vår matchplan lyckas egentligen helt då Kozara egentligen bara skapar ett friläge i andra halvlek på egen hand. Några skott strax över har de förvisso också. Tyvärr bjuder vi på tre mål. Ett självmål i ofarligt läge, vi fegar ur i en närkamp sen är målet magnifikt med volleyskott i krysset och sen ger vår målvakt dem öppet mål med några minuter kvar som dödar matchen. Vi reducerar till 1-2 på straff. Själva skapar vi egentligen ingenting men det var lite den ”tråkiga” planen idag. Vi önskar Kozara lycka till i kampen om serieseger. Det får de gärna lyckas med vilket de skulle vara värda.”

Kozaras matchreferat hittas HÄR.

Guldhedens referat hittas HÄR.

Kozara i topp, fyra poäng före Jonsered. Guldheden är tia men har sex poäng ner till Lunden under strecket.

 

Gårda BK startade säsongen riktigt fint men inför lördagens luriga bortamöte med Partille IF FK kom GBK från två raka hemmaförluster i vilka de dessutom gått mållösa. Det blev dock ett trendbrott och Gårda kunde lämna Lexby med tre poäng efter en 3-0 seger signerat Philip Jonsson. Det var dock under den sista kvarten det hände. 1-o satte Jonsson själv i 75:e, 2-0 gjorde Frej Ramberg (i 79:e) framspelad av Jonsson, och 3-0 satte Jonsson i 87:e! Kul att det verkar ha varit en hel del publik på matchen och enligt matchrapporten en bit över 100 personer.

Gårdas Anton Bengtsson beskrev segern så här:

”Börjar lite trevande utan några direkta chanser i första halvlek, var vi som stack upp på någon tabbe i deras försvar! I andra halvlek tog vi över helt och hållet och Partille rörde knappt bollen, dock hade vi svårt att få hål på dem med bland annat en klockren ribbträff och en straff som vi blev snuvade på, en ostskiva för filmning fick vi istället. Partille kanske inte håller med, men jag hade blåst straff. Sen kom dock målet och därefter var det inte mycket att prata om, Philip gjorde vad han brukar, snappade upp en boll som såg ut att vara utom räckhåll, denna gången från målvakten och målet var tomt! Efter det gör vi två till, kunde blivit något mål till. Måste tacka Partille för en trevlig tillställning med massvis med folk. Precis så lokalfotboll ska vara!”

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, hade följande kommentarer:

”Vi saknade mycket folk och gick in för att täppa till. Tyvärr ger vi bort ett mål efter ca 70 minuter och där dog matchen för oss. Nu måste vi ta oss samman och ta tre poäng mot Stenkullen på torsdag.”

Gårdas matchrapport hittas HÄR.

GBK är med bra i toppen och är trea med en match tillgodo på lagen framför. Partille är nu sjua.

 

I lördags möttes också två riktigt formstarka lag när Stenkullen GoIK tog emot Jonsereds IF. Båda lagen var obesegrade i sex raka matcher och kom från tre raka segrar. Efter en mållös första halvlek kunde JIF göra både 1-0 (Martin Viggeborn) och 2-0 (Peter Nilsson, på straff). Stenkullen fick kontakt via ett självmål men strax därefter kom 3-1 genom Kim Sidefalk och Robin Örtendahl satte fyran.

Stenkullens assisterande tränare Håkan Bernhed sa så här om förlusten:

”En match mellan två formstarka lag. JIF startar i ett grymt tempo och vi blir bolltittande. Efter en kvart så skrev vi in 1-0 till Jonsered men Melle tokräddar igen. Vi måste ha division 4A:s bästa målvakt trots att vi släpper fyra idag. 0-0 i halvtid och en bra känsla. 1-4 efter 75 och dagen är förstörd. Jonsered är tunga, stora och bra. Bästa laget i serien och de kommer stå som vinnare i höst tror jag.”

JIF:s Mattias Viggeborn hade följande att säga om segern:

”Första halvlek är en rätt så tråkig halvlek där vi har den bästa chansen genom Tobbe där deras målvakt (Melle) gör en riktigt fin räddning. Sen i paus gör vi lite ändringar i laget där vi trycker upp Peter Nilsson på anfallet och jag går in som offensiv mittfältare varpå vi får resultat på direkt, jag slår en djupledsboll till Peter som resulterar i en farlighet som slutar med hörna, på den hörnan nickar Martin Viggeborn in 1-0. Sen duggar de rätt så tätt mellan målen, efter 25 minuter i andra halvlek står det 4-1 till oss. Mål nummer två kommer på straff som Peter Nilsson sätter med lite tur, deras målvakt var på den men orkar inte hålla den, vårt tredje mål kommer efter ett långt inkast där jag lägger bollen till Kim som får till en projektil som betyder vårt tredje mål för matchen och avslutningsvis gör Robin Örtendahl vårt fjärde mål efter ett fint inspel från kanten som han enkelt kan bredsida in.
En mycket mycket bra andra halvlek från vår sida, och jag måste säga att jag förstår att Stenkullen har tagit såpass många poäng som de har gjort, de är tunga att möta och försöker spela boll och vill framåt. Tycker det var kul att se det spelas fotboll och inte ”parkerar bussen” som tyvärr många andra lag gör. En bra match för Jonsereds IF, nu försöker vi ta upp kampen med Kozara.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR och Jonsereds hittas HÄR.

JIF är tvåa i tabellen, fyra pinnar bakom Kozara. Stenkullen tappade lite till lagen framför men är fyra.

 

Omgången avslutades igår söndag med att Kode IF hemmaslog Floda BoIF med 4-2. Lagen gjorde varsitt tidigt mål där Rasmus Haraldsson gav KIF ledningen men Floda kvitterade två minuter senare genom Nils Alexandersson. Detta stod sig till mitten av den andra halvleken då Kode avgjorde matchen med tre raka mål. Joel Olsson satte 2-1, Marcus Olofsson gjorde 3-1 och Rasmus Haraldsson 4-1 (hans tolfte mål, bäst i 4A). Rickard Hagström reducerade till 2-4 med till ingen nytta.

Tvåmålsskytten Haraldsson sa så här om segern:

”Rent generellt så gör vi inte en av våra bättre matcher men genom att vara effektiva när vi kommer till sista tredjedelen kan vi kamma med oss alla poäng. Floda har en tydlig spelidé som dem följer bra och stundtals så för dem matchen mot ett passivt hemmalag. Skönt dock med tredje raka och förhoppningsvis kan vi göra en bättre prestation över hela banan nästa vecka.”

Kungälvs-Posten har skrivit om matchen HÄR.

Kode är femma och Floda är nia.

 

Serien håller på att spricka upp nu efter hälften av matcherna är spelade. Mossen och Lunden börjar halka efter i botten, i mittenskiktet är det jämnt med sex lag inom fem poäng och i toppen börjar Kozara, Jonsered och möjligen även Gårda haka av lagen bakom lite. Frågan är om fyran Stenkullen orkar hänga med?

 

/Rasta