6A-tabellen är fortfarande lite haltande men det börjar ordna upp sig. De här matcherna spelades iallafall i helgen:

 

FREDAG 9/6

Lekstorps IF – Bergums IF 0-1

Croatia Göteborg – Bergsjö IF 1-1

LÖRDAG 10/6

Gamlestaden FF – Tollereds IF 1-3

Sveakurd FC – Pushers BK 4-1

 

Toppen av 6A är roligare och jämnare än på många år. Ofta har det vid det här laget varit ett eller två lag som stuckit iväg ordentligt men i år har vi 4-5 lag som är inblandande. Vi har dessutom inte sett så många utklassningssegrar med tvåsiffriga resultat som det ofta varit de senaste åren.

Ett av dessa topplag är Bergums IF som i fredags tog en knapp seger i derbyt mot Lekstorps IF. Nyförvärvet från Real Maskin, Kalle Jarnebrink, nickade in matchens enda mål i den 89:e matchminuten!

Bergums Atbin Vali sa så här om segern:

”Själva matchen är enformig. Vi har bollen från start till slut utan att lyckas få in den förrän i slutminuten när Kalle nickar in en fint slagen frispark. Lekstorps matchplan fungerade väl där de var ute efter en poäng. Hotade oss egentligen aldrig mer i ett läge där vi bjöd dem på bollen. Segern var rättvis då vi bland annat missade ett friläge och ett par farliga skott.”

Bergum leder serien, fem poäng före Tollereds och Bergsjö IF men båda de lagen har en match tillgodo. LIF är nia.

 

I fredags möttes även Croatia och Bergsjö IFGamlestadsvallens gräsmatta. Lamin Kanteh gav gästerna BIF ledningen efter dryga halvtimmen men Karmo Semo kvitterade med kvarten kvar och matchen slutade 1-1.

Croatias spelande tränare Vllaznim Ibishi sa så här om matchen:

”Vi har en väldigt tunn trupp och idag så saknades flera spelare. Bergsjö IF var mycket bättre än oss idag och förtjänade att vinna med ett par bollar men vi krigar och lyckas få med oss en pinne.”

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi hade följande att säga om matchen:

”Vi mötte ett kämpande Croatia som gjorde det bra utifrån sina förutsättningar. Vi äger annars matchen i 90 minuter och skapar chanser, inte överdrivet mycket men borde kanske gjort något mål till. Vi lyckades göra 1-0 men så länge resultatet var 1-0 så fortsatte Croatia att kämpa och lyckades till slut även göra 1-1. Jag är väldigt besviken att vi inte lyckas vinna en sån här match när vi är så överlägsna men vi har oss själva att skylla eftersom vi slarvar så mycket och tror att matchen är avgjord innan den har hunnit starta. Sen är det en grinig match och det förstår man när så många spelare i bägge lagen känner varandra och vägrar förlora mot varandra. Men alla spelstopp och småtjafs gynnade bara Croatia och vi gick in i den fällan trots att vi pratade om det. Vi skulle hålla ett högt tempo i matchen men lyckades inte med det. Det gäller för oss nu att börja vinna igen och komma ur den här svackan som vi är in i.”

Jobbigt poängtapp för BIF i toppstriden alltså och laget är trea, fem pinnar efter Bergum men med en match tillgodo. Croatia återfinns i mitten av tabellen som sjua.

 

Nykomlingen Gamlestaden FF har inte riktigt lyft som bloggen trodde och i lördags fick vi mer bevis på att det är en bit kvar till topplagen. Ett formstarkt Tollereds IF (fyra raka segrar inför matchen) kunde vinna på Gamlestadsvallen med 3-1. Björn Melleberg gillar att måla och han satte dit 1-0 för gästerna redan efter fyra minuter. Dennis Lai kvitterade visserligen för GaFF men sen var det dags för nästa gamla räv i Tollered att kliva fram, nämligen Daniel Hultberg. Han satte 2-1 precis innan paus och motiveras säkert av att brorsan Anders i Göteborgs City redan hunnit med nio fullträffar! I den andra halvleken kunde sen Christoffer Thörngren avsluta målskyttet med att sätta dit 3-1.

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om matchen:

”En match där vi är bättre än Tollered i kanske 15-20 minuter. Resten av matchen är deras. Vi saknar några spelare idag som hade bidragit med bland annat muskler vilket behövs mot Tollered. De är samspelta, smarta och fysiska. Vi är trubbiga, slarviga och trötta. Ändå så lever matchen länge och sett till målchanser är det jämnt. Vi måste få tillbaka kontinuitet i matchtrupper och träningsnärvaro om vi ska hänga med i toppen, men det ska vi lösa.”

Tollereds Facebooksida gick det att läsa följande:

”I solskenet och på en bra gräsplan vann idag Tollereds herrar borta mot Gamlestadens FF. Resutlatet skrevs till 1-3 (1-2) efter att Björn Mellberg, Daniel Hultberg och Christoffer Thörngren gjort Tollereds mål. Resultatet sett till matchbild var rättvist. Tollered började väldigt bra, satte 0-1 tidigt samt hade ett skott ribba ner på målinjen genom Joakim Fors. Efter en halvtimme började matchen glida bortalaget ur handen. GFF kvitterade men kort därefter satt Hulta 1-2. Ett viktigt mål då matchen stod och vägde. Andra var chansfattigare, TIF hade god kontroll och Fredrik Persson sytrde laget med fast hand.. Med en kvart satte Thörngren 1-3, dessförinnan hade Mellberg en nick i överliggaren. Bäst i TIF tyckte Aston och Sigge att Daniel Hultberg var, men många var där och nosade.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

TIF ångar på och tog alltså sin femte raka seger och har nu tätkontakt. Laget är tvåa, fem poäng efter Bergums IF men med en match tillgodo. GaFF är sexa.

 

I lördags besegrade även Sveakurd FC Pushers Bk med 4-1. Pasar Sulaiman gav SFC ledningen i den första halvleken och tidigt i den andra kunde Sveakurd även göra både 2-0 (Karzan Ayoub) och 3-0 (Sulaiman igen). PBK:s reducering kom sent genom Leon Mc Manus men då hade redan Sveakurd gjort sitt fjärde (målskytt Saman Herish Ahmed).

Sveakurds Behar Tahiri sa så här om segern:

”Efter att vi mer eller mindre gett bort tre poäng i senaste matchen mot Gamlestaden var det ett revanschsuget Sveakurd som tog emot Pushers på Bläsebovallen. Matchen började som väntat, Sveakurd var det spelförande laget och Pushers backade hem för att satsa på omställningar. Efter ca 25-30 får vi hål på Pushers. Sedan kommer tvåan, trean och även fyran. Trots att vi, som i tidigare matcher, äger bollen större delar av matchen så är vi inte där vi vill vara. Alltför ofta har vi för korta anfall då flera spelare slår avgörande passningar i ett tidigt skede. Detta medför att vi inte får det massiva spelövertaget som vi vill ha. Kunde blivit större siffror men vi är alltför nonchalanta framför mål. Med fem minuter kvar av matchen reducerar Pushers efter slarv i Sveakurd. Pushers ska ha stor eloge för inställningen matchen igenom. Laget spelade med en man mindre sista 25 min pga flertal skador under matchen.”

SFC är femma men har toppkänning då de har två eller tre matcher mindre spelade än lagen framför. Pushers är åtta.

 

/Rasta