Två matcher spelades i 6C som avslutade omgång 11.

 

LÖRDAG 10/6

Vrångö IF – Brämaregårdens FC 2-0

SÖNDAG 11/6

AIF Göteborg – Hönö IS 2-4

 

I lördags var Vrångö IF tillbaka i vinnarspåret efter tre tunga förluster mot lag på den övre halvan och en sammanlagt målskillnad på 2-15. Gästerna Brämaregården besegrades med 2-0 efter mål av Alberto Romero Rebolloso i första och Fredrik Rimborg på straff strax efter paus.

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om segern:

”Jätteskönt att vinna igen. Vi gör en bra insats, men borde väl gjort några fler mål. Missade väldigt många bra lägen. Men en väl genomförd match där vi förde spelet och Brämaregården hotade aldrig. Alberto gjorde mål för andra matchen i rad och nyförvärvet Nicklas debuterade och visade att han kommer vara väldigt viktig framöver. Skall sägas att Brämaregården kämpade tappert med 11 man i värmen.”

BFC:s Tobias Hofving hade följande kommentar om matchen:

”Vi kom ut till Vrångö med en sällsynt tunn trupp. Tyvärr kunde inte Vrångö flytta matchen, så det var bara att bita ihop. Söndagsmatch och start 11.00, vilket innebar samling kl. 08.00 där vi räknade in 11 man inklusive två målvakter och en snorförkyld Oskar. Väl ute på ön stod vi upp riktigt bra och var nära flera gånger i första halvlek. Istället är det hemmalaget som får in en boll och vi går till vila 1-0. Direkt i andra får Vrångö en orättvis straff som nätt och jämnt når maskorna. Därefter börjar solen ta ut sin rätt och vi har inte energi nog att komma upp i långa anfall, men skapar ändå chanser. Båda lagen håller dock tätt och matchen slutar 2-0. Samtliga WO i 6C de senaste säsongerna har varit ute på Vrångö och vi är väldigt nöjda över att vi slapp undan denna gång.”

Vrångö tog alltså en efterlängtad seger och är nu sexa. BFC är nia.

 

I gårdagens match på Gröna Vallen mellan AIF och Hönö var bloggen på plats nästan hela den första halvleken under ett träd som gav tveksamt skydd mot regnet. HIS måltjuv Carl Wiklander tråcklade in 1-0 redan efter en två minuter efter en lite tilltrasslad situation. Gästerna Hönö var klart det spelförande i regnet och de satte en hel del tidiga bollar i djupet på löpande forwards men dock utan att skapa de riktigt heta chanserna. Då var det faktiskt AIF som stack upp och skapade 3-4 riktigt bra lägen. AIF:s nye anfallare Gustav Larsson var nyttig i anfallet och köttade sig fram till ett bra läge där han dock sköt över. AIF hade även några hörnor och frisparkar som skapade oreda samt ett kanonläge precis framför mål som (om bloggen minns rätt) Mikael Granestål inte får träff på efter bra förarbete av just nämnda Larsson.

Enligt rapporterna kunde dock sedan Hönö gå ifrån till 4-0 efter ett par riktigt vackra mål. AIF fick in två reduceringar men kunde aldrig riktigt hota.

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om segern:

Ja du, vad ska man säga om matchen. Vi försökte hitta mycket bollar bakom deras backlinje där vi trodde att de skulle vara sårbara. Till en början gick det bra då de stod ganska högt med backlinjen utan att sätta press på vår bollhållare. Vi gör tidigt 1-0 av Wiklander och har god kontroll på spelet första 25. AIFs enda spelidé var att skicka långt på duktige Gustav Larsson som var både snabb och stark men våra försvarare var ständigt 2 mot 1 och kunde neutralisera honom ganska enkelt. Vi slår tyvärr alldeles för mycket felpass då vi hela tiden vill slå den avgörande passningen och 1-0 stod sig i paus. Till den andra försöker vi hitta in mer centralt och Johan hittar Calle med en stenhård passning som tar emot bollen med ena foten, snurrar om och drar in den med vänstern från 20 meter. Klass! Kort skickar Edvin in en projektil från 25 meter upp i krysset. Kul för honom men värre för oss andra i laget som får höra hans tjöt resten av säsongen om årets mål. Bara minuter senare så vill inte Johan ” med den fina foten” Andersson vara sämre och skjuter in en frispark från 20 meter och där var matchen helt avgjord. Vi genomför mängder av byten och spelet blir lite sämre sista delen av halvleken och AIF tillåts reducera två gånger om på fasta situationer. Onödigt men kul för dem. Nu väntar Sandarna på lördag och förhoppningsvis får vi tillbaka någon/några av våra skadade spelare tills dess.”

AIF:s målvakt Gustav Forsström sa så här om förlusten:

”Vi gör en rätt bra match, ett fall framåt. Första målet är lite oturligt, sen deras 2,3,4 är riktiga projektiler lex Giroud mot oss i fredags. Vi kommer ifatt till 2-4. Hönö vinner rättvist men vi tar med oss matchen till omstarten. Tre tabbar av oss 3/4 mål och blir oerhört hårt straffade med avslut som håller högre upp i seriesystemet.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Hönö är trea men med ett par matcher tillgodo och laget har bara tappat poäng i en match än så länge. På lördag smäller det mot obesegrade serieledarna Sandarna BK! AIF är elva i tabellen och det kan bli riktig tungt då lagen har precis framför har ett par matcher tillgodo.

 

/Rasta