Tre matcher i 6D blev det i helgen med följande resultat:

 

FREDAG 9/6

Diseröd SK – FTU 1-1

IF Warta – IF Vardar/Makedonija 4-1

LÖRDAG 10/6 

Bjurslätts IF – Hermansby IF 7-4

 

Trots att det var botten (Diseröd) mot toppen (FTU) som möttes på Kareby Hed i fredags blev det en jämn tillställning som slutade 1-1. Gästerna FTU tog planenligt ledningen efter tjugo minuter genom Seyit Kiyak men tolv minuter från full tid satte Robert Thelin 1-1 på straff och det blev inga fler mål.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Väldigt besvikna FTU -spelare vandrade av Kareby Hed igår kväll efter matchen mot Diseröd. Ytterligare en match där vi känner att vi förlorar två poäng istället för att vinna en. Vi börjar som vanligt i högt tempo och har ett hyfsat bra passningsspel som resulterar i ett par halvchanser. Vårt ledningsmål kommer efter en frispark som vår assistkung Atilla Atik slår mot bortre stolpen där Seyit Kiyak når högst. I första halvlekens sista sekund missar vi öppet mål från tre meters avstånd. Känns som att matchen kunde och borde avgjorts där. I andra flyttar Diseröd upp positionerna och vi får lite svårare att komma igenom och de hotar med snabba omställningar. Under första halvtimmen har vi några helt fantastiska lägen men bollen vill, precis som förra helgen inte in. Efter ett fint anfall av hemmalaget tvingas vår målvakt gå in bryskt i en duell som resulterar i straff. 1-1 och nu är det väldigt nervöst och stressigt. Vi skapar inte mycket med våra lyftningar in i deras straffområde och råkar dessutom ut för några kontringar Diseröd borde utnyttjat bättre. Tuff match mot ett motiverat, löpstarkt och försvarsmässigt riktigt bra lag. Ett plus till deras nr 4, mittbacken som nickade bort runt hundra bollar. Hos oss är det inte mycket att klaga på. Inställningen är bra, spelet stämmer, målchanser skapas men av någon anledning vill bollen inte in de senaste 180 minuterna. Vi hoppas på ketchupeffekt i de sista tre matcherna innan uppehållet.”

FTU:s matchrapport hittas HÄR.

FTU har suttit i förarsätet i 6D sen början på säsongen och leder fortfarande serien men Warta ligger bara en poäng bakom med en match tillgodo! Diseröd är tia.

 

FTU tappade poäng hade alltså Warta chansen att kliva närmare och de tog den via en 4-1 seger mot Vardar/Makedonija. 1-0 kom direkt i matchinledningen genom Alexander Domingues Ivarsson. I mitten av den andra halvleken kom både 2-0 och 3-0 och med kvarten kvar gjorde Domingues Ivarsson även 4-0 och punkterade matchen. Vardar fick in ett tröst mål genom Nassim Ben Sassi på en straff med åtta minuter kvar.

Wartas Daniel Svensson sa så här om segern:

”Vi är riktigt starka när vi spelar hemma vilket vi även visade igår. Återigen lyckas vi få in en väldigt tidig boll bakom deras målvakt på en fast situation. Från det kom det bra med energi och kraft som gjorde att vi kunde spela vårt spel och till största del styra matchen. Det blev väldigt hetsigt och aggressivt från både håll vilket kändes onödigt, men det betyder väl bara att de tre poängen vi slogs om var lika viktiga för båda lagen. I första halvlek har vi chans efter chans men missar mycket, precis som mot Hälsö. I andra halvlek lyfter vi oss ytterligare ett steg och tar över matchen helt. Vi lyckas ju även slänga in tre bollar till. Sista kvarten tycker jag att Vardar kom igång ordentligt och började pressa tillbaka oss vilket tillslut resulterade i en straff och 4-1. Vi gör tre av fyra mål på fasta situationer vilket känns starkt. Eloge till domaren som håller sitt huvud kallt även om hela planen kokade.”

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om förlusten:

”Vår sämsta insats för året när det gällde som mest. Trots att vi inför matchen visste att detta var den viktigaste matchen hittills under säsongen kom vi inte i närheten av det spel vi visat på sistone. Mål i baken direkt i inledningen för andra matchen i rad och ridå direkt. Vi kom inte in i vårt tempo förrän i slutet på andra halvlek. Warta straffar oss rejält på tre fasta situationer och är väl värda tre poäng. Vi möter ett lag som vill mycket mer än oss och resultatet är odiskutabelt. Jag unnar min moderklubb all lycka till under hösten och hoppas dem kniper avancemang till 5:an för med de eldsjälarna i klubben är dem väl värda detta.”

Warta är nu alltså tvåa, en poäng bakom FTU men med en match tillgodo. Vardar är åtta.

 

I lördags lossande det äntligen lite för Bjurslätts IF som annars haft en riktigt tung första halva av 6D. På Bravida Arena kunde BIF till slut besegra Hermansby med hela 7-4! BIF hade 3-0 redan efter 13 minuter och släppte aldrig greppet efter det. Amir Kassal blev tremålsskytt för BIF och Jonathan Wennergren satte två. Hermansby hade dubbla målskyttar i Joakim Zärnblom och Daniel Berglund

HIF:s Samuel ”Sonkan” Holgersson sa så här om förlusten:

”En match där Bjurslätt kommer riktigt taggade till matchen! De kontrar sönder oss i början av matchen. Efter 14 minuter stod det 3-0 och efter det var det riktigt jobbigt för oss. Vi har en bra offensiv men släpper alldeles för enkla mål. Jag tycker att vi jobbar oss in i matchen sakta men säkert och i halvlek står det 6-3 till Bjurslätt. Andra halvlek är spelmässigt en jämnare match men tyvärr känns det som Bjurslätt har bra koll på oss. Känns som ett rättvist resultat! Det känns oerhört tungt och det är tråkigt att vi aldrig kan ställa upp med samma lag start elva pga att det alltid är några som är upptagna med annat.” 

BIF:s Tim Samuelsson kommenterade matchen så här:

”Vi hade bra anfallspel och kom fram i många lägen och hade bra utdelning. Vi kunde rulla lite boll och spela oss fram. Vi tappade dock lite lätt bakåt så några bollar rullade in. Annars var vi relativt stabila och vi tog tre härliga poäng.”

Bjurslätt klev upp till en niondeplats och Hermansby är elva.

 

/Rasta