Fyra sköna och målrika 7A-matcher spelades i helgen som slutade så här:

 

FREDAG 9/6

Surte IS FK – Elisedals IS 6-0

LÖRDAG 10/6

Fotö GoIF – Rödbo IF 10-1

Nödinge SK – Gothenburg Celtic FC 4-2

SÖNDAG 11/6

Angered SK – Eritreanska IF Göteborg 1-10

 

Surte hade inga större problem att besegra Elisedal i fredags och 2-0 i halvtid blev 6-0 efter 90 minuter. Det står 5-0 på förbundets sida men enligt vad bloggen har förstått så blev det 6-0 och det kommer att ändras. Som vanligt svarade Rade Radovic för några mål (två) och är nu uppe i 22 fullträffar i 7A.

Surtes Jesper Garvetti sa så här om segern:

”Det kände bra under uppvärmningen och vi var klart taggade inför matchen. Första 20 rullade vi ut dem men sen händer de som vanligt att vi går ner i tempo och får dålig rörelse och då kommer långbollarna och då är vi inte lika bra. Vi hade kontroll under hela matchen och sattes inte direkt under någon större press. Vår tränare visade prov på sitt italienska temprament när han i halvtid ”skällde” ut oss. Hur man kan spela så bra första 25 till att sedan tappa allting. Det gav resultat direkt. Vi hittade tillbaks till vårt spel och med det kom även målen. Det var ett lag på plan andra halvlek. Detta var vår tredje vinst i rad utan ett insläppt mål och fler ska det bli.” 

Surte är fyra i tabellen och EIS är nia.

 

Fotö GoIF är med i toppstriden och är tvåa i tabellen efter en 10-1 kross av Rödbo IF hemma på ön. Det stod dock bara 2-0 i halvtid innan det rann iväg och två röda för Rödbo hjälpte inte heller. Både Alberth Gustavsson och Mikael Beckius blev tremålsskyttar för Fotö. 

Fotös Gustav Bäck sa så här om storsegern:

”Riktigt gedigen insats av samtliga! Det kändes som om det inte var något snack om vilka som skulle vinna denna matchen, mycket mera hunger än senast mot Surte. De fick dock två utvisade i andra halvlek samt att de bara hade med sig 12 gubbar så dem tröttnade rejält och det rann iväg även om vi hade bud på fler.”

RIF:s Markus Hasselblom sa så här om förlusten:

”Ja ett resultat som inte riktigt speglar matchen. Vi spelar bra fram tills vi drar på oss en riktigt onödig utvisning men fortsätter att kämpa och skapa målchanser. Men istället för att vi får till några fler mål så är Fotö effektiva och punkterar matchen. Vi får även en andra utvisning och sedan går det utför, rejält. Nåväl det är bara att glömma och komma ihåg att vi tar dem på hemmaplan.”

Fotö finns numera också på Instagram (fotogif1959) för den som är intresserad. Vi får se om det dyker upp några guldhattar där när säsongen är slut men Fotö är iallafall tvåa i nuläget, tre poäng bakom Nödinge SK men med en match tillgodo. RIF är tia.

 

I toppen av 7A återfinns Nödinge SK och de tog sin nionde seger av tio möjliga i lördags när Gothenburg Celtic besegrades med 4-2 hemma på Vimmervi. NSK fick 1-0 tidigt i matchen genom ett självmål och gjorde 2-0 tidigt i den andra halvleken. Nödinge kunde gå upp till en 4-1 ledning innan Celtic fick in en till reducering.

NSK:s Ermin Aganovic, som satte 4-1 målet på straff, sa så här om segern:

”Trots att tränaren valde ännu en gång att rotera i startelvan så var vi det bättre laget matchen igenom. Vi lyckas göra fyra mål framåt och släpper in två bakåt på grund av misstag från vår sida. Vi vinner och det är det viktigaste, nu har vi en sista tuff match om två veckor innan sommar uppehållet som vi ska försöka komma väl förbereda till.”

NSK leder som sagt 7A och Celtic är sexa.

 

Igår söndag bjöds det på målkalas igen när Eritreanska krossade Angered SK med hela 10-1! Habte Fesha Kifle och Haben Gebrengus gjorde tre mål var för Eritreanska som nu är åtta. ASK är sist i tabellen.

 

/Rasta