Alla lag utan serierna som haltar, div IV-div VII så landar vi på elva matcher per lag. Halva serien. Och redan nu kan vi skönja några lag som kan planera för nästa år redan nu. Och det finns några som snart bör kunna planera för nästa år, med början från sommaruppehållet.

Mossens BK 4A till div V

Nykomlingen som väl bara förlorade en match förra året? Oavsett hur många förluster det blev så har div IV varit ett alldeles för stort steg. Mossen har inte alls kommit in i serien, en tuff serie skall sägas direkt. Men att de skulle få det så tufft, det trodde nog inte många av oss. En seger och tre poäng totalt på första halvan gör att man kan börja planera för div V nästa år. Det är nio poäng upp till strecket och en bedrövlig målskillnad. Alltså skall man ta in tio poäng på lagen ovan. Går det att plocka in? Knappast. Tio poäng skulle man ju kunna plocka men då skall ju lagen ovan strecken inte ta en poäng till på de sista elva matcherna. Och skulle lagen ovan strecket vinna 1-2 matcher på andra halvan av serien ja då behöver Mossen vinna 5-6 matcher. Det gör man självfallet inte.

FC Komarken 5A till div IV

Komarken hade det tufft i fyran förra året. Men till i år har man studsat tillbaka rejält i femman. Nye tränaren Milan Tanaskovic har fått bra fart på de spelarna som var kvar ihop med alla de som tillkommit. 29-6 i målskillnad. Idel segrar och när de vinner sin hängmatch mot Bosona har de kommit undan seger mot alla lag innan det vänder. Anmärkningsvärt. Visst är United Africa 4-7 poäng bakom men det är tufft att plocka in på ett lag som alltid vinner.

BK Björkåsen 6D till div VII

Noll poäng. Det troliga är att de stannar på noll poäng. Steget upp till sexan var som väntat alldeles för stort för Björkåsen som nu får börja vänja sig vid att spela sjuan igen. Halva serien finns kvar att känna på men det räcker inte på långa vägar till att klara sig kvar detta.

 

///Dalla