Igår spelades två matcher i lokalfotbollen:

 

TISDAG 13/6

5B:

Balltorps FF – FC Linné 5-1

7B:

Azalea BK – Ösets BK 4-3

 

I 5B fortsätter Balltorp att ta sig uppåt i tabellen medan det ser fortsatt tungt ut för jumbon FC Linné. 5-1 slutade matchen på Förbovallen igår till hemmalaget BFF:s favör. Viktor Lundqvist inledde med två snabba strutar för Balltorp men Linné fick lite kontakt med en reducering innan paus genom Inza Tours Bagayegou. I den andra gick dock allt Balltorps väg, ett tidigt 3-1 mål signerat Patrik Larsson, fullbordat hattrick av Lundqvist, rött kort på Linnés Jens Hemmingsson, och i matchens sista minut 5-1 genom Jetmir Kurti.

Linnés Karl Jansson sa så här om matchen:

”En av våra bättre matcher rent spelmässigt, vilket inte slutresultatet speglar såklart. Då vi hade lite målvaktskris fick vi ställa vår egen ”Erlingmark”– Olle Johnels i mål. Han gjorde vad han kunde och ingen skugga ska falla på honom. Resultatet rann iväg lite i andra då vi fick en utvisning och gick på knäna.”

BFF:s Jetmir Kurti sa så här om segern:

”Vi gör egentligen ingen höjdarmatch. Vi faller in i deras tempo första halvlek som gör att vi bjuder in dem i matchen. Andra halvlek stänger vi matchen tidigt och gör det vi ska göra. Ingen jätteprestation men vi gör vårt jobb även om vi hade många borta.”

Balltorp är sexa i tabellen och Linné fortsatt sist.

 

I 7B var det toppmöte och derby på Majvallen när Azalea BK och Ösets BK drabbade samman. Gamle Real Maskin-spelaren Gustav Rybo Molin gav ABK ledningen redan efter fem spelade minuter men sen var det öste Öset på ordentligt! 1-1 genom Nils Andersson i sjunde minuten och både 2-1 (Fadil Aliu) och 3-1 (Artan Zuta) kom innan första halvtimmen var spelad! I början av andra vaknade dock serieledarna till och reducerade till 2-3 genom Dennis Nilsson. Slutet blev dramatiskt med en 3-3 kvittering i 83:e (Rybo Molin igen), ett rött för ABK minuten senare, och ett segermål för ABK från skyttekungen Johannes Mohlin Rutström i 87:e!

Just Mohlin Rutström sa så här om segern:

”Vi började matchen riktigt bra och det kändes som de inte var med alls från start. 1-0 till oss kom ca 15 minuter in i matchen, välförtjänt. Sen tappar vi allt spel i en period och bjuder in de i matchen. Inom loppet av 20 minuter leder de helt plötsligt med 1-3. Vi kommer igång lite på slutet av halvleken men går till pausvila med två mål upp. Öset gör det väldigt bra på de chanserna de får, men vi känner att vi är det bättre laget. 2-3 kommer tidigt i andra och efter det så är det enligt mig spel mot ett mål. Vi skapar chans på chans men får inte in bollen. Vi får en frispark på mittplan när det återstår ungefär tio minuter, chockar dem genom att slå den fort och Dennis slår kyligt in bollen bredvid/under målvakten. Vi fortsätter trycka på och Öset känns nöjda med en poäng, vi får dessutom ett rött kort när det återstår fem minuter, men tuggar på. I matchens sista minuter hittar vi igenom deras försvar genom en härlig passning av Philip Juhlin till mig, jag vänder upp och trycker in bollen i högra hörnet. Sen händer det inte så mycket mer, Öset får en hörna på slutet men annars har vi kontroll. Väldigt rolig match att spela, man märkte verkligen att det var ett derby, det smällde hårt (men sällan fult) i varje närkamp och man visade starka känslor vid varje domslut. Välförtjänt seger enligt mig, men det satt långt inne.”

Även Azaleas tränare Jan Juhlin gav sin syn på segern:

”Vi inleder matchen på det sätt vi sagt att vi skall göra och nyttjar kanterna effektivt. Gullet gör rättvist 1-0, men vi står och sover på ett inlägg och Öset kan väldigt enkelt kvittera, efter det får vi en svag period där ett par juniormisstag gör att det plötsligt står 3-1. Moralen finns där dock och efter en del taktiska justeringar hittar Fille fram till Denko som klivit ut på högerbacken. Fri med målvakt gör han 2-3. Öset tröttnar mer och mer medan vi mal på utan att spela på toppen av vår förmåga. Gullet, planens bäste, hittar 3-3 från ingen vinkel och vi känner att vi har än mer att ge. Svante drar dock på sig ett rött men vi är inne i ett grymt flow i matchen och när Phille bryter igenom och hittar Johannes till 4-3 utbryter såklart storjublet. Öset är inte tokiga och har en del bra gubbar men orken finns inte där och min uppfattning är att vi springer in segern efter att ha stått för en del kostsamna egna misstag. Det har varit och kommer säkert att bli en del sådana.”

Azalea leder serien fem poäng före Tynnered. ÖBK återfinns på en tredjeplats.

 

/Rasta