SK Argo kom stärkta till kvällens match på Gröna Vallen efter två raka segrar med den finfina 2-1 segern senast mot Fröjdens FK i färskt minne. Kvällens motståndare Brämaregårdens FC är dock inte riktigt någon favorit för Argo. En vinst och en förlust förra säsongen i 7B och förlust med hela 2-6 i årets 6C-premiär.

SK ARGO – BRÄMAREGÅRDENS FC 3-0 (2-0)

1-0 Kristoffer Jonsson (Johan Skalin) (10)

2-0 Kristoffer Jonsson (Emilio Suarez Ardiles) (22)

3-0 Simon Jalonen (Kristoffer Jonsson) (89)

 

Argo visste att BFC gärna rullar boll via mitten var det en lite annorlunda uppställning i dagens match. Det blev helt enkelt en 3-5-2 uppställning för att tajta till det på mitten:

Robin

Barkebo-Maggan-Skärhamn

Lindqvist-Kalle P-Rasta(C)-Skalin-Gustav

Emilio-Koffe

Bänken:

Ralle

Svensson

Simon

Ferm

Jonathan

 

Robin Staaf var tillbaka mellan stolparna efter att ha missat några matcher. Trebackslinjen bestod av tre välbekanta namn, Calle Barkebo, Magnus ”Maggan” Andersson och Daniel ”Skärhamn” Samuelsson. I en liten mer defensiv roll på mitten hittade vi Fredrik ”Rasta” Airosto och framför honom centralt spelade Kalle Pettersson och Johan Skalin. Gustav Dovstad och Marcus Lindqvist spelade på kanterna och i anfallsduon bestod av Kristoffer ”Koffe” Jonsson och Emilio Suarez Ardiles. Argo kom med en starkt trupp med full bänk bestående av Rasmus ”Ralle” Grahm, Michael ”Läget då?” Svensson, Simon Jalonen, Jonathan Olsson och Martin Ferm.

Argo började matchen hetast och direkt på avspark hittade Maggan en långboll ut på kanten till Gustav som fixade en hörna. Den rann igenom precis framför mål och det var ytterst nära att Argo fick en drömstart. Argo hittar rätt i sina positioner ganska omgående och stänger många av passningsvägarna för Brämaregården. Dessutom kan Argo vinna boll på offensiv planhalva och skapa lägen. 1-0 kommer redan efter tio minuter. Argo kan rulla ganska fritt på mitten och Johan Skalin lägger in en fin boll i BFC:s straffområde som Koffe Jonsson kan plocka med sig och ganska enkelt skicka in i mål! BFC försöker rulla men kommer inte så långt och visst är det lite ytor på kanterna men då är Argo väl samlade defensivt när bollarna skickas in i straffområdet. BFC:s duktige Morteza Mohammadi fick lite bollar att jobba med i anfallet och kom till några avslut från distans men de som träffade mål hade Robin inga problem att ta hand om. Offensivt skapade Argo flera fina lägen efter bra kombinationer och 2-0 målet kommer i mitten av den första halvleken. Ännu en gång kommer Skalin rättvänd på mitten och hittar in till Emilio i straffområdet som spelar den vidare till Koffe som trycker in 2-0! Argo slarvar en del i de sista passningarna och med lite mer kyla och bättre beslut hade matchen kunnat vara avgjord tidigt.

Istället spelar BFC upp sig i slutet av den första halvleken och tar över spelet. Argo är tvåa på bollen och hamnar lite fel i positionerna. BFC har några hörnor och lite skott utifrån men inga riktig heta chanser. Argo har istället några halvfarliga omställningslägen som dock rinner ut i sanden.

2-0 i halvtid efter en riktigt bra start för Argo men en sämre avslutning.

I andra är det igen Argo som börjar starkast och trycker på för ett tredje mål. Laget har en hel del hörnor och halvchanser men utan att göra mål. BFC kommer stundtals i anfallsvågor men utan att riktig hota. Matchen står och väger och även om det känns som Argo har läget under kontroll så är det lurigt med bara en tvåmålsledning då BFC har sina individuellt skickliga spelare. I mitten av den andra halvleken får dock BFC:s kapten Tobias Hofving lämna efter två gula. Argo lyckas dock trots det numerära överläget att få in bollen trots en hel del chanser. Båda Marcus Lindqvist och inbytte Simon Jalonen kommer runt bra på kanterna men får inte in bollen till några medspelare framför mål. Även inbytte Martin Ferm har några lägen att punktera matchen. BFC har stundtals en hel del boll och trillar runt ganska fint men det händer inte så mycket förutom någon hörna och fler skott utifrån. Argo spelar dock inte särkilt bra och det blir ofta stressat och många som vill avgöra.

I 83:e minuten för även BFC:s målvakt lämna efter att han rivit ner Ferm precis utanför straffområdet. Frisparken är dock ganska usel och träffar inte ens mål. Med två man mer lyckas ändå BFC hålla en hel del boll men istället får Argo jätteomställningslägen och till slut sitter trean. Argo kommer i ett fyra mot ett läge där Koffe till slut spelar fram debutanten Simon Jalonen som kan trycka in 3-0!

Argo tar sin tredje raka seger och gjorde väl det som krävdes. Inledningen med de två tidiga målen lade grunden för segern och BFC skapar inga egentliga jättelägen. Argo borde dock ha dödat matchen mycket tidigare och utnyttjat det numerära överläget bättre.

Robin Staaf var stabil i kassen och hade koll på det mesta som dök upp i straffområdet. En notis är att Argo alltså spelade med en trebackslinje där alla är födda på 70-talet och hade en sammanlagd ålder på 117 år. Kul även att debutanten Simon Jalonen fick näta.

 

Argo är nu sexa i tabellen och BFC återfinns på en niondeplats.

 

/Rasta