Det blir speciellt för Adej Hayek, tränare för Älvsborg att återvända till Kongevi ikväll för att coacha sitt blåsvarta lag för seger mot laget han både spelat för i många år och därefter tränat.. Kongahällas skyttekung Cornelis Leckborn ser ju självfallet gärna att hans lag vinner.

Hayek:

6-1 på Kärra, dessförinnan 2-0 på Hisingsbacka och nu bara ett mål insläppt på senaste tre matcherna, en poäng från serieledning, är ni i fas med din tänkta planering?
Vi har väl blandat och gett mer än vi önskar de första nio omgångarna samtidigt måste vi vara ödmjuka och inse att en motståndare bidrar ofta en hel del om var ens prestation landar. I förlustmatcherna mot  Ahlafors och Lärje/Angered mötte vi hungriga lag som ville mycket mer än oss. Dessutom sitter båda dessa lagen inne med kvalitéer i sina trupper som kan såra alla lagen i serien. Då får man det  svårt om man inte är med på tårna direkt.
6-1 mot Kärra var starkt, för stora siffror viskas det om, din känsla under och efter matchen?
Två mål runt minut 90 gör ju självklart att siffrorna rinner iväg. Men vi gör samtidigt det jäkligt bra hela andra halvlek. Vårt anfallsspel i andra höll väldigt hög div 3 klass.
I veckan åker ni till Kongevi, de är ingen hemlighet att det är en klubb som betyder och har betytt massor för dig, hur blir det att stå på fel sida där och coacha?
Det ska bli jäkligt inspirerande och kul att inte bara få komma tillbaka till Kongevi  utan även att möta ett Kongahälla som verkligen växlat upp det sista. Sista omgångarna är det kanske de formstarkaste lagen som möts imorgon. Men i slutändan handlar det om tre poäng och dessa tre poäng är lika värdefulla i en match mot Kortedala IF som mot IK Kongahälla.
Kongahälla har verkligen hämtat sig efter en svag inledning, vad är din analys av deras vändning?
Mattias Holmströms återkomst i målet i omgång 5 har betytt mycket. Man kunde plötsligt ta poäng utan att spela alltför bra. Sedan när både Fredrik Strand och framför allt Christoffer Larsson kommit tillbaka från skada har man fått en helt annan energi och kvalité vilket sista två omgångarna visat.

Till sist, ni vinner med 3-1, vem gör målen?
Hade gärna skrivit att det har ingen betydelse, för vinner vi med 3-1 kommer åtminstone jag vara så nöjd och harmonisk man kan vara efter en match. Men våra anfallare får gärna fortsätta göra mål.

 

Leckborn:

Kongahälla har vaknat, vad skiljer nu med de inledande omgångarna när det gick så tungt för er?

Det är väl att statusen i truppen börjar bli mer normal igen. Att gå fyra månader med 10-12 tillgängliga för träning och match har varit extremt tufft. Men folk börjar komma tillbaka från skador och då har vi en fin trupp vilket gjort att resultaten börjar gå åt rätt håll. Har gjort oss gott med kontinuitet i 11an och att få spela ihop oss.

I veckan väntar Älvsborg på hemmaplan, vad krävs av bortalaget för att de skall lösa tre poäng på Kongevi?

Vet inte mycket om dem förutom det Adej brukar bidra bra. När vi jade honom hade vi grym organisation med ett bra presspel, väntar mig liknande nu. Men det är väl mycket upp till oss hur matchen artar sig, viktigt för oss att komma upp i ännu högre nivå än vad vi gjort det senaste.

För egen del, det har ramlat in en del mål men inte i närheten av nivåerna förra året, hur stor skillnad är det på de defensiva insatserna i fyran gentemot trean?

Ja, 7 mål på 9 matcher (när de registrerar målen från matchen mot Landvetter) är väl inte helt vad jag hoppats på innan säsongen. Men med tanke på hur vi såg ut som lag i börjar så får det ändå ses som ett okej facit, ju bättre vi börjar spela som lag ju mer mål kommer jag göra.
Den största skillnaden är väl att matcherna är jämnare i spelet och att vi inte är lika nära offensivt straffområde hela matchen. Det individuella försvarsspelet vet jag inte om det är så stor skillnad.

Av de du upplevt hittills av fotbollssäsongen 2017, vad sticker ut mest?

Inte mycket hittills, men kan bli ikväll då jag vid mål går upp på 100 seriemål för IK Kongahälla, inklusive kvalet förra året. Hade varit en otroligt fin milstolpe och att få göra det mot Adej som var den som gav mig chansen, och som jag gjorde de första 43 målen för, hade varit otroligt kul!

Till sist, vinner du skytteligan i år?

Ja, det får hoppas för annars får man nog inget nytt kontrakt med IKK nästa år. Tuffa krav av coach Marek!

 

 

///Dalla