Landvetter har varit svagare än väntat i år. Jag tror det vänder snart. Det tror även keepern Laanemets..

Ni slår ut Assyriska i cupen och sen bara 1-1mot Svane borta, återigen en match utan tre poäng, hur är det att vakta kassen i år jämfört med förra året i LIS? Hur sammanfattar du er match i Uddevalla och hur kan skicka ett lag från ettan ur cupen men inte få ihop seriespelet?

Att vakta kassen i år jämfört med i fjol är egentligen ingen större skillnad skulle jag säga. Vi har dock fått ändra i backlinjen till de flesta matcherna och nu senast var första gången som fyrbackslinjen var intakt två matcher i rad. Att vakta målet i Landvetter är en utmaning som man tar till sig med förtjusning. Vi är ett offensivt lag som har haft problem med att hitta balansen i det defensiva, men har blivit bättre på det det senaste matcherna, dock går vi alltid för tre poäng och satsar lite extra på att fylla på med spelare. I matchen mot Svane hade vi exempelvis fyra forwards sista 10, trots 1-1.
Matchen i Uddevalla blev en baksmälla efter assyriska-matchen. Man hade en god känsla innan matchen men när den väl startade var  kropp och knopp inte där. Tog cirka 30 minuter innan vi egentligen hittade in i matchen. 1-1 i paus var flyt för oss. I andra var det dock Landvetter för hela slanten och att vi inte gör mål på några av våra chanser är ett mysterium. Vi har över 10 hörnor, där ingen förvaltas trots att vi har fyra-fem spelare som är en halvmeter längre än Svanes dito. I och med att vi går för 3 poäng öppnade det upp sig bakåt, men Svane lyckades inte heller dom utnyttja någon chans.
Cupspelet har gett oss en möjlighet att göra någonting stort för klubben. SC har inte spelats på 10 år och när vi fick Assyriska på hemmaplan visste vi att möjligheterna var stora. Absolut fanns det en liten extra tändning hos spelarna jämfört med tidigare, och att våra två bästa matcher för säsongen är mot Lindome och Assyriska kanske inte är en slump.

Själv har jag väntat hela tiden på att vändningen skall komma för er men det händer inte, väntar ni också eller har ni accepterat att det är en sån säsong då ni får kämpa i motvind hela vägen?
Jag är inte direkt orolig angående våra resultat. Har faktiskt inte tittat i tabellen sedan omgång två (ja det är sant). men har fattat att det är liknande scenario som i fjol. Om man kollar på Lerum från förra året, så gjorde de en megahöst och det är något sådant vi får sikta på nu. Vändningen kommer att komma, det är jag övertygad om.

Kortedala i veckan som kommer, att påstå något annat än att den matchen är väldigt för er vore att ljuga, hur laddar ni och vad förväntar du dig av matchen?

Har ingen som helst aning om hur Kortedala spelar mer än att de åkt ur division två och inte lyckats studsa tillbaka lika bra som Gunnilse. Vi laddar om med två lugna träningar för att enbart se till att kropparna är i så bra skick som möjligt. Balans i laget har blivit ledordet de senaste veckorna och att offra sig lite extra är något som vi också ser oss själva göra. Spelet finns där och chanserna dyker upp, det gäller bara att utnyttja det och samtidigt ha balans defensivt. Där får jag se till att killarna inte blir för naiva. Men en viktigt match, det är det såklart.
Om du jämför serien i år med förra året, är den tuffare i och med att ni plockat färre poäng?
Serien är tuffare i år ja, helt klart. Jobbar på Alingsås Tidning och bevakar därmed division 3 mellersta. Den serien hade de flesta lagen i våran varit i topp i. Mer spelande lag i år,  med Hisingsbacka, Älvsborg, Gunnilse etc. Så helt klart tuffare, samtidigt så finns det matcher där vi känner att vi borde presterat bättre och vunnit.

Till sist, hur rangordnar du segern mot Assyriska?

Segern mot Assyriska rankas såklart väldigt högt. Landvetters deltagande i Svenska Cupen kommer (vid lottning mot ett storlag) få ett rejält lyft både för klubben, samhället och alla runtomkring. Det kommer bli den största matchen någonsin för klubben och att vi fick vinna på straffar gjorde det såklart bara bättre. Hoppas att vi satsar rejält på ett fint arrangemang, bra marknadsföring och att Härryda Kommun/Härryda Posten hjälper till så gott de kan för att få till en folkfest på Landvetter IP.

///Dalla