Gårdagen bjöd på fem matcher och så här gick det:

 

ONSDAG 14/6

6B:

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 2-1

Göteborgs SIF – Högaborg Kärralunds FC 4-0

6D:

Hålta IK – Diseröd SK 2-2

Hermansby IF – IF Warta 1-6

7B:

Järnbrotts IF – Käringöns FC 3-3

 

För några omgångar sedan i 6B låg Sjövalla-Mölnlycke illa till i botten av tabellen och Syrianska/Arameiska hade fint häng på toppen. Efter gårdagens möte mellan lagen går det att konstatera att Sjövalla-Mölnlycke har spelar bort sig från bottenträsket och Syrianska/Arameiska har tappat kontakt med topplagen. Matchen vanns nämligen av Sjövalla-Mölnlycke med 2-1 efter en tät fight.

Sjövalla-Mölnlyckes tränare Christian Bevenäs sa så här om segern:

”En match där vi ligger tätt på våra motståndare och tight. Vi låter de ha boll samtidigt som vi sliter och tar kampen i varje duell. Vi visste om Alexander hos Syrianska och han fick inga ytor idag, samtidigt så hade han en klassisk punktmarkering stundtals på sig. En fantastisk lirare ser man och varje touch han lyser av klass. Andra halvlek är grinig lagen emellan och mycket kamp på mittplan. Vi hittar in på Simon Bevenäs som lurar upp fem spelare i Syrianska och sätter 1-0 rättvist. Syrianska är nu frustrerade och anfaller hårdare och lyfter in bollar i straffområdet. De får en frispark som de vackert skruvar över muren och den räddar vi men på returen sätter de 1-1. Sista 20 minuterna är det tyvärr ännu grinigare och mycket tjat på domaren även från oss stundtals.Vi hittar en boll på djupet igen och Bashir blir fälld i friläge strax utanför straffområdet och den drar vi vackert in via Sebbe Ordonez. Sista 10 minuterna präglas av tjöt lagen emellan och vi får en del slag i ansiktena på våra spelare som domaren inte såg. Men det var en kontrollant där som förhoppningsvis tar i detta. Go seger och nu ser vi fram emot ledigheten och hösten. Vi lyfter okså upp Simon Bevenäs till Mölnlycke-Sjövalla IS FK i division 4 och ser hur det funkar sista tre matcherna. Tack för erat fantastiska jobb Rasta&Dalla.”

Syrianska/Arameiskas Aleksander Yildirim sa så här om förlusten:

”Tråkig förlust många bortresta, hade knappt en trupp och vi spelade med tio man hela matchen och vi gjorde de bra faktiskt. De punkterade tre man på mig hela matchen som följde efter mig jämt, tråkigt av dem att göra de men men som sagt vi gör de bra men de räcker inte.”

Sjövalla-Mölnlycke är nu uppe på en sjundeplats och har en fin svit nu på fyra matcher utan förlust med tre segrar och en oavgjord jämfört med en vinst på de åtta första!

Syrianska/Arameiska är nu femma och båda lagen har spelat klart för våren och går på sommarlov!

 

I gårdagens andra 6B-match tog GSIF en säker seger över jumbon Högaborg Kärralunds FC. Matchen slutade 4-0 och det var även ställningen redan efter 26 minuter! Ulrik Källblad Nordin satte både 2-0 och 4-0. Daniel Ernesto Kolugna Tinajero och Joel Larsson gjorde de andra målen.

”Studenternas” tvåmålsskytt Ulrik Källblad Nordin sa så här till bloggen om matchen:

”I första halvlek slog vi många djupledsbollar på våra anfallare som var snabbare än deras backar. Alla fyra målen gjordes på detta sätt i första halvlek. Motståndarna rullade bollen bra i backlinjen, framför allt i andra halvlek, men kom aldrig riktigt igenom vårt försvar.”

GSIF är trea men har en hel del poäng upp till Heden och PFF i toppen. Högaborg är sist men har ändå kontakt med lagen framför. Även GSIF och Högaborg har spelat klart för våren!

 

I 6D klev IF Warta upp i serieledning efter en övertygande 6-1 seger på bortaplan mot Hermansby IF. Warta gjorde mål redan i första minuten (David Gustafsson) och hade 4-0 i halvtid efter att Emir Ajanovic satte både 2-0 och 3-0 och Gustafsson fyran precis innan paus. Hermansby fick in en tidig reducering i andra men det blev aldrig spännande och Warta kunde alltså vinna med 6-1!

Wartas Martin Trifunov sa så här om segern:

”Vi utnyttjar deras låga press och gör ett mål väldigt tidigt i matchen. Efter det tuggar vi på och gör vårt jobb. 4-0 efter första halvlek. Hermansby har ett par anfall men inget som oroar oss. I andra halvlek går vi ut inte helt fokuserade och släpper in ett mål. Vi höjer oss efter det och får igång rullet igen. Snabbheten som vi har på kanterna använder vi bra och kommer runt gång på gång och skapar farliga lägen. Dock missade vi en hel del lägen som hade kunnat utöka målskörden. Överlag var det en stabil insats där vi vinner övertygande och visar att vi inte viker oss. Riktigt gött att leda serien!”

Warta leder nu serien, två poäng före FTU. Lagen möts dessutom i den sista matchen innan sommaren! Hermansby kämpar i botten och är elva.

 

I den andra 6D-matchen tappade Hålta viktiga poäng i toppen och Diseröd följde upp poängen mot FTU med att ta mer poäng mot topplagen då matchen slutade 2-2. Gästerna Diseröd tog ledningen i början av både den första halvleken (Erik Nordenborg) och den andra (Daniel Broman) men båda gångerna kvitterade HIK:S Tobias Hildesson.

DSK:s Daniel Broman sa så här om den oavgjorda matchen:

”Med 5 poäng utav 9 möjliga på de tre senaste matcherna känns det som att vi har hittat tillbaka. Resultat mot Hålta speglar matchen ganska bra, vi hade båda chanser att avgöra. Är stolt över grabbarna i laget för en stark insats!”

HIK:s målvakt Andreas Johansson hade följande kommentar till bloggen:

”Två lag med självförtroende, som spelade för att vinna och en stundtals tuff men schysst match precis som ett derby skall vara. Men även om vi hämtade upp underläge två gånger så kändes det ändå lite som en förlust då vi hade flest och bäst lägen under 90 minuter. Nu är det bara ladda om och flytta fokus till vårens sista match och då skall tre poäng plockas!”

Hålta är nu trea i tabellen och DSK är tia men har fått lite luft ner till elvan Hermansby.

 

En match i 7B spelades och där blev det 3-3 mellan Järnbrotts IF och Käringöns FC. Det var 1-1 i paus efter att båda lagen gjort mål på straff men i den andra kunde JIF gå ifrån till 3-1, efter att Andreas Jurkiewicz satt sin andra straff och sedan Max Fredriksson utökat med kvarten kvar. KFC kämpade sig tillbaka reducerade i 83:e genom Mats Blomberg och kvitterade tre minuter senare genom Robin Oliver Mills!

JIF är sjua och KFC är åtta men det skiljer sex poäng mellan lagen.

 

Bloggen har också fått en kommentar från Ösets Blertim Zhuta angående deras derbyförlust mot Azalea i tisdags:

”Några viktiga spelare borta, en träning på tre veckor och på det saknades många startspelare till dagens match! Utöver detta så kan vi konstatera att Azalea spelar seriens tråkigaste fotboll TILLS vi blev trötta och då började de rulla på bra men innan det så var det långboll efter långboll på deras duktiga forwards. Direkt på avspark ställer dom upp fem spelare som rusar på den långa bollen och det gjorde dem efter varje mål vi gör. Tyvärr så går vi in i fällan och börjar spela deras fotboll och då blev vi långa mellan lagdelarna och orkar tyvärr inte att hålla i ledningen och tappar från 3-1 till 4-3 i slutet!”

 

/Rasta