Argo slog Fröjden senast. Idag är det match igen. Segern senast kan ha varit livsavgörande för hela Argos säsong. Rasta håller typ med.

Segern mot Fröjden senast, känslan är att den betydde mycket för klubben, är det korrekt uppfattat och vad kommer det sig att den upplevs så monumental?

Det är korrekt uppfattat och den betydde mycket av flera anledningar. Vi har inte riktigt kunnat rå på lagen högre upp i tabellen (med undantag för den ryckiga 0-0 matchen mot Önnered) men nu visade vi att vi kan ta poäng där. Det var nog även den kanske bästa laginsatsen som Argo gjort på väldigt länge. Vi hade en matchplan som vi följde till punkt och pricka och vi låg väldigt bra i positionsspelet defensivt och Fröjdens tilläts inte ha särskilt mycket boll i farliga zoner. Trots att Fröjden hade mer boll så var det vi som skapade de heta chanserna och trots att de jagade en kvittering i slutet blev det aldrig någon riktigt forcering. Sen är självklart segern viktig rent tabellmässigt. Vi får viktig arbetsro och kan vi få med oss lite poäng i de två sista matcherna (mot Bräamtegården och Hönö) så kan vi sätta nya mål till hösten och blicka uppåt i tabellen istället för att oroa oss för bottenstrid-ångest.

För egen del, har du växlat upp nu eller är det samma leveranser i match efter match?

Jag växlar sällan upp nuförtiden, till och med min nya cykel saknar växlar. Min lägstanivå när det gäller arbetsinsats och det defensiva jobbet är väldigt hög sen har väl spelet med boll varierat. Min hjärna tror ibland fortfarande att jag är en offensiv playmaker-mittfältare och poängspelare, vilket jag (tror det eller ej) var för tio år sen men självklart inte är idag. Nu ska jag bara jobba hårt och spela enkelt, vi har tillräckligt med duktiga spelare som kan dribbla och göra mål. Jag har tyvärr missat några matcher i år, vilket jag inte brukar göra och dessutom varit petad någon match.  Jag har nog missat kanske tio matcher de senaste tio åren men redan två i år (premiären mot Brämaregården och derbyt mot Sandarna). Så det är lite frustrerande då man inte riktig kommer in i en bra rytm. De senaste två matcherna (Gunnared och Fröjden) har dock känslan varit bra och det funkar riktigt bra med Johan Skalin på innermittfältet. En bolltrygg, klok och hårt jobbande spelare vilket har gjort att vi kunnat gneta på ganska bra på mitten. Sen är det ju alltid kul att få dyka upp i målprotokollet ibland och det kommer säkert dimpa ner någon boll när jag kommer på någon andravåg som jag kan stöka in.

Efter halva serien är lirad typ, är Sandarna så överlägsna som det verkar eller tror du Hönö kan leverera och störa serieledarna?

Nu missade jag ju tyvärr just matchen mot Sandarna men jag har ju ändå ganska bra koll och pratar en hel del med deras tränare Lars Olsson. Jag har jättesvårt att se något annat lag hota ordentligt över 22 omgångar. I början var det lite jämnare matcher som de ändå fick med sig treor ifrån men de senaste sex matcherna så har det ju inte varit så mycket snack (även om det lossande sent mot Knippla). Som du säger så är det ju Hönö som utmanar, jag tror inte något annat lag hinner eller kan hänga med. Hönö har ju också gått riktigt bra men känslan är att Sandarna är snäppet bättre, det finns lite mer rutin jämfört med Hönö unga lag. Jag såg ju större delen av första halvlek mellan AIF och Hönö och AIF lyckades ju skapa flera kanonlägen trots att Hönö var spelförande. Självklart går det inte att dra för stora växlar av en regnig halvlek men jag tror att Sandarna kommer att smita iväg under hösten då Hönö nog kan tappa koncentrationen i någon match här och där. Sen möts ju lagen nu på lördag och vinner Sandarna där så är det inget som kommer stoppa dem. En Hönö-seger så får vi en lite mer spännande höst.

I bottenstriden har ni klättrat ifrån men av de lagen som är kvar där, vilka åker ur och varför?

Klassik tändvätskefråga för bottenlagen när vi möter dem igen. I nuläget är det ju AIF och Solväder som ligger i botten och det mesta lutar väl åt att de kommer vara kvar där. Solväder har en bra offensiv och gjorde fyra mot Härlanda sist men släpper man åtta hjälper det ju inte. Deras defensiv gör att de tyvärr åker ut och det är redan för många poäng upp. AIF har ju gjort bra matcher mot fel lag, de föll med 0-1 mot Sandarna och senast nu då 2-4 mot Hönö. Det gäller ju dock att slå lagen runt omkring sig. Dessutom har lagen precis framför (Gunnared och Brämaregården) två matcher mindre spelade och möts dessutom snart så det kan se riktigt tungt ut inför hösten. Men får jag tippa med hjärtat så hoppas jag att AIF kämpar sig kvar så det blir sköna derbyn nästa säsong också. Då får det bli på bekostnad av Gunnared.

Till sist, du får chansen att slå in en straff på något av de två topplagen som därmed avgör serien eller du gör fyra mål mot Önnered i en match utan nerv?

Visst hade det varit kul att sätta fyra baljor men matcher med nerv som betyder något för toppen- eller bottenstriden är mycket roligare att vara inblandad i (även om ens eget lag inte är det). Säsongen 2011 vann mitt Götaholm BK över topplaget United Africa FC (som slutade trea) med 1-0 och jag avgjorde på straff. Vi var totalt utspelade i andra halvlek och var knappt över halva planen. Den matchen lever kvar i minnet mer än till exempel mötet med Elisedal samma säsong, då jag faktiskt hängde tre!

 

///Dalla