Vi avslutar kvällens rapportering med 6D, 7A och 7B:

 

TORSDAG 15/6

 

6D:

Backatorp IF – IF Vardar/Makedonija 1-2

BK Björkåsen – Bjurslätts IF 1-6

7A:

Eritreanska IF Göteborg – Lövet/Johannebergs IF 3-2

7B:

Hjuviks AIK – Menisken IF 5-4

 

Det har gått lite trögt för Vardar i 6D men igår kom en skön 2-1 seger över Backatorp på Backavallen.

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om segern:

”De cirka 80-90 åskådarna på Backavallen fick bevittna en underhållande match med mycket kamp och stundtals rena ställningskriget. Precis som senast lagen möttes. Vi har mest boll under matchen och har två öppna lägen i första som ska resultera, bland annat en boll som dansar på linjen. Jag är mest nöjd med vårt försvarspel som gör det otroligt svårt för Backatorps Muratovic och El Messaoudi. Mycket av spelet gick genom Nair och när vi sedan väljer att punktmarkera honom i andra halvlek får vi matchen dit vi vill. Utdelningen kommer i mitten på andra genom en vacker omställning där nyförvärvet Ben Sassi kommer förbi två spelare på kanten och vackert lyfter in den till Qerkinaj som retfullt kan nicka in den. Bara några minuter senare rinner Ben Sassi igenom på nytt och kan vackert placera in tvåan. Därefter börjar tröttheten smyga fram och vi hamnar lite i knäna på vår målvakt Weeks. Reduceringen kommer helt rättvist mot ett vilt kämpande Backatorp med cirkus åtta minuter kvar. Vår målvakt Weeks gör ett par vackra ingripanden och när domaren hade hittat nästan fem tilläggsminuter var det nära flera gånger att Backatorp kunde kvittera. Men vi stod emot otroligt bra och kan gå på semester med ännu en trea i bagaget. Underbart!”

Vardar är nu sexa och gick precis förbi Backatorp som är sjua.

 

Även om det har gått tungt för Bjurslätt så hade laget inga problem att se till att Björkåsen åkte på sin elfte raka förlust igår. 6-1 blev det till Bjurslätt efter bland annat två mål vardera från Benny Brunberg och Amir Kassal.

Just BIF:s Brunberg sa så här om segern:

”Vi kom till matchen från en 7-4 seger mot Hermansby så det var bara och gå in och spela samma spel. Vi gör 2-0 efter cirka 20 minuter sen får de ett brötmål i slutsekunderna av första. I andra satte vi igång direkt och rullade ut de så de inte hängde med och efter 3-1 så öste de på bara. Vi spelade riktigt bra och klokt får jag lov att säga vilket vi ska fortsätta med nu om vi ska haka på de andra lagen. Annars var det en nice och trevlig match utan skandaler. Domarn vi hade tror jag är seriens bästa. han var fläckfri.”

Bjurslätt är nu uppe på en åttondeplats och Björkåsen är fortfarande sist.

 

I 7A föll Lövet/Johanneberg borta mot Eritreanska med 3-2.

Lövets Rino Wiger sa så här om matchen:

”Ja, va ska man säga? 90 minuter med Hawaii innan domaren tycker överfall på målvakt är okej, låter spelet gå vidare och de avgör i 87:e. En mindre bitter version är: Vi kom till matchen med tre startspelare centralt i banan ute och det märktes, med killar in på ovana positioner och utan relationer. Vi gör två snabba mål, båda efter pass i djupled på springande Henke som på första sätter den själv och andra får en solklar straff som Emir sätter säkert (snabbaste jag sett Emir ruscha någonsin när han skulle fram till straffen). Jämnt i mitten av halvleken där Eritreanska som väntat är kvicka och tekniska, medan vi kämpar hårt och har några bra omställningar. Sista 15-20 av halvleken är Eritreanska riktigt bra, spelar snabbt och har många fina spelvändningar. Deras mål kommer först efter ett fint anfall, där deras nummer 9 dribblar vår mittback snyggt och sätter friläget. Mål nummer två kommer efter en billig frispark som de dock sätter riktigt snyggt över muren och in i mål. Andra halvlek är Hawaii och matchen vänder fram och tillbaka konstant. Fina detaljer men inte mycket etablerat spel från något av lagen som båda saknar skärpa och tappar boll på slarv ofta. Dock en del chanser, till båda lagen. Lövet borde nog haft en straff eller två, efter två handsituationer. Sent i matchen slår Eritreanska en boll i djupet som vår målvakt rusar ut på och sparkar bort, blir påhoppad av anfallaren i Eritreanska (inget fult men han hinner inte stanna och springer/hoppar in i vår målvakt). Rensningen går till Eritreansk spelare som passar fram till medspelare som enkelt kan sätta den i öppet mål. Sämsta domslutet jag sett oberoende av nivå. Lövet har ett par lägen i slutminuterna men lyckas inte få in den. Matchen slutar 3-2 och det kunde gått åt båda hållen. En ganska snäll match från båda lagen men ändå löjligt många gula. Extremt tungt att återigen torska med uddamålet, verkar vara en förbannelse över våra vårsäsonger med uddamålsförluster. Det positiva är att Peter Törnquist får göra debut, en kille vi tror kommer bidra mycket framöver.”

Lövet är åtta och blev passerade av just Eritreanska som nu är sjua.

 

I 7B vann Hjuviks AIK en målrik match över Menisken IF med 5-4! Hjuviks Victor Leksell blev stor matchvinnare med sina fyra mål! Menisken ledde i halvtid med 2-1 men Hjuvik var alltså starkare i andra.

Hjuviks Kalle Svensson sa så här om segern:

”Inför matchen hade vi fått höra att Menisken var starka på fasta situationer och slog långt mest hela tiden. Vår eminenta mittback Oskar Tenggren med störst panna i laget hade dock dubbelbokat in en herrmiddag just denna kvällen. Vi gör 1-0 på första skottet i minut 1. Ett skott som målvakten är på och styr stolpe in. Sen kommer ett bombardemang av långbollar mot oss. Med lite stökigt framför mål så kan Menisken trycka in både 1-1 och 1-2 när matchklockan står på 15 minuter. Då trodde jag allvarligt talat inte på vinst. Sen i halvtid pratar vi ihop oss om att spela tuffare. Vi satte upp Viktor Leksell på topp och det gav effekt direkt. Menisken var inte alls lika farliga under press. De kunde inte slå samma fina långbollar och man såg att en riktig gräsplan sög musten ur dem. Istället så är det vi som gör två mål på fasta situationer. Något vi brukar vara ganska dåliga på. Vi har en 5-3 ledning till minut 90 där de för ett felaktigt dömt mål på en boll som aldrig var inne. Matchen var slut nån minut senare så det var inte hela världen. Bra kämpat av Menisken som har ett annorlunda spel och gameplane än andra lag. Kul att spela sådana matcher som utmanar på ett sätt som andra lag inte gör. De blir farliga för många lag i höst.”

Meniskens Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

”En ojämn och tung naturgräsplan gjorde det svårt för båda lagen att rulla boll. Det var mer sparka och spring som gällde. Jag tycker vi lyckades bäst med det i första halvlek även om Hjuvik gör mål efter en minut. Vi gör två mål och har några bra chanser till fler. I andra halvlek är det Hjuvik som lyckas bäst med att lyfta bollar bakom vår backlinje. En ganska konstig match helt enkelt som troligtvis inte går till historien som den mest välspelade. En slumpmatch som kunde sluta hur som helst ett exempel på det är vår hörna på slutet som målvakten bedöms plocka ner innanför mållinjen till mångas förvåning.

Annars är det alltid trevligt att komma ut till klubbar med lite kakförsäljning och barn i publiken som vi hoppas lär sig så lite som möjligt av oss 😉 ”

Menisken är nia och Hjuvik börjar nosa på toppen igen och är fyra.

 

/Rasta