Vi fortsätter med rapporteringen från 5A, 5B och 6A:

 

TORSDAG 15/6

5A:

Angered MBIK – IK Zenith 0-1

5B:

Härryda IF – FC Fiskebäck 1-2

6A:

Real Maskin BK – Sveakurd FC 1-5

Tollereds IF – Pushers BK 4-0

Bergsjön SK – Bergsjö IF 4-2

 

I 5A har IK Zenith haft det tungt med förra omgångens 5-1 seger över Öjersjö IF följdes upp av en 1-0 seger igår mot Angered MBIK och plötsligt ser det betydligt ljusare ut för Zenith som nu är femma. Angered har det betydligt jobbigare och laget har nu inte vunnit på fyra matcher. Laget har iallafall framtiden för sig då Sead Corovic debuterade för AMBIK igår. Corovic är född 2003 och fyller 14 senare i år!

Angered är tia i tabellen.

 

I 5B var det toppmöte mellan tvåan Härryda IF och trean FC Fiskebäck. FCF kunde till slut vinna med 2-1 och lagen bytte därmed plats i tabellen. Dalla har sin rapport HÄR.

 

I 6A kunde Sveakurd FC ta en ganska säker seger mot bottenlaget Real Maskin. Matchen bjöd på tre mål redan innan matchminut 20. Sarwar Mustafa satte 1-0 för SFC, innan Tim Pukari kvitterade och Mustafa gjorde mål igen fram till 2-1. Real skulle inte komma närmare då Sveakurd avgjorde med ett mål precis innan paus och två strax efter.

Reals målvakt Mattias Kitterfeldt sa så här om förlusten:

”Ja, inte mycket att säga om. Vi kämpar och sliter men Sveakurd är helt enkelt ett par nummer bättre än oss över hela banan. Ett par riktigt duktiga spelare framåt i planen som gör det riktigt svårt för oss i 90 minuter. Men vi har redan börjat ladda för att avsluta denna våren snyggt mot GaFF nästa vecka!”

Sveakurds Behar Tahiri sa så här om segern:

”Kort och gott kan man sammanfatta matchen som en dag på jobbet. All heder till Real Maskin men trots den tidiga kvitteringen hade man inte mycket att säga till om i den här matchen. När vi tidigt i andra halvlek gör både 4-1 och 5-1 så dör matchen totalt. Anmärkningsvärt är att lagets talang och dribbler, Yosef Ali, får syna sitt andra gula kort i den 75 minuten, detta efter att ha varit avstängd i föregående match då han dragit på sig för många gula kort. Det ska tilläggas att Yosef inte direkt är känd för att vara Gattuso i sitt spelsätt utan påminner väldigt mycket om Balotelli, både på och utanför plan. Såg även första halvlek av derbyt, Bergsjön SK-Bergsjö IF. Efter att ha sett första halvlek förstår jag att Bergsjö IF:s spelande tränare, Valon Hetemi, inte vill spela den uppskjutna matchen innan uppehållet. Tåget kan ha gått för Bergsjö IF:s del.”

Sveakurd rör sig uppåt i tabellen och är nu fyra men har då även två eller tre matcher mindre spelade än lagen framför! Real Maskin är sist i 6A.

 

Tollered fortsätter att leverera och 4-0 segern mot Pushers BK var lagets sjätte raka seger och laget är nu tvåa i tabellen. Det var dock inte förrän sista halvtimmen på Spinnarvallen som målen började trilla in. TIF:s målskyttar blev i tur och ordning Pontus Larsson, Jesper JanssonTobias Odsvik och Patrik Sjöstrand.

TIF:s Daniel Hultberg sa så här om matchen:

”En stabil seger. Vi skapade mängder med chanser i första halvlek men deras målis lyckades stå rätt och gjorde en rad fina räddningar. När vi väl fick hål på dem i mitten av andra halvlek så rann det bara på. Pushers kändes betydligt starkare när vi mötte dem i våras.”

TIF:s Facebook-grupp gick det att läsa följande om matchen:

”Herrarna besegrade Pushers BK hemma med 4-0 (0-0). Det var en första halvlek där hemmalaget var bekväma och lät Pushers vara med i matchen. TIF hade dock ett mål bortdömt för offside, några nickar rakt i famnen på duktiga Pushersmålvakten samt en i ribban. Efter en skarp tillrättavisning i halvlek av tränare Gunnar Gislason var skärpan bättre i andra. Pontus Larsson gjorde det förlösande 1-0 målet i minut 60. Sedan rann det på. Jesper Jansson, Tobias Odsvik & Patrik Sjöstrand gjorde övriga mål. Bäst i TIF idag var Joakim Fors & Kristoffer Thörngren. Våra avbytare idag gjorde alla fina inhopp.”

TIF som sagt tvåa och PBK är åtta.

 

Igår var det även derby på Bergsjövallen när Bergsjön SK och Bergsjö IF möttes. Den första halvleken bjöd på fyra mål och två tvåmålsskyttar. Bashir Ahmad gav BSK ledningen två gånger om och Lamin Kanteh kvitterade för BIF båda gångerna. I början av den andra halvleken kunde dock BSK gå ifrån och Abdi Shakuur Abdulle Ali satte 3-2 och bara minuter efter fullbordade Bashir Ahmad sitt hattrick när han satte 4-2 på straff, som också blev slutresultatet.

BIF:s Victor Calming sa så här om förlusten:

”Rättvist resultat då Bergsjön SK var bättre än oss idag, inget snack. vi har efter Tollered-förlusten tappat allt, många som vikit ner sig och inte dykt upp på träningar och visat kass attityd på träningar och matcher. Vi har en del att fundera på över ledigheten, vill vi så kan vi slå vilket lag som helst de har vi bevisat i början på säsongen, men kommer man inte och tränar och latchar runt och är ofokuserad på matcherna då kommer vi inte vara något topplag när serien vänder i augusti. Riktigt surt när vi var på gång men de är vårt eget fel. Men grattis till Bergsjön SK som verkligen ville spela fotboll och krigade för varandra, de kommer ställa till det för många lag i serien.”

BSK är nu trea och BIF är nere på en femteplats.

 

/Rasta