Tre sköna poäng in på kontot efter bortamatchen mot Härryda. Det var inte direkt det man trodde när vi åkte på en utvisning med halvtimmen kvar och det stod 0-0.

Härryda är ju ett erkänt svårspelat lag. Det vet alla i serien och deras fem matcher på raken med seger var väl ett bevis på det. De har i de matcher jag sett dem och mött dem varit väldigt stabila i det defensiva spelet och knappt släppt till några chanser alls. Inför matchen hade de bara tolv insläppta på elva matcher.

Men vi kom med gott mod till matchen även om vi förlorat mot de andra topplagen vi mött på bortaplan i år. Blev några justeringar i elvan då Eckerman drog till London o Rob hade en skada som hämmade honom för att inte kunna spela 90. Första halvlek var en lång resa i en match som väger. Vi hade mer boll men Härryda var luriga som vanligt på sina snabba kvicka killar. De gav oss problem till och från och vid några tillfällen när vi slog bort nån passning så gick det fort. Men Mackan gjorde det bra på situationerna och i övrigt var det ganska lugnt. Framåt skapade vi inga mängder av lägen, Bengan var väldigt nära nån gång annars var det nästan bara halvchanser där vi inte lyckades med sista passningen och dylikt.

I andra halvlek var vi mer beslutsamma direkt. Marw var pigg och kom runt fint flera gånger och det var nära x2 på Arijan och en gång på Bengan. Sen så kom den matchavgörande situationen. Bengan blev utvisad efter andra gula och det kändes som att matchen skulle glida oss ur händerna. Men elva minuter efter utvisningen ledde vi med 2-0. Först gjorde Arijan 1-0 fint framspelad av Laggan, därefter kunde David göra 2-o efter en klassaktion med fin dragning och hårt skott intill stolpen.

Vi gick runt på folket och alla som kom in bidrog med energi. Härryda skapade ingenting egentligen och vi hade full koll på det. Men sista tio blev det lite nervöst som alltid. Härryda skapade en del fasta där vi fick kämpa för att hålla nollan o några gånger var man lite mer nervös än man önskade sig. I 84:e fick vi straff. Tyvärr brände vi tredje straffen på raken och två minuter senare reducerade Kallhed vackert. Men det kom aldrig någon riktig chans efter bra försvarsspel och tre sköna poäng.

///Dalla