lördag (17/6) är det dags för toppmöteHönö Arena när hemmalaget Hönö IS tar emot serieledarna Sandarna BK klockan 15.00!

På sina nio inledande matcher har Sandarna nio vinster och den imponerande målskillnaden 46-7!

Hönö har åtta spelade matcher med sju vinster och en förlust (1-4 mot FC Härlanda).

Båda lagen kommer dock från lite luriga bortamatcher i förra omgången. Sandarna vann med 4-0 borta mot Knippla men alla målen kom under den sista kvarten. Hönö fick med sig tre poäng från Gröna Vallen efter 4-2 mot bottenlaget AIF men AIF stod upp bra.

Bloggen har snackat lite med Hönös anfallsstjärna Carl Wiklander och Sandarnas tränare Lars Olsson inför morgondagens toppmöte!

Vi börjar med Wiklander:

Toppmatch på lördag mot serieledarna Sandarna, hur är den spontana känslan inför mötet?

Känslan inför Sandarna-matchen är bra just nu, har bara positiva tankar om den matchen.

Hönö har trummat på riktigt bra, hur förklarar du framgången?

Ja, det går riktigt bra nu, jag tror att framgången ligger i att vi bytte spelsystem, samtidigt som vi nu får tillbaka spelare som varit skadade och sjuka och truppen börjar bli sammansvetsad.

Du har sett stekhet ut och leder 6C:s skytteliga! Hur skulle du sammanfatta din säsong hittills och varför har det gått då bra?

Yes! Säsongen hittils har varit precis som jag velat, att försäsongen ska vara precis som en uppvärmning och när serien börjar börjar allvaret. För jag var absolut inte i den formen då som jag är i nu. Men nu på det sista har formen hittat mig och jag tycker det är sjukt kul att det går så bra nu. Jag tror det handlar om att fokusera på träningarna, att verkligen försöka sätta bollarna på träningen får då gör man det på match.

Hur är läget i truppen inför lördagen?

Den har nog aldrig varit bättre. Min gode kompis på topp Erik har kommit tillbaka från en skada och jag tror att det kan bli hur bra som helst. Gubbarna i laget är riktigt taggade inför lördag och tror på seger! 

Hur bra koll har du på Sandarna och hur de lirar?

Jag har faktiskt inte nån bra koll alls, kommer ihåg små grejer från dem från förra året men inget som jag kan ha fördel till av i år. Så vet faktiskt nästan ingenting.

Vilken matchbild tror du vi får och vilka detaljer är det som blir avgörande?

Tror att det kommer bli en riktigt temporik match med mycket målchanser men inte lika många mål. När man tänker på hur sånna här matcher brukar vara så är det mycket hets. Jämn första halvlek men att målen sedan börjar rulla in. Tror att vad som blir avgörande i denna matchen är om man sätter sina lägen eller inte, för man får nog inte lika många målchanser som i vissa andra matcher.

Hur slutar matchen?

Det känns som en typisk 2-1 match där Sandarna gör ett tidigt mål som håller sig till halvlek, men att vi kämpar på och trycker in 1-1 tidigt i första och sedan 2-1 sent i matchen. Tror verkligen på seger och ser fram emot matchen oerhört mycket!

Tusen tack!

Tack!

___________________________________________________

 

Vi fortsätter med coach Olsson:

Toppmatch på lördag mot jagande Hönö IS, hur är den spontana känslan inför mötet?

Underbar match! Möter ett bra lag på bortaplan och vi ser denna match som en härlig utmaning.

Sandarna har sett ruskigt stabila ut med nio segrar av nio möjliga. Kan du sätta fingret på varför SBK är så överlägsna hittills?

Att vi gått bra i serien hittills beror på att vi har bra fotbollsspelare. De har roligt på planen och arbetar oftast hårt för varandra. Då vinner man matcher även när spelet inte riktigt flyter på.

Hur bra koll har du på Hönö och är taktiken klar till på lördag?

Jag har egentligen inte någon koll på Hönö alls i år, då jag knappt sett dem spela. Men resultaten i träningsmatcher och serien visar på att de är duktiga. Dock vet jag från förra året att de vill spela en snabb rörlig fotboll precis som vi så det bli förhoppningsvis en bra match. Jag fokuserar på vårt lag och anpassar väldig lite av spelet efter motståndarna. 

Vilken matchbild tror du vi får och vilka detaljer är det som blir avgörande?

Vad som avgör denna match beror nog på hur individuella spelares skicklighet för som lag tror jag det i mycket blir jämnt.

Hur slutar matchen?

Resultat tippar jag inte på egna matcher. Ingen bra tippare ändå.

Tusen tack!

 

Bloggen tackar självklart både Carl och Lars för att de tog sig tid och önskar båda lagen lycka till på lördag!

 

/Rasta