Vi rullar vidare med torsdagens 6B och 6C:

 

TORSDAG 15/6

6B:

BK S:T Jakob – FC Heden 1-8

Proletären FF – Göteborgs City FF 1-1

Rambergets SK – Landala IF 1-4

6C:

SK Argo – Brämaregårdens FC 3-0

Knippla IK – Gunnared KIF 5-0

Önnereds IK – Fröjdens FK 1-1

 

I 6B hände det grejer både i toppen och botten av tabellen. Serieledarna FC Heden hade inga som helst problem att köra över BK S:T Jakob med hela 8-1. Heden hade 4-0 i halvtid och satte två till direkt i inledningen av andra och det var aldrig något snack. Toni Ceesay och Marcus Waltilla blev båda tvåmålsskyttar.

Ceesay sa så här om segern:

”Vi är inne i ett bra stimm nu när alla gör det de ska göra och då är vi svårslagna. Vi har en bra trupp med många duktiga spelare och det fick S:T Jakob känna på ikväll. 8-1 speglar matchen tycker jag men vad som är kul är att S:T Jakob viker aldrig ner sig utan de krigar på tills domaren har blåst av. Det är inte lätt att göra när man ligger under med med så många bollar så en stor eloge till S:T Jakob. Matchen i sig börjar med att vi gör två ganska snabba mål och har bud på fler men det dröjer till precis innan halvleken är slut innan vi får in 3:an och 4:an. Andra halvlek ser ut som första där vi har mycket boll och vinner tillbaka boll ganska snabbt när vi förlorar den. Detta leder till att vi gör fyra mål till. S:T Jakob sätter dock en väldigt fin frispark som jag hade första parkett på då jag som anfallare stod perfekt bakom frisparksskytten. Allt som allt en rättvis seger.”

Heden leder serien och S:T Jakob får passa sig lite. Laget har bara två poäng på sina sex senaste och är nu tia i tabellen.

 

Det andra topplaget, Proletären FF, tappade lite oväntat poäng mot mittenlaget Göteborgs City FF. Mattias Herzog gav City ledningen precis innan paus och det dröjde till 83:e minuten innan PFF:s måltjuv Nofal Yousif kvitterade till 1-1. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Citys Anders Hultberg sa så här om matchen:

”En 1-1-match som ändå känns riktigt gött. Att ta sommarlov efter denna poängen känns värdigt då vi haft ett par tunga förluster innan detta. Vi ligger helt rätt i våra positioner och följer vår matchplan till punkt och pricka och Proletären skapar inget farligt utan det är vi som tar ledningen sent i första. En hörna som rensas lite taffligt till Mattias utanför straffområdet som dönar upp den i bortre krysset. Ledningen står sig nästan hela matchen ut, men Proletären är lite för bra offensivt och vi blir lite för trötta och tappar fokus i tre situationer i rad där vi ger deras spelare lite för mycket tid, och de kvitterar på en retur som vår målvakt ändå är på. Kvitteringen kom i typ 80:e. Men att ta en pinne av serieledarna känns bra, speciellt när vi ändå var nära i premiären då vi förlorade med en boll. Proletären är ju det bättre laget, men resultaten är det som räknas! Passar även på att berömma domaren idag som höll ihop det bra!”

Citys matchrapport hittas HÄR. Bilden till hela inlägget är för övrigt lånad från Citys hemsida.

Poängtappet gör att PFF är två poäng bakom Heden i toppen men har då en match tillgodo. City är åtta.

 

Igår var det även ett möte i de nedre regionerna av 6B mellan två formsvaga lag. Rambergets SK kom till matchen med en poäng på sina tre senaste och Landala IF hade en pinne på sina sex senaste kamper. Det skulle visa sig att Landala var det starkaste laget dock och det blev en 4-1 seger till slut.

LIF:s Tom Nordlindh sa så här om segern:

”En jämn match under första halvlek där vi inte riktigt får till det men där vi efter paus känns som det bättre laget, mycket tack vare att vi får ett övertag när bollarna börjar trilla in. Känns som att vi har haft ett gäng poängtapp under våren där vi inte fått till det framåt så det va gött att det äntligen lossnade.”

LIF är nu nia och RSK är elva.

 

I 6C tog SK Argo sin tredje raka seger när nykomlingskollegan Brämaregården besegrades med 3-0. Matchrapporten dök upp igår och hittas HÄR om man missade den.

 

Knippla IK slog Gunnareds KIF i en lite konstig match som faktiskt inte spelades klart. KIK ledde hemma på Tranbärsvallen med 5-0 med bara tio minuter kvar. Gunnareds målvakt får då sitt andra gula kort och blir utvisad. Enligt de uppgifter som bloggen fått så hotade han därefter domaren varpå domaren bröt matchen. Det verkar dock som KIK får en 5-0 seger då det är det som är bokfört på förbundets sida. Tråkigt slut på matchen. Målen gjordes för övrigt av Robin Eriksson (2), Rikard Carlsson (2) och Fabrizio Truppa.

KIK är sexa och Gunnared tia.

 

Igår spelade även Önnered och Fröjden 1-1 på Apelsinplan. Fröjdens kapten Simon Sävenek satte en straff fram till 1-o i mitten av den första halvleken men ÖIK:s kapten Andreas Tenggren ville inte vara sämre utan kvitterade i början av andra.

Fröjdens målskytt Sävenek sa så här om matchen:

”Redan från start tar Önnered tag i matchen. Jag har sällan sett ett lag med en sån tydlig taktik. Långa bollar från backlinjen ut mot hörnflaggorna. De gör det dock väldigt bra ska tilläggas. Försvarsmässigt spelade de tight och resolut, så det var svårt för oss att etablera något ordnat spel. I ett av få fina anfall från oss i första halvlek hittar Bäckis in med en fin boll till Ludde som blir nergjord och vi får straff. Straffen går i mål och vi håller sedan ledningen in i paus. I paus pratar vi om att inte stressa så mycket med bollen och att fortsätta spela bra försvarsspel. I andra får hemmalaget dock än mer tryck på oss och maler ner oss med sina långa bollar. Vi orkar inte riktigt kliva med i anfallen och ofta blir det väldigt ensamt för Axel och Naser på topp. Till slut får hemmalaget även sin kvittering efter ett patenterat Önnered-anfall. Lång boll från backlinjen mot hörnflaggan och inspel. Resten av halvleken löper på i samma stil och vi ska vara nöjda med en pinne idag. Visst har vi några helt okej lägen att utöka ledningen vi också, men det är inget snack om att vi tar pinnen och är glada. Apelsinplan är en fin gräsplan, men ibland var det komiskt att se hur ovana vi är att spela på riktigt gräs då vi snubblade, fastnade och slog bort tremeters-passningar på löpande band. Retur mot Önnered på onsdag nästa vecka. Vi hoppas kunna lira betydligt bättre hemma på konstgräset på Heden och även knipa alla tre poäng. Plus till domaren också som visar att det går att ha en dialog hela matchen och han håller en bra nivå. Kul att se!”

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström hade följande att säga:

”Vi börjar matchen väldigt bra och skapar ett par hyfsade chanser. Men istället för att vi tar ledningen så får de straff som nog var korrekt dömd och de gör 1 -0 . Vi fortsätter att spela bra men Fröjden är bra organiserade och håller undan till halvlek. Surt att ligga under när det känns som vi är det bättre laget. I andra halvlek vrider vi upp tempot ett snäpp till och gör 1-1. Men som i många matcher i år krävs det mängder av målchanser för att få ditt bollen. Och även i denna match blir det samma visa. Stort beröm till fröjdens målvakt som gör en kanonmatch. Och även till domaren som var grymt bra. Tycker vi borde vunnit matchen. Och det får vi vissa när vi möter trevliga Fröjden igen om sex dagar.”

Lagen skuggar varandra i tabellen med Fröjden som fyra och ÖIK som femma.

 

/Rasta